Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első babájukat váró kismamák!...

Első babájukat váró kismamák! Ti nem féltek az előttetek álló nehézségektől? Mitől féltek a legjobban?

Figyelt kérdés
2010. máj. 2. 11:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én 20 hetes vagyok, és első baba nekem is.Egy kicsit megnyugodtam már a baba felől. Eddig minden eredményünk tökéletes lett, és a 18 hetes UH-on is mindent a legnagyobb rendben találtak.Amikor az AFP eredmény is jó lett, fellélegeztem.És jól mozog a pici, egyre többször jelentkezik be napközben, és már a férjem is érzi.Amiktől félek: szülés, anyagiak,és hogy bizonyos dolgok (pl . szoptatás) jönnek -e majd maguktól.Félek még attól, hogy túl fogok parázni dolgokat amikor nagyon pici lesz. Mindig is aggódós voltam.A szülésnél attól félek, hogy bizonyos helyzetekben nem leszek ura önmagamnak.Sok könyvben olvastam, hogy pl. a kitolás előtti, átmeneti szakaszban előfordulhat: akaratlan széklet- , vizeletürítés, hányás.Amit nem tudsz befolyásolni, de megalázó rendesen.Félek még attól, hogy mennyi TGYÁS-t és GYED-et fogok kapni, és hogy meglesz -e mindenünk.Ez a legnagyobb gondom.Mert önmagában a lakást és a kocsit fenntartani is nagyon sok.Mindketten átlagosan keresünk, egyikünk sem kap kimondottan jó fizetést.És valljuk be őszintén: sok mindenre lesz szüksége a babának.Ha csak a pelenkát nézzük, már az is egy vagyon.De valahogy majd megoldjuk.Attól nem félek, hogy nem leszünk jó szülők.Tudom, érzem, hogy annyira vártam a babát, hogy jó anyukája leszek.
2010. máj. 3. 14:12
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem nincs még pocaklakóm,a közeljövőben nem is lesz,legalábbis amíg be nem fejezem a fősulit,de nagyon szeretnék majd utána legalább 1et...amitől viszont rohangál a hideg a hátamon, hogy depressziós vagyok és szinte emberfóbiám van..és szoktam nézegetni szüléseket, hogy a dokik milyen durvák és nyúzzák húzzák tolják,pakolják az anyukát,ordibálnak vele szülés közben, parancsolgatnak neki, akkor nyúlnak hozzá amikor nem akarja és ez számomra annyira rideg és barátságtalan,hogy félek,hogy nem fogom bírni és félúton azt fogom mondani,hogy rohadjon meg mindenki és nem fog menni tovább. Ami nagyon tetszik,az az otthonszülés. Sokkal barátságosabb,te mondod meg h mikor ki nyúlhat hozzád és te irányítasz,bár ez 99%,hogy nálam szóba se jöhet,egyrészt mert veszélyeztetett terhes leszek,mert 2szarvú méhem van,másrészt pedig nem kockáztatnám a babám életét. Én ezektől rettegek. De senki ne vegyen komolyan mert pszichiátriai eset vagyok a fóbiáim miatt, és ez csak nekem lesz ennyire borzalmas.
2010. máj. 9. 19:16
 13/13 anonim ***** válasza:

viszont nagyon kíváncsi lennék a tapasztalataitokra,ha lesz 3 percetek leírni a pici mellett:) főleg azoknak akik a fájdalomtól félnek^^ sok sikert nektek és remélem,hogy minden rendben lesz veletek^^

-előző hozzászóló

2010. máj. 9. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!