Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon erős szorongással mit...

Nagyon erős szorongással mit kezdjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Már nagyon kivannak az idegeim, 18 hetes korom óta nagyon erősen szorongok, hogy valami baja lesz a babának, akkor nagyon vártam a 24 hetet, mert hogy innentől életképes a baba. Mostanában kb. 10 percenként nézegetem a bugyimat, hogy nem folyik-e a magzatvíz, sokszor már be isképzelem magamnak és ilyenkor meg jön a gyomorgörcs. A 12. hétig attól féltem, hogy elvetélek, utána, meg hogy afp jó lesz.e most meg a koraszüléstől.

Mit lehet tenni? Járt valaki hasonló cipőben?

24+3 hkm

2013. jan. 27. 16:24
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Huh hát akkor neked sem volt egyszerű :S

Sokan itt a környezetemben tiszta hülyének néznek, de nem élik meg ezeket a szorongásokat nem tudják milyen. Én is aggódtam a genetikaik előtt, meg az afp előtt is, de még egy vérkép eredményért is gyomorgörccsel mentem.

Azt hittem a 24. héttel megszűnik a szorongás de nem :(

2013. jan. 27. 18:25
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló tökéletesen leírt mindent amin keresztülmentem a terhességem alatt. Érdekes módon a szüléstől én sem féltem, utána viszont... ezerszer rosszabb lett minden ugyanis a kislányom fél éves koráig reggeltől estig sírt! (gondolom az én idegeskedésem csapódott le rajta). Fél év kellett mire összerázódtunk, most 1 éves lesz, már nem sírós baba és sokkal jobb a helyzet de azért még vannak napok amikor kiszaladnék a világból mert nem bírom kezelni a feszültségemet. Most várom a második babámat, erősen gondolkozom valami lelki terápián mert nem szeretném a gyerekeimet büntetni azzal hogy idegbeteg anyjuk van.
2013. jan. 28. 18:07
 13/35 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy Te is ezeken mentél keresztül :( És most hogy viseled a terhességet?
2013. jan. 28. 18:58
 14/35 anonim ***** válasza:
Most se sokkal jobb, de most más jellegűek az aggodalmaim. Attól nem félek hogy nem lesz egészséges a babám, inkább a rám váró feladattól tartok rendesen. A másik válaszolótól kérdezem hogy milyen gyógyszert szed?
2013. jan. 29. 16:26
 15/35 anonim ***** válasza:
HAsonloan rettegtem en is az elso babamnal!!Megint terhes vagyok de az elsonel megtanultam egy jo kis technikat amivel le tudtam nyugtatni magam.Persze aggodik mindenki de fontos ,hogy ne csapjon at ez szorongasba mert a vegen meg teljes depresziba esel a vegere.Szoval nekem azmi bevalt; Fogtam a kedvenc zeneimet es feltoltottem az MP3momra es elindultam a kozeli parkba setalni es mikozben szolt a zene elkepzeltem egy csomo pozitiv dolgot ,ahogy megszuletik a baba es a parom boldogsagaban sir es magamhoz olelelem a picit.Ezt a technikat kesobb amikor mar mertem furdeni akkor is alkalmaztam.Hidd el segit probald ki.Amikor nagyon aggodsz ne hagyd elhatalmasodni hanem kenyszeritsd az elmedet,hogy csak pozitiv kepekre fokuszaljon.El fog mulni a szorongas meglatod!!!Terhesegem elott panik beteg voltam igy en extran feltem amikor aggodalom vette az iranyitast nehogy bepaikoljak de sikerult legyoznom magam.Minden borzalmas dolog az elmedben van es legyozheted!!!Az a baj,hogy amikor rosszakra gondolsz akkor at is eled azt a borzalmat a fejedben es az bizony stressz ami nem kell sem neked sem a babadnak!!A bevonzasrol mert emlitetted annyit,hogy minden negativ gondolatnal 100szor erosebb a pozitiv igy ha megprobalsz jokra gondolni sokkal valoszinubb ,hogy az tortenik!!!!AZ en elso szulesem teljesen ugy tortent ahogy elkepzeltem a fejemben a parom ugyanugy sirt es en meg oleltem magamhoz a csoppemet!!!
2013. febr. 12. 13:49
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
Sziasztok! Nem értelek benneteket!!! Ti a Földön jártok? Természetes, hogy az ember aggódik ezért-azért, na de ilyen túlzásokba esni.... felelőtlenség és csak a babának ártotok vele! Csodálom, hogy a párotok elvisel benneteket! Nem mindenkinek adatik meg, hogy babája legyen, vagy mondvacsinált/kreált dolgokból ügyet csináljon, de Nektek gratulálok hozzá! Az élet legnagyobb kihívásai manapság a megélhetés, családfenntartás. Szerintem mindenkinek ismernie kell önmagát annyira, hogy tudja mi tesz jót önmagának. Pl.: beteszek egy jó dvd-t, mert leköti a felesleges aggódásaimat egy film; vagy elmegyek salsázni/úszni/kirándulni/sétálni stb... Vagy egyszerűen csak kipanaszkodom a barátnőmnek magam, máris megkönnyebbülök. De viselkedni tudni kell!
2013. febr. 12. 15:56
 17/35 anonim ***** válasza:

Na de utolsó, mivel te nem küzdesz ilyen problémával, milyen jogon szólsz ilyen hangnemben???A te viselkedésed százszor rosszabb lehet ez alapján a komment alapján amit küldtél.Érdemben választ nem adtál, akkor minek is vetted a fáradtságot hogy ide írj ilyen stílusban.Te egy nagyon megkeseredett ember lehetsz.

Kedves kérdező.Én is ilyen vagyok sajnos, vagyis lettem.Annyi tragédia ért az életben, hogy mikor a fiammal terhes lettem, elkezdtem szorongani.Minden apróságtól.Mivel előtte veszítettem el már két terhességet, így valahol indokoltnak is tartom az aggodalmamat, de ez már átcsapott szorongásba, és meg is maradt sajna szülés után.Ugyan nem lettem depressziós, de nehéz volt az első időszak a babámmal, tél volt, bezártság.De olyan gyorsan szalad az idő, eltelt hamar.

Talán egy szakember segíthetne, én nem kerestem fel egyet sem, lehet kellett volna.

Kitartást, minden jó lesz majd hidd el.

2013. febr. 12. 16:20
 18/35 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek téged, én is aggódtam az elején, hiszen alig bírtam enni, mert mindentől rosszul voltam, és szinte csak vajas kenyeret ettem meg sajtos tésztát, meg tükörtojást, ha éppen nem voltam rosszul tőle. De elképzeltem, hogy majd a baba tudja, hogy meddig akar benn lenni, és ha terhes lettem, akkor nyilván meg is fog születni. Azóta is csak pozitív gondolatok uralkodnak bennem, mert a negatív gondolatokat könnyebb bevonzani, és ezt nem szeretném. Próbálj megnyugtató zenéket hallgatni, pihengetni, és nem ilyenekre gondolni, és hidd el a babád tudja mikor kell megszületnie.

33hkm

2013. febr. 12. 16:36
 19/35 A kérdező kommentje:

kedves 16-os te se menj el tanácsadónak. valószínű nem szoronganék ha nem ért volna már az életben sok tragédia.

sajnos nekem is volt vetélésem,talán ez az oka a túlzott aggódásomnak..

olyan estefelé szoktam jobban lenni viszont az elalvás mostanában nehezebben megy. gondolkoztam agykontrollon vagy meditáción. sajna barátom egy darab sincs :(

2013. febr. 12. 16:56
 20/35 anonim ***** válasza:
Mióta megvannak a gyerekeim én az estéktől kezdek rosszabbul lenni, mert pl ha betegek, vagy balesetek egyebek, mindig akkor történnek.
2013. febr. 12. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!