Hogy dolgozzam fel ezt? Nem akarok abortuszt!
nyugi,nálam is ezvolt,csak 0.45 mom volt az érték...ezz így karácsony előtt tudtam meg,gondolhatod milyen érzés volt. dec 27én mennem kellett Debrecenbe genetikára,ott megcsináltatták a magzatvízvételt. 1hónapot vártam az eredményre,tegnap kellett mennem érte, és a kislányom egészséges! semmi baja :) szerintem menj el te is!
22hkm
De hiszen ez semmit nem jelent!!!
Ki mondta Neked ezt az őrületes ostobaságot?
Ez a vizsgálat semmit nem bizonyít! Nem lehet diagnózist felállítani csak ez alapján!
Nekem 0,61 volt és 21-es triszómia szintén pozitív,Down-kór kockázata nagyobb, mint 1/20!!! Ez volt az AFP eredményem!
Aztán amniócentézis, és rá 3 hétre az eredmény, hogy a magzat teljesen egészséges!
Ennyit az AFP eredményről és annak megbízhatóságáról!
Jaj, az afp elavult, ne ess pánikba. Simán lehet egészséges a babád.
De ha nem is az (kívánom, hogy ne így legyen!), egyik ismerősöm elvetette a beteg babáját, és pár hónappal később újra terhes lett, egészséges babának adott életet.)
Drukkolok, mindenképp járj utána alaposan!
5-ös
Ne gondolj a legrosszabbra korántsem biztos, hogy a kisbabád nem egészséges, sokat tudnak tévedni! Nálam például minden értékem jó lett a magzatvíz vétel is, és még is értelmi fogyatékosságot diagnosztizáltak 3 évesen.
Lehet semmi baja nincs én a te helyedben most tovább kutatnák és igen elvégeztetném a magzatvíz vételt elsőnek!
Szia!
Ultrahangon is láttak eltérést?
Ritkán, de a 16. heti vérvétel adhat ál-pozitív eredményt is.
Csináltasd meg a magzatvíz vételt! Ha ott is rossz eredményt kapsz, még mindig megfontolhatod, hogyan döntsetek?
Itt egy sikersztori: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kedves kérdező!
Ha csak az afp bizonyítja a baba betegségét, mindenképp menj el további vizsgálatokra!! Az afp egy iszonyat elavult vizsgálat, ha más nem, elég ránézned erre a két eloszlásgörbére:
Az egészséges baba és a Down-os baba értékének görbéje majdnem egy az egyben fedi egymást!
Menj el amniocentézisre, 99%-os bizonyossággal kiderül vele, hogy mi van a babával.
Egyébként a 12 hetes uh-n milyenek voltak a baba NT és orrcsont értékei?
3. vagyok, köszi a lepontozást.
0,46 volt az AFP-m, makkegészséges gyermeket szültem.
Az AFP vizsgálat NEM ALKALMAS a Down szindróma szűrésére!
A 12. heti ultrahangon volt orrcsont? Mennyi volt a tarkóredő?
Voltál most genetikai ultrahangon? Szívultrahangon?
Menj el a genetikára, végeztess amniocentézist, csak egy tűszúrás, de megmentheti a babád életét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!