Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt egy abortuszom fél éve...

Volt egy abortuszom fél éve és most újra terhes vagyok. Mennyire lenne kockázatos még egy abortusz és miben befolyásolná a későbbiekben teherbe esésemet?

Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 17:07
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
39-es vagyok! Na, hogy döntöttél? Megtartod vagy elveteted a babád?
2012. okt. 31. 16:25
 52/54 anonim ***** válasza:
Kedves 48-as, én voltam előtted. Az első idegpályák már 8 hetesen elkezdenek kialakulni,hogy ezt csak 9 hét elteltével követné a fájdalomérzet, számomra valószínűtlen. Ha Kérdező kiírja a kérdést, vállalnia kell az ítéleteket is, pláne, ha olvasta már korábban is az oldalt, tudhatja, mi szokott lenni ilyenkor. Azért a kérdésére is válaszoltam, és nem is kívántam neki semmi rosszat. Szerintem (hangsúlyozom: szerintem) hibát követett el, amit tetézni kíván egy újabbal, hiszen ha akarta a gyereket, és csak azért veteti el, mert a párja nem szeretné, félő, hogy megsínyli lelkileg.
2012. okt. 31. 22:32
 53/54 anonim ***** válasza:
0%

Kedves előző, fájdalomérzet szempontjából szerencsére nem vagyunk találgatásra szorulva, teljesen korrektül lehet azt mérni, van ennek irodalma, pl:

"A brit szülészeti-nőgyógyászati szakmai szervezet (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, RCOG) ma tette közzé annak az átfogó elemzésnek az eredményeit, melyben arra keresték a választ, hogy a magzati életben mikor alakulnak ki a fájdalomérzés élettani feltételei. Ehhez ugyanis az kell, hogy a külső környezetből származó fájdalomimpulzusok az idegeken keresztül eljussanak az agykéreghez, de az ehhez szükséges idegi kapcsolódások csak a 24. hétre alakulnak ki."

[link]

vagy egy másik vélemény amelyik korábbra, a 17-18. hétre teszi:

[link]

Én az előbb a tudományosan igazolt legkorábbi időpontot adtam meg, a 17. hetet.

A másik témáról annyit, hogy ja, elképzelhető, hogy az abortuszt a nő megsinyli lelkileg. És szerinted az esélytelen, hogy a terhesség kihordását, szülést, és a nem kívánt terhességből származó gyermek felnevelését megsinylené a nő, a férfi, és maga a nem kívánt terhességből származó gyerek is? Vagy esetleg ebből ketten vagy mindhárman? Erre nem látsz esélyt?

2012. okt. 31. 23:26
 54/54 anonim ***** válasza:
0%

53-as, nem az a vita tárgya szerintem, amiről te beszélsz. Az a magzat mindenképpen jól megszívta, akár megszületik, akár nem. Nem kérdés, hogy ha meg is születne, nem éppen ideális környezetbe születne, sőt, igazad van, hogy jobb neki, ha meg sem születik. Itt arról megy a vita, hogy a kérdező hogy lehet ennyire idióta, tulajdonképpen gonosz azáltal, hogy már másodszorra szándékosan "hozott létre" egy életet, hogy aztán szépen eldobja magától.

Ezek szerint elsőre nem tanult a saját hibájából, joggal feltételezzük, hogy másodszorra sem fog, ha csak valaki nem teszi helyre. Vagy szerinted rendben van, ha ezt mostantól fél évente eljátsza és szépen félévente el is megy az abortuszra?

Én nem azért kampányolok, hogy ne vetesse el ezt a babát, hanem hogy ne csináltassa fel magát, ha úgyis abortusz lesz a vége. Talán érted a különbséget...

2012. nov. 1. 03:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!