Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Végül jól döntöttem! De csak...

Végül jól döntöttem! De csak velem csinálják ezt, vagy minden fiatal kismamival?

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdést itt az oldalon nem olyan régen,hogy ti megtartanátok-e a babát a helyemben. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Leírtam az anyagi helyzetet,stb,stb..

Nos azóta,a családom,a párom családja, az orvos akihez járok mind lenéznek,és nem állnak velünk szóba az idegességtől. Édesapám majdnem szívrohamot kapott amikor elmondtam neki annyira ideges lett,hogy feladom az egyetemet és a jövőmet,és a nem férjemmel fogok nyomorban élni.

Fiatal kismamák!! Veletek is uyan ezt csinálták a környezetetekben lévő emberek?? :(

#anya #lenézés #fiatal kismami
2012. szept. 17. 10:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel a részletes kiszámolással egyetértek. Mi kb. ugyanerre az összegre tudatosan vállaltuk be a babát úgy, hogy havi kb. 65 ezer a törlesztésünk. Nektek gondolom az albérleti díj közelít ehhez. Sokszor átszámoltam, nem gondolom, hogy felelőtlenek lennénk. Mikulás fogja hozni. :)
2012. szept. 17. 15:32
 52/75 A kérdező kommentje:
Ez aranyos :) Az albérleti díj nem közelít szerencsére a 60hoz inkább a 40alsó határa. Jól kifogtuk :)
2012. szept. 17. 15:47
 53/75 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy ne törődj a negatív véleményekkel. Ahogy látom, te már. Szeretnéd a kisbabadat és wz így van jól. Az én anyukám eleinte félt, h milyen lesz ha megszuletik a kislányom, el sem tudta képzelni, szerinte hirtelen jött, mert első hónapban összejött a kicsi, de már 8 éve együtt vagynk a Férjemmel. Amióta megvan a kicsi, nincs nagymama aki jobban szeretné a picimet. Az aposom szintén nem volt oda a kicsiert, míg a hasamban volt, de Ő is imádja, mindenkinek buszkelkedik vele... Én azt mondom nektek mindenetek megvan a kicsihez, max kicsit korán jött... Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és küzdj a kisbabadert, hiszen ő lesz egész életed szinte legnagyobb boldogsága!!! ;-) egy 4hos vigyorgomboc anyukája. :-)
2012. szept. 17. 21:15
 54/75 anonim ***** válasza:
Fú, hogy milyen bunkó nagyszülők vannak! Na, mindegy. Csak azt akartam írni, hogy mi 4-en, nemsokára 5-en élünk kevesebből, mint Ti, és nincs hitel, rendesen eszünk, stb Szóval hajrá!
2012. szept. 17. 21:45
 55/75 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, Kérdező, de mi jelentősége van a Te esetedben az életkornak?

Nem a korod miatt "néznek le", hanem a helyzeted miatt.

Rossz a kérdés, bocs.

De válaszolok rá: Nem, nem minden fiatal kismamival "csinálják ezt".

2012. szept. 18. 14:45
 56/75 A kérdező kommentje:
A helyzetem? Ezt honnan tudja egy ismeretlen,aki lát az orvosnál?
2012. szept. 18. 14:58
 57/75 anonim ***** válasza:

Bár már nem aktuális a kérdés, de én nem tartottam volna meg,pedig jóval idősebb vagyok nálad. Ennek-ellenére teljesen meg tudom érteni azt, aki megtartja. Mondjuk 200ezer forint nekem és a páromnak egészen biztos, hogy nem lenne elég, tekintve, hogy alapból az albérletünk 80ezer ft+ rezsi. nem tudom, hogy budapestiek vagytok-e, de maximum vidéken vagy saját lakásban lehet olcsóbban kijönni (de ha a saját lakás nagy, azt is befűteni a téli hónapokban...), hacsak nem akarok olyan fürdőszobát, meg konyhát, amibe legfeljebb védőfelszereléssel lépek be (bár már a lepukkant lakásokért is borzasztó sokat elkérnek), vagy nem akarok kint lakni a város legszélén.

Az én szüleim is borzasztó idegesek lettek volna, ha ilyen helyzetbe kerülök. Anyámból kinézem, hogy konkrétan örökké az orrom alá dörgölte volna.

Egyébként sem az anyagiak miatt aggódnak szerintem, hanem azért, mert előfordulhat, hogy itt megcsömörlik az életed, és nem jutsz el a diplomáig, sosem léphetsz tovább. Mondjuk ha ennyire korán elkezdtél dolgozni, meg még közben tanultál is, akkor téged ez a veszély nem fenyeget, gondolom.

De a kétkedőket is meg lehet érteni. 20 évesen meg, akárki akármit mond, manapság fiatalnak számít gyereket vállalni. Nekem nem is volt egy ismerősöm sem, aki megtette, max olyan lányt ismerek az egyetemről, aki 23 évesen, az utolsó évet húzta le terhesen, és az sem volt egyszerű!

2012. szept. 18. 16:00
 58/75 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Elhiheteted,hogy nem volt direkt. :( Semelyikünk nem akart ebbe a helyzetbe kerülni,főleg a szüleimet nem akartam ilyen helyzetbe hozni. De! 18évesen lemondtak rólam,kénytelen voltam elmenni dolgozni,fiezettem magamnak a sulit,nem élek velük lassan 3éve. A kérdésemmel csupán arra voltam kiváncsi,hogy a hozzám hasonlú korú,vagy fiatalabb lányok/nők miket kaptak,segítséget,vagy megvetést? Minenki arra válaszolt,hogy nem jó ötlet volt megtartani,vagy jó ötlet volt. Nem erre voltam kiváncsi. Egyébként lényegtelen mit csináltam volna,valahogy nem lett volna jó. Ha elvetetem,mekkora görény vagyok megölöm. Ha megtartom nem vagyok normális hogy nevelem fel. Ha örökbeadom,hát nincs bennem érzés,hogy elhagyom a gyermekem?

Ezek a válaszok jöttek erre a 3kérdésre,hogy akkor mi legyen vele. Most akkor döntse el a baba,hogy mit szeretne. Egyelőre a rengeteg idegeskedéstől,azt mondta a nőgyógyászom,lehet a 10.hetet sem érjük meg.

2012. szept. 18. 16:10
 59/75 anonim ***** válasza:
100%

58-as kommentedre: valószínűleg akik látják, hogy fiatal vagy kikombinálják, hogy nem dolgoztál még sokat, vagy semennyit. Életkorodból adódóan vagy nem hosszú a kapcsolat, vagy a gyerek apja az első komolya kapcsolatod.

Tehát vagy a nagyszülők nyakára szülsz, vagy van egy gazdag pasid aki eltart.

Ezért nézhetnek le.

2012. szept. 18. 16:15
 60/75 A kérdező kommentje:
Értelek.
2012. szept. 18. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!