Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Végül jól döntöttem! De csak...

Végül jól döntöttem! De csak velem csinálják ezt, vagy minden fiatal kismamival?

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdést itt az oldalon nem olyan régen,hogy ti megtartanátok-e a babát a helyemben. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Leírtam az anyagi helyzetet,stb,stb..

Nos azóta,a családom,a párom családja, az orvos akihez járok mind lenéznek,és nem állnak velünk szóba az idegességtől. Édesapám majdnem szívrohamot kapott amikor elmondtam neki annyira ideges lett,hogy feladom az egyetemet és a jövőmet,és a nem férjemmel fogok nyomorban élni.

Fiatal kismamák!! Veletek is uyan ezt csinálták a környezetetekben lévő emberek?? :(

#anya #lenézés #fiatal kismami
2012. szept. 17. 10:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem pontozlak le. Neked is igazad van,mindneki véleményt ír. Bár még mindig nem ez a kérdésem,de mindegy is. Egy szóval nem írtam,hogy szülők segítsége nélkül nem vágnák bele. Pont ezaz,hogy nem is akarom,hogy a párom szülei segítsenek,az enyémek nem is akarnak.

2012. szept. 17. 11:20
 32/75 anonim válasza:
82%

Szia!

Szerintem se foglalkozz mással,csak azzal,hogy nektek mi a jó.:)

Bár én kicsit idősebb vagyok,de mi sem vagyunk sokkal jobb helyzetben.A férjem még egyetemen tanul (21 éves),nekem van munkahelyem,ami nem fizet rosszul,de nyilván ha gyereket vállalunk,akkor ez kieső jövedelem lesz. Ő suli mellett eljár dolgozni,pedig nappalin tanul,amivel megkeres egy átlagfizetést.És tervezzük a babát.Nem várunk vele,mert 30évesen is lehetünk munkanélküliek,lerokkanhatunk,bármi történhet.Persze mellettünk szülői támogatás van lelkiekben.

Sok szerencsét kívánok nektek és légy vidám!:)

2012. szept. 17. 11:21
 33/75 anonim ***** válasza:
100%

Ha megvan a két év bejelentett munkaviszony, akkor 168 napig jár a TGYÁS. Legkorábban a szülés kiírt időpontja előtt 4 héttel lehet igényleni, vagy a baba születése után. Ez a munkabér 70%-a, de nincs olyan sok levonás belőle, így nettóban lényegében a fizetés. Ha ez lejár, akkor jön a GYED, a gyerek 2 éves koráig jár. Sajnos nem tudom, mennyi, de kevesebb mint a tgyás.

Ha nem voltál bejelentve, alanyi jogon jár a GYES, ez olyan 26e körül van nettóban.

Mindenképpen jár a családi pótlék, 12.200 ft.

Meg az egyszeri anyasági támogatás, ha legalább 4x megjelentél terhesgondozáson. Ezt hamar utalják, mi asszem 3 héttel az igénylés után megkaptuk. Ez 64.000 ft.

A terhesség alatt elmehetsz táppénzre, de ha fizikailag bírod a munkát és nem veszélyes anyagokkal dolgozol, akkor dolgozhatsz tovább.

2012. szept. 17. 11:24
 34/75 anonim ***** válasza:
84%
Én megtartanám, az tuti! Te kapni fogod legrosszabb esetben is a gyest+csp-t, egyszeri anyaságit. Plusz ott van a párod fizuja is. Nem érdekelne a család véleménye, meg hogy mennyire haragszanak. Apu mikor megtudta, hogy terhes vagyok, csak annyit mondott, hogy minek még nekünk gyerek... Biztos, hogy pár idióta miatt nem vetetném el a saját gyerekemet! Nővérem is baba mellett végezte el az egyetemet. De te tudod, hogy kinek akarsz megfelelni...
2012. szept. 17. 11:25
 35/75 anonim ***** válasza:
28%

Nálunk nincs ilyen helyzet, 23 vagyok de elvégeztem a felsőfokút és 3 éve dolgozom, de ha közben én is teherbe estem volna hát nagy balhé lett volna otthon. Én is kiverném a balhét ha a 20 éves lányom egy aktuális barátja és közös babájuk miatt "cseszné" el az életét...

Ettől függetlenül nagyon szurkolok, hogy megoldódjon a helyzet nálatok!

11+2hkm

2012. szept. 17. 11:26
 36/75 A kérdező kommentje:
Megvan a 2év bejelentett nettóban 115-ezret kaptam. Na most ennek a 70%-a lenne,plusz a párom fizuja. Ami nettóba 120+kajajegy,+ilyen értelmetlen dolgok. Nos ez még mindig elég soványka.. Ilyenkor gondolkodom azon,milyen jó lenne ha ez 3év múlva történik.
2012. szept. 17. 11:28
 37/75 anonim ***** válasza:
24%
30-asnál a pont,bár látom le lett pontozva,amíg valaki önerőből nem tudja még magát sem eltartani,nemhogy a gyereket,addig ne szüljön a semmibe
2012. szept. 17. 11:40
 38/75 A kérdező kommentje:

Kddves utolsó!

Tessék? Remélem nem rám vonatkozik,hogy nem tudom magam önerőből eltartani :O 17éves korom óta dolgozom,18éveen "rúgdostak" ki otthonról,és soha nem adtak egy rohadt Ft-os sem,mert én dolgozom,a párom is,nekik is kell a pénz nem tudnak adni. Az egyetemet én fizetem,autót mi vettünk a kispórolt pénzükből! Már ne haragudj kedves utolsó,de ez a hozzászólásod nagyon undorító volt! Ha arról lenne szó,hogy nem dolgozom,otthon lakom,anyámék nyakára szülöm a gyereket,megérteném. DE ÍGY NEM! A negatív hozzászólásokat is ugyan úgy fogadtam,hiába volt lenéző,és bunkó! A tiédnél már kissé kijöttem a sodromból!

2012. szept. 17. 11:52
 39/75 anonim ***** válasza:
92%

Azt, hogy jol dontottel vagy sem ezt itt senki sen fogja tudni megmondani sot meg te magad sem. Ez meg evek kerdese es a valaszt majd megtalalod par ev mulva magad is.

Itt mindenki csak a sajat maga vagyaihoz es elethelyzetehez tudja merni a tidet. Ezert irjak paran, hogy 200ezer nem eleg es van akinek meg "sok" is.

Barmit is valasztasz az elet nem all meg es gyerek mellett is lehetnek lehetosegeid csak kemenyebben kell erte megdolgoznod. Persze minden szulo almodik egy jovot a gyerekenek, a legjobbat szeretne es, ha ez borul akkor termeszetes, hogy a szulo kibukik. De egy ido utan minden normalis szulo belatja, hogy ez mar a te eleted, felnott vagy csak neha ugy erzik, hogy eldobtad azt a lehetoseget amit ok nyujtottak szamodra, hogy jobb eleted legyen. A te esetetben az okatatas.

Vannak akik elobb karriert epitenek es utanna vallanak gyereket, vannak akik eloszor vallanak gyereket es utanna epitenek karriert... De vegulis a vegeredmeny ugyan az csak az utobbi sokkal de sokkal nehezebb, mert tanulni egy kisbaba mellett nem egyszeru, gyerekfelugyeletet megoldani... (tapasztalat) es az sem mindegy, hogy mar megvan a biztos munkahely ahova vissza lehet menni. De nem lehetetlen csak akarat kerdese.

En ha magambol indulok ki nem mennek abortuszra. Habar tenleg ez a konnyebbik ut de szamomra nem lenne helyes mert ismerve magam lelkileg annyira tonkretenne, hogy nem erne meg. Igy inkabb a nehezebb utat valasztanam, megprobalnek tanulni a gyerek mellett es befejezni az egyetemet.

Ez az en velemenyem.

2012. szept. 17. 11:52
 40/75 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 39. választ is.
2012. szept. 17. 11:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!