Duci kismamik/anyukák! Ti, hogy bírjátok?
Nekünk ez az első próbálkozós hónapunk, és érdekelne más túlsúlyosok terhessége. Voltak valamivel gondok nálatok? Mire kell odafigyelnem? Ingadozik a vérnyomásom, amire vérnyomáscsökkentőt szedek, lehet ebből gond a várandósság alatt? Értékeitek, hogy alakultak? Szóval minden érdekelne ezzel kapcsolatban, kicsit aggódom amiatt, hogy nehogy baja legyen a picinek a súlyom miatt. Olyan válaszok nem érdekelnek, hogy fogyjak le stb...stb... az egész életem erről szólt, és mára elfogadom magam. Szóval tényleg hasznos válaszokat várom! Előre is köszönöm! :)
23 éves vagyok, 170 cm és 100 kg
Szia! Gratulálok neked is! :) Jó, hogy nem híztál sokat. :) Nagyon ügyes vagy! :)
Utolsó! Te is! :) Jó ilyeneket hallani, mert így nem aggódom annyira, mint a kérdés kiírása előtt. A környezetemben senki sem szült mostanában, és nem is fog. Így nem tudok senkitől kérdezni.
Én 165 cm vagyok, 79,5 kilóval kezdtem a terhességet, figyeltem arra, hogy naponta 5-ször egyek, ne sokat és ne cukrosat, kenyérből barnát ettem, igaz néha bűnöztem csokival, jégkrémmel. A 40. hétre 84,5 kg voltam, tehát összesen 5 kg-ot híztam a terhesség alatt. A szülés után 4 nappal 76,5 kg voltam, majd a szülés után 1 héttel már csak 71,5 kg, pedig nem fogyózok vagy ilyesmi :)
A lányom természetes úton született, 3600g és 48 cm-rel, semmi gondom nem volt egyáltalán a terhesség alatt, végig csináltam mindent, amit előtte, még az utolsó nap is porszívóztam (150 m2 a ház, tehát nem kevés), lépcsőztem, simán bírtam aludni :)
Szerintem az a fontos, hogy amennyire tudsz egészségesen táplálkozz, egy nap többször egyél, és nem lesz gond!
Vérnyomásommal nem volt probléma, arról nem tudok mit írni.
Az első gyermekemnél 70 kg körül voltam, így arról nem írok többet. 95 kg voltam, mikor teherbe estem a kistesóval (viszont rá 5 évet vártunk, valószínűleg ehhez a súlyomnak is sok köze volt, mert akkortájt érkezett meg végre, mikor 115-ről lefogytam). Teljesen egészséges, 3700 gr-os fiam született, a terhesség alatt semmi problémám nem volt. 114 kg-val mentem szülni, tehát így is híztam majdnem 20 kg-t, de soha senki nem szólt rá egy rossz szót sem, amiért nagyon hálás vagyok. Pedig sztk-s dokim volt ám. Kifejezetten kedvelte a terhességem, mert minden értékem végig tökéletes volt, mint a nagykönyvben. :)
5 és fél éves, 11 hetes makk egészséges fiúk anyukája
Szia én 170 cm vagyok és 91 kg-val estem teherbe...3 éve letettem a cigit +20 kg:(
Most 37 hétben járok és 10 kg-nál tartok...2 hete kiderült hogy terhességi cukrom lett így szigorú diétát kell tartanom másfél kg le is ment.Szerintem ennél már nem lesz több a diéta miatt.Szóval a cukorra érdemes odafigyelni.
Mi másfél évet vártunk rá mire megfogant a lányom.
Minden jót és mielőbbi babázást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!