Duci kismamik/anyukák! Ti, hogy bírjátok?
Nekünk ez az első próbálkozós hónapunk, és érdekelne más túlsúlyosok terhessége. Voltak valamivel gondok nálatok? Mire kell odafigyelnem? Ingadozik a vérnyomásom, amire vérnyomáscsökkentőt szedek, lehet ebből gond a várandósság alatt? Értékeitek, hogy alakultak? Szóval minden érdekelne ezzel kapcsolatban, kicsit aggódom amiatt, hogy nehogy baja legyen a picinek a súlyom miatt. Olyan válaszok nem érdekelnek, hogy fogyjak le stb...stb... az egész életem erről szólt, és mára elfogadom magam. Szóval tényleg hasznos válaszokat várom! Előre is köszönöm! :)
23 éves vagyok, 170 cm és 100 kg
Ismerősöm is 170cm, 95-el kezdte a terhességet, 120 kg lett a végére.
Veszélyeztetett terhes lett a súlya miatt, mert nagyon magas lett a vérnyomása, így császározták.
A gyerek amúgy egészséges lett, de a terhesség alatt sok gondja volt a vérnyomása miatt.
Arról nem is beszélve, mennyit b*szogatták a dokik a súlya miatt, bár jogosan.
Első! Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél! :) Gratulálok a babához. Igazából nekem nem csak magas, hanem van, hogy alacsony is, nagyon ingadozó, de szedek rá gyógyszert, természetesen. Már váltottam Dopegyt-re, mert ezt lehet terhesen is szedni. Igazából nem vészesen magas gyógyszer nélkül sem, max 150 szokott lenni, a pulzusom pedig normális. Remélem, nekem is olyan problémamentes lesz, mint a tiéd volt. :) Köszönöm.
Sajnálom szegény nőt, hogy az orvosok megszólták a súlya miatt. Nyilván jobb kevesebbel kezdeni, de nem lehet mindenki csontsovány. Magán dokim van, aki teljesen normális, ha beszólna a súlyom miatt AZONNAL el is köszönnék tőle.
Én 1éve szültem.
165cm és 88kg voltam mikor teherbe estem és most is annyi vagyok.
Én végig dolgoztam,csak a szülés előtti utolsó hónapban mentem táppénzre.
Szerencsére soha nem volt gond a vérnyomásommal,terhesség alatt is a legtöbb 120/80volt :)Tehát akkor volt normális,mert amúgy 110 vagy az alatt szokott lenni.
24.hét után kezdtem vizesedni eleinte csak a lábaim,később már éjszakánként az ujjaim is lüktettek,zsibbadtak,de nappal nem volt gond.Vércukrom is normális határon bőven belül volt végig.Összesen 8kg-ot híztam,ebből csak a lányom volt 4050g.
Nem szedtem semmilyen terhes vitamint,inkább sok salátát,zöldséget ettem,szerencsére soha nem voltam édesszájú és ez a terhesség alatt sem változott.Volt egy hét amikor minden kijött belőlem bármit ittam-ettem,na akkor ittam 1.5dl kólát és az csodák csodájára megmaradt bennem,orvosi tanácsra egyébként(először azt hittem hülyéskedik a nőgyógyászom).
Amúgy a 2-3.hónapban nagyon sok lett a savam és azt semmi nem tette helyre,de elmúlt.
Egyébként 41.héten kellett befeküdnöm a kórházba és még aznap,bár császárral,de meg is született a lányom.
A vérnyomásodat folyamatosan nézni fogják,hiszen az nem tesz jót,főleg ha vizesedéssel és vizeletben megjelenő fehérjével párosul:az terhességi mérgezésre is utalhat és az kockázatot jelent a magzatra.
A súlyod nem befolyásolja a magzat egészségét,de a vérnyomásodra és a vércukor szintedre oda kell figyelni.Próbáld kerülni az édességeket és a zsíros ételeket és ne akarj 2 helyett enni.
Köszönöm neked is a válaszodat! :) A vércukrom teljesen normális jelenleg, és a koleszterin szintem is. :) Én is nagyon fogok figyelni a vérnyomásomra, mérem így is többször naponta. Csak az a gondom, hogy van, hogy a gyógyszer leviszi 100.ig, ilyenkor meg minden bajom van. Viszont inkább szedem a gyógyszert, és kibírom néha, hogy lemegy, minthogy baj legyen, ha felmegy.
Aranyos volt ez a cola-s story. :) Olvastam, hogy mekkora tévhit, hogy kettő helyett kell enni. :) Egyébként is nagyon szeretnék odafigyelni, hogy ne hízzak, hogy a lehetőségekhez képest minden rendben legyen. :)
Gratulálok a babádhoz! :)
Szia!
A mi történetünk nem egyszerű. Kellett pár év és pár vetélés a sikerhez... Én 103kg-val estem teherbe. 4hónapos terhes vagyok és idáig 7kg-t híztam,de ezt akár betudhatnám annak is,hogy letettem a cigit.
A vérnyomásom idáig 2x,ha magas volt,de az is a 40fokos hőség miatt.
Viszont magas vérnyomással befektetnek kórházba,úgyhogy neked nem lesz szerintem egyszerű.
A súlyom miatt nem piszkál az orvosom,a védőnőm is csak azért aggódik,hogy nehéz lesz majd leadnom. De ez az én dolgom.
Sok bántás fog érni ( látom az IQ betyár hozzászólok már meg is találtak) de ne foglalkozz vele.
Sok szerencsét nektek és legyél erős,kitartás mindenféle téren!!!!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!