Segítség? Szülésznő vagyok, éppen szabin. Szeretek
segíteni ha van időm így ha van valami kérdésetek
amiben tudok segíteni, tegyétek fel nyugodtan.
Kedves Szülésznő!
A 26.héten kórházba kerültem,mert erős 20 perces fájásaim voltak. Bent tartottak 4 napig,a méhszájam azóta is 2110. most vagyok a 32.hétben,éjjelente rendszeresen erős fájásaim vannak,órákon keresztül. Nappal is vannak időnként. Van rá sansz,hogy így előbb jön a baba? Vagy ki lehet azért húzni így a végéig is? a 31.héten 1174g-ra becsülték a kicsit,előfordulhat,hogy a méhem gyenge?
A választ előre is köszönöm.
2012. aug. 10. 15:07
42/67 A kérdező kommentje:
Kedves 39-es!Próbálkozz más orvossal is.Nehéz kikezelni de nem lehetlen.
43/67 A kérdező kommentje:
Kedves 40-es!Neharagudj de nem szeretnék erre válaszólni.Gondolom megérted mért nem.
44/67 A kérdező kommentje:
Kedves 41-es!Van rá sansz sajnos.Nem mondták,hogy szedjél Magnéziumot?Az segít enyhíteni a méhösszehúzódásokat.A sok keményedés miatt nyílhat a méhszájad.36-hétig szedjél napi 3x2 magnéziumot és pihenj amennyit csak tudsz.Remélem segít valamennyit.Szúrkolok,hogy időbe jöjjön.
41-es vagyok,köszönöm szépen a választ! Cordaflexet és napi 6-9 magnéziumot szedtem,de abba kellett hagynom,mert 3hétig hasmenésem volt tőle,most állt vissza.De amíg szedtem akkor is görcsöltem,szóval nem nagyon használt. Igazából nagyobb biztonságban érezném magunkat a kórházban,de csak így kívánságra nem fektetnek be.
2012. aug. 10. 15:22
46/67 A kérdező kommentje:
Igen azt elhiszem.Magában a magnéziumtól is ment a hasad?Hidd el sokat számít.Legalább napi 1 vagy 2.
Kedves szülésznő! Már lehet lemaradtam, de ha van időd kérlek válaszolj! Két szülésem volt, mindkettőt simán gyorsan szültem, miután bevittek a szobámba 2-3 óra múlva az elsőnél elkezdett ömleni belőlem a vér, műteni kellett,vért is kaptam 3 egységet, nem tudták honnan vérzek, varrtak, kapartak, ébren voltam, érzéstelenítőt se kaptam, mert már annyi vért vesztettem , hogy nem mertek adni. A másodiknál ugyanígy szülés után 2 órával a gátsebnêl erős fájdalmat éreztem, hőhullám , hidegrázás felváltva, majd jöttek a tolófájások. Vittek is a műtőbe, mert gàthaematoma alakult ki. Kétszer műtöttek egymás után mert az első után megint jött a tolófájás. Utána nem tudtam napokig mozogni, vért is kaptam megint. Most terhes vagyok 9 hetes a kisfiam 20 hónapos. Az orvosom azt tanácsolja vetessem el, elmentem egy másik kórházba ahol azt mondták szerintük nem kell elvetetni. Kérdésem az lenne, hogy mit tanácsolsz, mit tegyek? Ha császároznának nem lehetne elkerülni ezeket a vérzéseket? Válaszodat előre is köszönöm!
2012. aug. 10. 15:49
48/67 A kérdező kommentje:
Kedves 47-es!
Az első szülésnél nagyon úgy néz ki hogy atóniás vérzésed volt.Ez azt jelenti,hogy elernyedtek a méhnek az izmai szülés alatt vagy megnyúlt a méhfal és még sok minden okozhatja a lényeg az,hogy nem tud kiürűlni a vér normálisan csak mondjuk nyomás hatására.Ilyenkor szoktak méhűri betapintást végezni,igazság szerint (kitisztítani,kikaparni a méhet) nehogy bent maradjon szövet vagy lepény db.A gát haematoma más dolog.Szintén vérzéssel jár de az a gátsemtől jön nagy magzat vagy rosszúl kezelt,vágott gát okozhatja.Nem értem mért kéne ez miatt elvetetni a babádat.Ez marhaság.Ha nagyon félsz akkor talán beszélj az orvosoddal császár ügyben bár az atóniás vérzés ilyenkor is jelentkezhet.Ne aggódj,azért mert az előzőnél komplikáció volt,most nincs megírva,hogy megint az lesz.Sok boldogságot a családnak!
UI:Végezz naponta intim tornát,sokat segít ilyen gondoknál.Erősíted a éhnek az izmait.
Nagyon szépen köszönöm! 47- es
2012. aug. 10. 16:18
50/67 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: