Miért ítélitek el azokat akik 18 vagy 19 évesen gyereket szeretnének vagy éppen már úton is van?
Olvasgatva az oldalt... annyira elszomorító amiket egyes emberek írnak.
Szerintem egyáltalán nem elítélendő dolog. Hihetetlen, hogy mennyire megváltozott ez a világ.
A párom mamáma 16 évesen szült, az anyukája szintén.
Mindenkinek a saját egyéni döntése. Nem értem, miért kell kifujjogni, kibeszélni, esetleg ilyesfajta jelzőkkel illetni: k***va, nem normális, hülye stb...
Kíváncsi lennék a véleményekre!
Mit gondoltok?
A mostani fiatalok többségében később érnek meg az önálló felelősségteljes életre, én így gondolom, és ezért nem kell senkit elítélni vagy leszólni. Tovább tanulnak, később költöznek el otthonról, később önállósodnak, addig a szüleik tartják el őket. Persze, van, aki a tanulás mellett dolgozik is, de az legtöbbször zsebpénzre, szórakozásra elmegy, esetleg besegít a családnak, de abból jövőt megalapozni, félretenni nemigen lehet (esetleg ha a szülők teljes mértékben eltartják, és így semmit nem kell költenie, de azért lássuk be, Meki meg hasonló diákmunkákból nem lehet összespórolni még egy kis garzonra semi). Szóval nagyon fontos az anyagi oldal, de akiket én ismerek tizenéveseket, de akár még 25 alatt is, eszük ágában nincs nemhogy kisbabával foglalkozni napi 24 órában, hanem még tartós kapcsolatra sem igazán vágynak. Szeretnének még bulizni, szórakozni, utazgatni, szabadon élni, kötelezettségek nélkül. Szerintem nincsen ebben semmi rossz.
Ugyanakkor igenis vannak olyan lányok, akik erre nem vágynak, akik más életet képzelnek el már fiatalon is, és ez sem elítélendő. De a családhoz a megfelelő alapokat meg kell teremteni. Én már idősebb vagyok, de el nem tudtam volna képzelni, hogy a nagyszülők lakásába vagy albérletbe vállaljak gyereke(ke)t megfelelő anyagi háttér (munkahely + megtakarítás), megbízható társ (férj) nélkül.
Azt meg hagyjuk, hogy mi volt a múlt században nagyival meg dédivel, mert akkor még egészen más idők voltak. A nők nagy része nem dolgozott teljes munkaidőben vagy egyáltalán, vidéken egy családi házban simán elfért több generáció is, a kertben megtermett az alap élelmiszer az egész családnak, állatokat tartottak, stb., ha kellett, valamelyik rokon tudott vigyázni a kisgyerekekre... stb. stb., szóval nem lehet összehasonlítani, most már bagyon más világ van.
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hány évesen vállal gyereket. Ha valaki 18-19 évesen szeretne anya lenni, és nem a szülei nyakára szüli, akkor teljesen rendben van. Szerintem ez még mindig jobb, mint a másik véglet. Aki 40 évesen szüli az első gyerekét, és amikor viszi az iskolába azt hiszik, hogy a mamája jött érte. ( Jó ha valakinek, addigra jön össze, az teljesen más.)
Én igaz, hogy "már" 21 éves vagyok, de sokan még mindig 18-nak néznek, és vadidegen emberek, olyanok, akiknek semmi közük nincs hozzá, (legtöbbször a kíváncsi nyugdíjasok) odajönnek hozzám és megkérdezik tőlem, hogy nem túl korai-e nekem 17-19 évesen egy gyereket szülni. (Novemberre várom a kisfiam) Szerintem mindenki foglalkozzon a saját dolgával!!!
Sziasztok!
Én 22 éves vagyok és szeptembertől kezdünk neki a babaprojektnek. Szüleimmel élünk a párommal, de nem csak mi miattunk maradtunk itt, hanem kifejezetten a szüleim kérték , hogy maradjunk, mert kevesebb lett a fizetésük és nem tudják fenn tartani a lakást, ezért maradtunk.
Egyébként mindketten dolgozunk, van fizetésünk, a rezsit felezzük, nagybevásárlást általában mi intézzük, van saját autónk, így nem érzem hogy a szüleim nyakára szülnék gyereket.
Szóval mielőtt valakire azt mondanánk, hogy a szülei nyakára szül, először meg kéne kérdezni h miért lakik/laknak még ott.
Üdv
26-os vagyok
"A szülei nyakára szülni" nem egyenlő azzal, hogy 1 háztartásban élnek. Nálam az azt jelenti, hogy megszüli a gyereket, és a szülei tartják el a babát is, az anyát meg az apát is.
Kérdező, néha belenézetnél a családi kapcsolatok témakörbe is, HEMZSEG az olyan kérdésektől, akik 20-23 évesen panaszkodnak az anyósukra, a párjuk éjjel-nappal dolgozik, ők meg gyesen vannak, kevés a pénz, nem lehet különköltözni.
Akkor a másik kedvenc, már 3 gyereke van a csajnak, soha nem dolgozott, őt már megverte a férje, mivel munkahely nincs, nem tud elköltözni.
Stb., nem telik el nap ilyen kérdés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!