Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ítélitek el, ha valaki...

Miért ítélitek el, ha valaki 16-19 évesen teherbe esik és nem öli meg a babáját, hanem megtartja?

Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 13:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélek el senkit. Max eszembe jut, hogy "na ez is jól megcsinálta magának", de igazából nem az én életem, nem érdekel különösebben az sem, ha elveteti valaki a babáját, az ő döntése, viszont ez talán jobban dühít, mert felelőtlenül teherbe esik, majd egy életet vesz el a saját hülyesége miatt.
2012. jan. 11. 13:07
 2/14 anonim ***** válasza:

Van aki elítéli, van aki nem.

Rengeteg kérdés van erről, a legtöbb az abortusz ellen/mellett tábort sorakoztatja fel értelemszerűen.

Én abortusz-ellenes vagyok, de ezt tartom hogy mindenki maga jogán döntse el. Tudja a körülményeket, olvasson utána, tudja mit vállal ezzel. Ha tudatilag kész rá, nem lesz mit fájlalnia később.

Mondjuk ha pl. egy olyan 16 évesről beszélünk, aki csak élvezi az életet , minden következmény nélkül, és vagy az anyukája (jobb esetben, ami nem mindig van így, mint tudjuk...)vagy nevelőszülők fogják a gyerekét felnevelni; ő meg újabb kapcsolatokba bonyolódik, akkor inkább ne szülessen meg. De ha van rá reális esély, hogy valakiből jó szülő /anya/ lesz, és képes rá, akkor miért ne?.....

2012. jan. 11. 13:10
 3/14 anonim ***** válasza:

Mindenkit elítélnek, mindenért. Valakinek úgysem lesz jó, amit teszel. Lásd példának ezt a kérdést, a hozzászólásokból kiderül, hogy lehetsz segítőkész, vagy éppen ellenző, akkor is hülye vagy és ostoba:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2012. jan. 11. 13:12
 4/14 anonim ***** válasza:

Én nem azt ítélem el, ha megtartja, hanem azt, hogy úgy tartja meg, hogy valaki más fog róla gondoskodni. Ő megszüli, köszöni szépen, és a szülei fogják felnevelni, mert az nem igazán jellemző, hogy 16 évesen valakinek bevétele lenne. A gyereket az ember nem arra szüli, hogy a környezetének legyen vele gondja, hanem a maga és társa ügye lesz. (nem arra értem, hogy időnként a nagyi ne vigyázzon rá, de nem full időben)

Korainak tartom azt, hogy 16 évesen valaki szexeljen.

Az is elképzelhetetlen számomra hogy ebben a korban az emberek kapcsolata annyira stabil, amilyennek itt beállítják ("a párom mindenben támogat"), igen, 16 évesen az ember hajlamos azt hinni, hogy mindig minden ugyanúgy lesz, aztán jön a pofon: a pasi elhúz, mert neki 18 évesen még nem kell gyerek.

2012. jan. 11. 13:15
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem azt ítélik el az emberek, hogy megtartja valaki a babáját, vagy elveteti. Ez egy olyan kérdés, amit addig nem tud megítélni az ember, amíg bele nem kerül valamilyen formában (én pl. egy vetélés kapcsán értettem meg, hogy egy baba elvesztése micsoda fájdalom egy nőnek, s ez csak nagyobb, ha a döntést maga hozza meg az ember szerintem). Ami necces ebben a dologban az az, hogy 16-19 évesen terhes lesz egy lány. Persze, tudom, hogy vannak "véletlenek", védekezés ellenére becsúszik stb., de túl sok ilyen esetről hall az ember. És azt, hogy egy lány ennyi idősen még gyerek megint csak akkor érti meg az ember, ha maga már túlvan ezen a korosztályon szerintem. Szóval a gond az én véleményem szerint azzal van, hogy sokan (nemcsak ebben a korban) nincsenek tisztában egy gyerek megfoganásának a lehetőségével, következményeivel. Pedig tényleg a biztos védekezés a legjobb megoldás!
2012. jan. 11. 13:45
 6/14 anonim ***** válasza:

Én sem ítélek el senkit. Nekem az egyik kedvenc sorozatom a Szívek szállodája, ahol 16 évesen esett teherbe a főszereplő. Jó, az csak sorozat, de ott is be kellett fejeznie a sulit, ott sem tettek semmit a feneke alá a szülők (nem is engedte). Szóval abszolút el tudom képzelni, hogy az élet hasonlót produkál, és az életben is van ilyen talpraesett a fiatal anyuka.

Egy biztos. Ha az én kislányommal történne ez, akkor sem dőlne össze a világ. Persze az a jobb, ha a megfelelő korban, egy nagyon jó párkapcsolatba érkezik a baba. De nem mindig történik így.

2012. jan. 11. 13:47
 7/14 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem ítélem el azokat akik fiatalon esnek teherbe és meg is tartják. 19 évesen estem teherbe, de a párom idősebb nálam, biztos munkahelye van, saját házunk van, anyagilag megengedhetjük magunknak, hogy gyerekünk legyen. Azokat már inkább elítélem, akik felelőtlenül szexelnek és terhesek lesznek. Azonnal rohannak abortuszra, holott rengeteg olyan ember van, aki évek óta próbálkozik, eredménytelenül. Viszont egyetértek az előttem válaszolókkal...nem hiszem, hogy 16 évesen egy 18 éves apukával örök élet és egy nap. Sajnos a legtöbb ilyen korú lány megunja a dolgot, mert sír a kicsi éjjel, fel kell kelni, nincs saját életed, a baba az első és még sorolhatnám. Az ilyen lányok nem képesek lemondani, így a nagyszülő válik a kicsi szülőjévé és nem ő.
2012. jan. 11. 13:51
 8/14 anonim ***** válasza:

Én 19 éves vagyok és mi párommal rajta vagyunk a babán hogy össze jöjjön.De teszem hozzá nekem nem azért kell a gyerek hogy anyukám meg a nagymamik neveljék meg ők foglakozzanak vele.

Én imádom a gyerekeket mindent meg tudok csinálni főzni mosni takarítani,pelenkát cserélni stb.

Nekem azért kell baba mert érezni akarom az anyaság minden örömét,látni akarom ahogy nő a pocakban aztán pedig a pocakon kívül :) ahogy kimondja először hogy anya :)

Én teljes mértékben meg tudok adni a babának ami csak kell szeretet, család (apa,anya)törődés.Nem pedig hogy nagymami meg nagypapi fel nevelje!

2012. jan. 11. 14:00
 9/14 anonim ***** válasza:
14:00 vagyok ezzel az előző írásomra arra akartam ki lyukadni hogy nem minden fiatal szülő rosz vannak akik tisztességesen fel nevelik a gyereküket.én tudom hogy vannak olyanok akik úgy látják helyesnek hogy az a baba nem kell most nem tudjuk fel nevelni nincs az a körülmény!de van aki be vállalja és minden erőjével azon van hogy minden szeretetet és törődést meg adjon a babának!
2012. jan. 11. 14:03
 10/14 anonim ***** válasza:

8-9 válaszoló: nem is ilyen esetekről van szó, mint a tietek. Akik szeretettel várják, tervezik, akarják a gyereket, kortól függetlenül, az más.

De a kérdező szerintem olyan esetekre utalt, hogy fiatalon (tegyük hozzá, általában megszakításos védekezés vagy semmilyen védekezés mellett) összejön a baba, akkor miért ítélik el az emberek.

2012. jan. 11. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!