Miért ítélitek el, ha valaki 16-19 évesen teherbe esik és nem öli meg a babáját, hanem megtartja?
Van aki elítéli, van aki nem.
Rengeteg kérdés van erről, a legtöbb az abortusz ellen/mellett tábort sorakoztatja fel értelemszerűen.
Én abortusz-ellenes vagyok, de ezt tartom hogy mindenki maga jogán döntse el. Tudja a körülményeket, olvasson utána, tudja mit vállal ezzel. Ha tudatilag kész rá, nem lesz mit fájlalnia később.
Mondjuk ha pl. egy olyan 16 évesről beszélünk, aki csak élvezi az életet , minden következmény nélkül, és vagy az anyukája (jobb esetben, ami nem mindig van így, mint tudjuk...)vagy nevelőszülők fogják a gyerekét felnevelni; ő meg újabb kapcsolatokba bonyolódik, akkor inkább ne szülessen meg. De ha van rá reális esély, hogy valakiből jó szülő /anya/ lesz, és képes rá, akkor miért ne?.....
Mindenkit elítélnek, mindenért. Valakinek úgysem lesz jó, amit teszel. Lásd példának ezt a kérdést, a hozzászólásokból kiderül, hogy lehetsz segítőkész, vagy éppen ellenző, akkor is hülye vagy és ostoba:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Én nem azt ítélem el, ha megtartja, hanem azt, hogy úgy tartja meg, hogy valaki más fog róla gondoskodni. Ő megszüli, köszöni szépen, és a szülei fogják felnevelni, mert az nem igazán jellemző, hogy 16 évesen valakinek bevétele lenne. A gyereket az ember nem arra szüli, hogy a környezetének legyen vele gondja, hanem a maga és társa ügye lesz. (nem arra értem, hogy időnként a nagyi ne vigyázzon rá, de nem full időben)
Korainak tartom azt, hogy 16 évesen valaki szexeljen.
Az is elképzelhetetlen számomra hogy ebben a korban az emberek kapcsolata annyira stabil, amilyennek itt beállítják ("a párom mindenben támogat"), igen, 16 évesen az ember hajlamos azt hinni, hogy mindig minden ugyanúgy lesz, aztán jön a pofon: a pasi elhúz, mert neki 18 évesen még nem kell gyerek.
Én sem ítélek el senkit. Nekem az egyik kedvenc sorozatom a Szívek szállodája, ahol 16 évesen esett teherbe a főszereplő. Jó, az csak sorozat, de ott is be kellett fejeznie a sulit, ott sem tettek semmit a feneke alá a szülők (nem is engedte). Szóval abszolút el tudom képzelni, hogy az élet hasonlót produkál, és az életben is van ilyen talpraesett a fiatal anyuka.
Egy biztos. Ha az én kislányommal történne ez, akkor sem dőlne össze a világ. Persze az a jobb, ha a megfelelő korban, egy nagyon jó párkapcsolatba érkezik a baba. De nem mindig történik így.
Én 19 éves vagyok és mi párommal rajta vagyunk a babán hogy össze jöjjön.De teszem hozzá nekem nem azért kell a gyerek hogy anyukám meg a nagymamik neveljék meg ők foglakozzanak vele.
Én imádom a gyerekeket mindent meg tudok csinálni főzni mosni takarítani,pelenkát cserélni stb.
Nekem azért kell baba mert érezni akarom az anyaság minden örömét,látni akarom ahogy nő a pocakban aztán pedig a pocakon kívül :) ahogy kimondja először hogy anya :)
Én teljes mértékben meg tudok adni a babának ami csak kell szeretet, család (apa,anya)törődés.Nem pedig hogy nagymami meg nagypapi fel nevelje!
8-9 válaszoló: nem is ilyen esetekről van szó, mint a tietek. Akik szeretettel várják, tervezik, akarják a gyereket, kortól függetlenül, az más.
De a kérdező szerintem olyan esetekre utalt, hogy fiatalon (tegyük hozzá, általában megszakításos védekezés vagy semmilyen védekezés mellett) összejön a baba, akkor miért ítélik el az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!