Miért ítélitek el azokat akik 18 vagy 19 évesen gyereket szeretnének vagy éppen már úton is van?
Olvasgatva az oldalt... annyira elszomorító amiket egyes emberek írnak.
Szerintem egyáltalán nem elítélendő dolog. Hihetetlen, hogy mennyire megváltozott ez a világ.
A párom mamáma 16 évesen szült, az anyukája szintén.
Mindenkinek a saját egyéni döntése. Nem értem, miért kell kifujjogni, kibeszélni, esetleg ilyesfajta jelzőkkel illetni: k***va, nem normális, hülye stb...
Kíváncsi lennék a véleményekre!
Mit gondoltok?
Hát nekem sajnos tapasztalatom is van a témában, már nem én szültem 18 évesen, az öcséméknek lett akkor babája. Amikor megtudtuk, h terhes a csaj ( mire szólt, mert nem látszott!!! ) 16 hetes terhes volt, de godnoltuk, el lesznek anyuméknál, segít mindenki amiben tud. DE azóta már megszületett a pici, a csaj nem fejezte be a sulit, anyáméknál laknak tesommal, a gyest zsebpénznek tekinti, anyámék fizetnek mindent és akkor még neki áll feljebb, ha bárki MEGKÉRI, hogy legalább a házimunkában segíthetne! Szóval ezek után nekem senki ne mondja, h 18 évesen feltétlenül érett egy nő az anyaságra, az anyaság NEM abból áll h szeretem és mindenkinek mutogatom a gyerekem, hanem abból h felelősségteljesen el is tudom látni és GONDOSKODNI TUDOK RÓLA!
39 hkm
3-asnak: így értem. Én többre gondoltam.
Én akkor sem vállalnám be, mert így nagyon kiszolgáltatottnak érezném magam, de ez már az én véleményem. Sok boldogságot nektek :-)
Úgy gondolom, hogy ennyi idősen is lehet valaki felelősségteljes és érett.
Attól , hogy pár példát lát az ember a mindennapi életben... nem jelenti azt, hogy mindenki olyan mint a látott személy.
Aki ilyenkor gyerekvállalásra teszi a fejét, és később megbánja, mi mindent vesztett ( ha vesztett persze) akkor az nem volt teljesen tisztába, hogy mibe is vág bele pontosan. HA pedig CSAK becsúszott a baba... akkor az felelőtlenség... nem fogamzásgátlóval kellene védekezni már 15 évesen.
18 éves vagyok ugyan, de nem szeretnék még babát. Egy picit még szeretném gyűjtögetni a pénzt. 1-2 év múlva jöhet.
Tudom, miről beszélek, tudom mennyire nehéz egy kisgyereket nevelni, mivel vannak a rokonságban kisbabák.
Faluban élek, már kicsi korom óta segítek mindenben amiben csak tudok. A földeken dolgoztunk. Ma is mindent megcsinálok amit csak tudok. Mosok, főzök takarítok. Akár itthon akár anyósék.
Magunk intézünk minden ügyet. Nálunk nem az megy h buli, pia, haverok. NEM. Sajnos ez a mai világ. De szerencsére mi nem vagyunk benne ez a nagy helyzet.
Legalább a fele velem egykorú lány gondolkodna hasonlóan mint én.
ez teljesen az érettségtől függ.
a lejgobb barátnőm 18 éves. Van egy 2,5 éves kislánya és augusztusban lesz az első házassági évfordulójuk. 5 éve vannak együtt a férjével. Saját házuk van hitel és apuka, anyuka segítsége nélkül.
#3-asnak szeretnék gratulálni a sikeres terveiért és az életfelfogásáért. (nem poén volt, tényleg). Azt elárulod még , hogy 13 éves korodtól mivel tudtál pénzt keresni?
Én sajnos egyre kevesebb olyan fiatalt látok magam körül, akik a 3hoz hasonlóan gondolkodnak és terveznek, és szerintem ő a kivétel aki erősíti a szabályt azok körében, akik úgy gondolják, hogy csak a bulizásban lehet kiélni magát egy fiatalnak...
Én is először megteremtettem a feltételeket, (lakás, fizu) , de sajna a rendes pénzért agyonhajtotam magam, 5ember helyett dolgoztam, de a környéken szétnézve örülhettem, h egyáltalán volt munkám. 27 voltm, amikor az elsőt szültem, azóta van egy kisebb is, még szeretnék egy gyereket, de ezt a felfogást is lehurrogja mindenki, pedig nem fiatalon kezdtem, megvan mindenünk és mégis.
Szerintem aki megteremti a gyerekvállaláshoz a feltételeket és úgy érzi, hogy AKARJA azt a babát, és a párja is támogatja ebben, és mellette áll, akkor akárhány éves, tegye meg!
A felelőtlenül, pláne tudatlanul szexelő tiniket persze én is elítélem, ha megtartják a szülő nyakára az sem egy jó életkezdés, ha elveteti, az meg a kiscsajnak eleve trauma, aminek ha kicsit jobban tájékozódnának és nem lennének felelőtelenek, meg sem esne velük. (már ha egyáltalán meghatja őket, mert sajna már olyat is láttam, hogy kacagva meséli a nőgyógyászaton a 17 éves lánka, hogy a második kaparása lesz, az elsőtől sem volt semmi baja....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!