Miért ítélitek el azokat akik 18 vagy 19 évesen gyereket szeretnének vagy éppen már úton is van?
Olvasgatva az oldalt... annyira elszomorító amiket egyes emberek írnak.
Szerintem egyáltalán nem elítélendő dolog. Hihetetlen, hogy mennyire megváltozott ez a világ.
A párom mamáma 16 évesen szült, az anyukája szintén.
Mindenkinek a saját egyéni döntése. Nem értem, miért kell kifujjogni, kibeszélni, esetleg ilyesfajta jelzőkkel illetni: k***va, nem normális, hülye stb...
Kíváncsi lennék a véleményekre!
Mit gondoltok?
Egyetértek a 2-essel. Sokszor látom, hogy egészen fiatal lányok tolják a babakocsit és látszik az arcukon a szenvedés, hogy milyen szerencsétlennek érzik magukat, hogy nem tudják azt csinálni, amit a kortársaik.
Tisztelet a kivételnek, lehet, hogy vannak nagyon elszánt anyatípusok, akik már ilyen fiatalon azt választják életcélnak, hogy gyereket nevelnek, de szerintem 100-ból egy ilyen, a többinek becsúszott a bébi.
Én a "bizonytalanba" nem mernék gyereket vállalni, de irigylem azt, aki ilyen pozitívan és optimistán áll hozzá.
Nekem fontos volt, hogy a családalapítás előtt legyen némi élettapasztalatom, munkaviszonyom, lakásom (még ha hitelre is), elég stabil kapcsolatom, és az is kellett, hogy kiéljem magam, mert ugye (mondjuk) 26 évesen 3 gyerekkel már nehéz azon gondolkodni, hogy "jaaa, ezt se tettem meg, meg azt sem... de most már mindegy...".
A legjobb barátnőm pl. fiatalon ment férjhez, most jön a második babájuk, heten laknak egy családi házban a férje szüleinél, és most a 6nm-es kis szobájukba jön a gyerek, ahol ő lesz a 4. lakó... Lakást/házat nem tudnak venni, a GYES nem túl biztató hitelképesség szempontjából...
"Bocsi,de egy 25 evesnek nem lehet olyan h nincs munkaja? Tehat csak a 18-19 eveseknek nem lehet,de a 25-30-nak van???? Tehat ez ilyen 100%-os dolog?"
- Látom, megértetted, amit írtam, és a logikai érzéked is rendben van.
Természetesen nem biztos, de ritkább, hogy valaki 18 évesen már keres (és még autóra is gyűjtöttek, ahogy valaki fentebb írta, bár rejtély, hogyan sikerülhetett), és inkább az a jellemző, amit a második írt, vagyis hogy más nyakába szüli, nem gondolva a következményekről.
Persze szép dolog a gyerekvállalás, de nem lehet elvakultnak lenni, és a körülményeket is figyelembe kell venni. Ha pedig valakinek 18 évesen becsúszik a gyerek, akkor ne kezdjük el egyből bemagyarázni, hogy már megérett az anyaságra...
Mert ilyenkor általában a szülők nyakára szül, tőlük várja el hogy eltartsák őt meg a gyereket is.
Aztán jönnek ide panaszkodni, hogy anyós ezt nem engadi, azt nem engedi a saját házában, meg hogy a szülők mindenbe beleszólnak.
Pl: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
És ez csak egy példa, rengeteg ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!