Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a védőnőtökről?

Mi a véleményetek a védőnőtökről?

Figyelt kérdés

Az enyém folyamatosan kiakaszt. Ha nem telefonálok rá, simán elfelejt szólni, hogy ja, hát ne menjek, mert szabin lesz, sőt a dokim se lesz stb...

Ha kérdezek tőle, rendszerint nem tud válaszolni szinte semmire, de már 2 hónaposan is azzal piszkált, hogy miért járok dolgozni, hozzám így nem tud kijárni látogatni, holott kb. 5 percre lakik tőlünk...

2009. júl. 20. 18:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
nekem alkoholista volt,mindig büzlött a pia szagtól senkinek se kivánok ilyen védönöt:S
2009. júl. 20. 20:37
 12/18 anonim ***** válasza:

23 hetes vagyok és eddig 1x találkoztam vele, addig soha nem volt ott, amikor kellett volna, mindig valaki más helyettesítette.....

Már nagyon gondolkodom rajta, hogy meg is kérdezem a helyettes védőnőt, hogy nem irhatnánk-e át az ő nevét a kiskönyvemben is, úgyis ő tud rólam mindent, az "eredeti" védőnőm meg semmit :S

2009. júl. 20. 20:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Az enyém nekem nagyon furcsa, pl. simán nem érdekli, mikor alszik a gyerek, és felkelti, mert hangosan beszél, gügyüg hozzá. Nem is tudom, mire jó a védőnő, komolyan. Idejön, beszél egy csomót általános gyerekes dolgokról, de semmi konkrét, amiből tanulhatnék, majd elmegy. A hozzátáplálásról is kb annyit mondott, hogy elhadarta, milyen sorrendben lehet adni a gyümölcsöket, zöldségeket, és ennyi. Első gyerekesként ez nekem kicsit tág volt, úgyhogy most itt szoktam feltenni a kérdéseimet... Szóval felületes, felesleges, úgy érzem.

Egy 3.5 hós baba anyukája

2009. júl. 20. 20:55
 14/18 anonim ***** válasza:

19:18-as válaszára reagálnék, nem tudom Te hol laksz, de itt nálunk nem mehetsz a dokihoz csak ha a védőnőnél jártál. Ha egy hónapba 4szer kell menni a dokihoz akkor 4szer védőnőhöz is. Arról pedig igen primitíven gondolkodsz , hogy nem kellene neki szólni, de igen kellene, nemhogy szólni de a helyettesítéséről is gondoskodnia kellene.

Nálunk ilyen nem fordulhat elő, mindíg van ott valaki.

Egyébként Komáromból írok.

28+4 kismami

2009. júl. 20. 22:25
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"Mellesleg azt gondolom, hogy az ilyen hozzáállás miatt tart itt ez az ország, ahol tart..."

Mármint az a hozzáállás, hogy nem vesszük a kezünkbe a sorsunkat, hanem más hibáit, kötelezettségeit hangoztatjuk? Igaz. Ezért tart itt.

Persze nagyon kényelmes lenne, ha minden védőnő betartaná az alapvető társadalmi normákat, de ha nem teszi, akkor nem nyavajgok, hanem hamar megtanulom, hogy odatelefonálok, mielőtt megyek. Mert ha nem, és hiába veszek ki szabit, akkor bizony nem pörög a gazdaság, és ott fog tartani ez az ország, ahol tart.. ;) Nehogymár *mindenkinek* nehezére essen telefonálni egyet. Ha már a védőnőtől ugyanezt nehezen viseljük el, ugye. Békés babavárást!

Mellesleg nem tudom, de csodálkoznék, ha megállna az élet, ha a védőnő elmegy szabira.. Helyettesítésről ott senki sem hallott?

2009. júl. 20. 22:25
 16/18 anonim ***** válasza:

A témához csak annyit jegyeznék meg 3 gyerekes mamaként és védőnőként, hogy amíg a kismamának 1, azaz egy védőnője van, addig egy védőnőnek (pesten) kb 1000, azaz ezer gondozottja.... Tényleg végig kell telefonálnom???????? Na ne már!!!!! Ha egy védőnő elmegy szabadságra, akkor nyilván helyettesítik (mindenhol!!!!!), hisz vannak határidős feladatok, amíg nem érnek rá majd két hét múlva!!!!

A háziorvos mindenkit értesít mielőtt szabira menne????? Engem még sosem értesített, sőt tuti ellenkező műszakos doki helyettesíti....

És persze a védőnő személyisége nagyon fontos, de azt gondolom minden esetben kettőn áll a vásár!

Anyukák, ha valamit elhadar a védőnő, tessék visszakérdezni! Addig kérdezni amíg meg nem érted, esetleg jegyzetelni, vagy konkrét tanácsot kérni nem szégyen!!!! Hozzátáplálással kapcsolatosan sem, miért ne lehetne receptet kérni, vagy heti étrendet is akár, csak nyitottabban kell hozzáállni, ha nem is azonnal van mindegyiknél (bár én viszek magammal ilyesmit, ha tudom, hogy ekkora gyereket látogatok...), de ha épp nincs is másnap, harmadnap bedobom a postaládába!!!

Ha lemaradt egy beutaló, nyugodtan kérd meg, hogy dobja be a ládádba, a védőnő mindennap járja a körzetét!

2009. júl. 21. 10:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Jah és még valami előző voltam, annak ellenére hogy 10 éves sürgősségi és szülésznő gyakorlatom volt mielőtt védőnőnek álltam, bizony nekem is tehetnek fel olyan kérdést amire nem tudok válaszolni. A véleményem szerint sokkal nagyobb szégyen hülyeséget mondani, mint azt, hogy elnézést, erre most nem tudok megfelelően válaszolni, de holnapra konzultálok és utánanézek a szakirodalomban és jelentkezem!

Ennyi, másnap telefonon megvitatjuk a dolgot! Ez szerintem nem szégyen hanem korrekt. A tudomány folyamatosan változik, a labor értékek laboronként változnak, a rengeteg természetes gyógymód is elterjedőben van... nem lehet mindent tudni, olyan ember nincs!!!

2009. júl. 21. 10:16
 18/18 anonim ***** válasza:
54%

22:25-nek:

Szerintem először is itt egy nagy nagy félreértésről, talán félreértelmezésről van szó. Pont ellenkezőleg, én nem várok 3 órát a védőnőre, mert ha ő olyan, akkor nem érdemli meg, hogy ennyit várjak rá, nyilván 20-30 perc még belefér. Senki nem mondta, hogy egy védőnő az összes kismamáját hívja fel ha szabira megy, de az igenis elvárható, hogy a legutolsó találkozáskor említse meg, hogy legközelebb ne jöjjön, mert szabin leszek stb, vagy : xy fog helyettesíteni.

Amire én reagáltam az az, hogy a védőnő állami alkalmazott, jogilag közalkalmazott, és ilyen értelemben kötelező szolgáltatást ad, és nem nekem kell figyelnem azt, hogy ő mikor hol van, hanem neki kell tanácsokkal és okos információkkal ellátnia engem, és nem fordítva.

Azt, hogy ezért tart itt ez az ország arra a mentalitásra értettem, (úgy látszik nem volt világos) hogy mindenki tehet mindent, én meg tűröm mint egy idióta. Pontosan ez megy a magyar közszférában (részben persze) mi várunk az ügyintézőre, hogy mikor kegyeskedik behívni minket, mikor intézik el a pár perces ügyünket, pedig font fordítva van a dolog, Ő szolgál ki minket, és ezért fizetést kap. Ezt kellene már végre megérteni, és akkor működne ez az ország.

Néha pedig olvasás és értelmezés közben nem árt az absztrahálás, vagyis elvonatkoztatás az egyeditől az általános felé.

2009. júl. 22. 13:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!