Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a védőnőtökről?

Mi a véleményetek a védőnőtökről?

Figyelt kérdés

Az enyém folyamatosan kiakaszt. Ha nem telefonálok rá, simán elfelejt szólni, hogy ja, hát ne menjek, mert szabin lesz, sőt a dokim se lesz stb...

Ha kérdezek tőle, rendszerint nem tud válaszolni szinte semmire, de már 2 hónaposan is azzal piszkált, hogy miért járok dolgozni, hozzám így nem tud kijárni látogatni, holott kb. 5 percre lakik tőlünk...

2009. júl. 20. 18:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
27%

Ne haragudj, de mégis hogy várhatod el, hogy minden kismamáját felhívja, hogy mikor van szabin?!?

Azt meg mégis honnan a fenéből tudja, hogy a Te dokid éppen mikor van szabin? Majd figyeli mindenkiét, mi?!? Nem értelek. Vagy nyűgös időszakod van? :)

2009. júl. 20. 18:53
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem lehet egy könnyű eset...de miért akart már 2 hónapos korotoktól kijárni hozzátok? Hát remélem az enyém nem lesz ilyen. De egy kicsit tartok attól, hogy mit fog szólni ha kijön hozzánk, mert mi még sehol nem tartunk a vásárlásban, berendezkedésben. Egyébként eddig meg vagyok vele elégedve, remélem ez nem is fog változni.
2009. júl. 20. 18:54
 3/18 A kérdező kommentje:

Kedves első! Nincs nyűgös időszakom, csak már marhára unom, hogy mindig nekem kell telefonálgatnom mindenért. Nagyon jól tudja, hogy ki a dokim, mivel csak 2 doki van nálunk egyébként is, meg náluk is minden vezetve van a kartonon. Amúgy meg egy ajtó választja el őket egymástől...

De ha múlt héten is nem hívom fel, hogy 1 héttel hamarabb mennék hozzá és a dokihoz is, akkor megint hiába veszem ki a szabit, mert se őt, se a dokim nem találom ott. Azért elvárható, ha mondjuk ő odarendel és mégsincs ott, legalább szóljon. Vagy én gondolom rosszul? Dokihoz meg amúgy is csak úgy lehet menni nálunk, hogy előtt voltunk a saját védőnőnknél.

Arról már nem is beszélve, hogy eddig még egyetlenegyszer nem volt olyan, hogy minden papírom, beutalóm egyszerre megkapom, tutira valamiért külön futkosni kell, mert épp nincs nála formanyomtatvány...

Azért remélem másnak nagyobb szerencséje van...

2009. júl. 20. 19:02
 4/18 anonim ***** válasza:

Szia az én védőnöm nagyon aranyos .Még a páromnak ő volta a védőnője és most a párom babójának..:))

Mi mindig megbeszéljük hogy mikor megyek mikor jó nekem.Ha meg nincs akkor küld egy kör emilt mindenkinek hogy mikor van szabin vagy ilyesmi.Ugyhogy én szerencsés vagyok mert egy Tündérbogár nagyon kedves és csak segit mindenben.Kitartás!

2009. júl. 20. 19:05
 5/18 anonim ***** válasza:
52%

Kedves kérdező!

"Azért elvárható, ha mondjuk ő odarendel és mégsincs ott, legalább szóljon." Szerintem nem várható el. A védőnő szolgáltatásait nem kötelező igénybe venni. Senkit nem csuktak le, vagy hagytak ellátatlanul, ha nem volt védőnőnél. Úgyhogy végülis te akarsz tőle vmit, nem? Akkor hívogasd csak! Nem egyenrangú felek, vagy barátnők vagytok. Úgyhogy viseld el, és ne próbáld meg szerintem számonkérni rajta az elvárásaidat. Persze sajnálom, hogy neked nem a szuperkedves fajtából való jutott, mint másoknak. Lehetne szűrni felvételkor, hogy csak a szuperkedvesek lehessenek védőnők. Csak az az érzésem, nincsen túljelentkezés ezen a pályán, úgyhogy örülni kell bármilyennek. Fel a fejjel, önállóság! ;)

2009. júl. 20. 19:18
 6/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát én azért egyet értek a kérdezővel.

Az én védőnőm szerencsére nagyon rendes, biztos felhív, ha a megbeszélt időpontban nem ér rá. Ahogy én is felhívhatom, ha esetleg gondom van az időponttal, vagy bármivel.

Ő teljesen egyenlő félként kezel minket, szinte baráti a viszonyunk.

A védőnő dolga, hogy segítse a kismamát a terhesség alatt, nem az, hogy még plusz gondot okozzon.

Természetesen nem várható el, hogy mindig készen álljon, de alapvetően azért elvárható, hogy odafigyeljen mindenkire, aki hozzá jár.

Ha védődőként dolgozik annyira felkészültnek kell lennie, hogy válaszolni tudjon a kismamák kérdéseire. Ha meg nem az, akkor nem alkalmas erre a feladatra!

Nekem kérdeznem se kell, mindent elmond.

Szerintem egy rossz védőnő több kárt okoz, mint hasznot!

22+4 km

2009. júl. 20. 19:35
 7/18 anonim ***** válasza:

szerintem elvárhatod, ha időpontod volt hozzá...

különben a miénk kedves, normális

2009. júl. 20. 19:37
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de szerintem a védőnő nem választás kérdése. Lehet, hogy rosszul tudom, de neki van egy körzete, azzal kötelező foglalkoznia, min. 5x kijárni és a gyermekvédelem része a terhesgondozás.

Más kérdés, szerintem emberileg elvárható lenne, hogy senkivel nem beszélek meg (sem hivatalos, sem baráti) találkozót, ha nem tudok ott lenni és az a minimum, hogy lemondom. Nem, hogy állapotos nővel nem teszek ilyet, senkivel. Nekem ezt tanították otthon, ez alapdolog! Persze, talán nem mindenkinek...

Nekem amúgy tök rendes a védőnénim és némiképp tapasztalt, persze egészségügyi kérdésekben nem lehet az adjunktus dokimmal összevetni. Nem is kell. Sajnálom, hogy a kérdezőnek kellemetlensége van vele. Szerintem ez csakis emberi kérdés.

Egyébként nálunk nem lehet választani és a körzet fel van osztva. Én hozzá tartozom, pont. Végig én jártam ki, most volt egyszer, még egyszer mentem, de az utolsó alkalommal már ő jön, a legvégén. Nem bánom, hogy nem nekem kell mászkálnom majd augusztusban a 40 fokban.

2009. júl. 20. 19:42
 9/18 A kérdező kommentje:

Igen, azért is vagyok felháborodva, mert mindig előre megbeszéld időpontban kell menni hozzá, amit ő ad. És az lenne a minimum, ha már neki nem jó, szól.

Persze, nem barátkozni akarok vele én sem, de ha ő ezt a hivatást vállalta, akkor már csinálja becsülettel. Amúgy meg nem választható szabadon, nálunk is körzetek vannak. És a doki szóba sem áll veled addig, amíg a védőnőnél nem jelentünk meg előtte, szóval igenis kötelező igénybe venni a szolgáltatást.

A kedvességről meg csak annyit, hogy az ilyen ne akarjon már kismamákkal meg gyerekekkel foglalkozni, mert szerintem senkinek sincs szüksége tudatlan, mogorva, feledékeny stb. "szakemberekre"...

Remélem kedves 19:18-as neked nem ebből a fajtából jutott!

Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat! Azért jó tudni, hogy ritka az olyan védőnő, mint amilyen a miénk. Sajna nem csak nekem van vele problémám, a mai 3 órás várakozásom alatt kiderült... és már csak hab a tortán, hogy ma is időpontra mentem... de ezen már fel sem húzom magam... :)

Boldog babavárást mindenkinek! :)

2009. júl. 20. 19:59
 10/18 anonim ***** válasza:
44%

19:18-nak üzenem:

Először is nincs igazad, mert a jelenleg hatályos jogszabály alapján a védőnő nem egyszerűen szolgáltat, hanem kötelezően teljesíti a rá kirótt kötelezettségeket. Ilyen pl: hogy min. 4 alkalommal találkozni kell vele (különben nem kapsz anyasági támogatást), a baba megszületése után kötelezően meg kell hogy látogasson titeket és tanácsokat kell adnia a szoptatásra és az egyéb teendőkre vonatkozóan.

Hangsúlyozom, hogy mindezt kötelező jelleggel kell tennie.

Tehát igenis elvárható, hogy a védőnő információkkal lássa el a kismamákat (pl: mikor megy szabadságra)

Mellesleg azt gondolom, hogy az ilyen hozzáállás miatt tart itt ez az ország, ahol tart....

Szerencsére az én védőnőm mindenről időben tájékoztat engem, telefonál, hogy mikor tudunk találkozni, nekem jó-e az időpont, beutalókat kér ki nekem a kórházból, hogy nekem 38 hetesen már ne kelljen kimenni pár papír miatt.

Szerintem ez a minimum, ez a munkája, és ezért nem jár neki külön hála, vagy köszönet, csak a dolgát végzi!

2009. júl. 20. 20:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!