Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes vagyok, 10,10 lett a...

5 hetes vagyok, 10,10 lett a TSH? El fogok vetélni?

Figyelt kérdés

5 hetes terhes vagyok. Kedden néztek TSH-t 3,7 lett. Szedek rá fél szem L-Thyroxint. Ma megint meg lett nézetve (másik orvos is kérte), most meg 10,10 lett a TSH! Hogy ugrott meg ennyire 2 nap alatt, úgy hogy gyógyszert szedek rá??

FT3 4,1, FT4 15,8.

Segítsetek! Az orvost nem érem most el, most lett meg az eredmény.

okt. 31. 13:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány mikrogrammosat szedsz? Biztos hogy fognak emelni az adagon. Többet a doki tud majd mondani.
okt. 31. 13:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Naponta fél szem 50 mikrogrammos L-Thyroxint szedek most
okt. 31. 13:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az a minimális adag kb.

Beszélj a dokiddal, hogy mi legyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy emelni kellett nekem a terhesség alatt. A végére 125öt szedtem.

okt. 31. 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
Fél szemmel lehet növelni és csak úgy szabad fokozatosan. Én magamtól is növelném fél szemmel. Abból baj nem lesz, de ahogy érzed. Aztán lehet 2 hét múlva újra nézetik, ha kell megint emelnek fél szemmel. 25mikrogrammokkal szokás emelni, mert ezt sem szabad hirtelen többel. Mivel szedaz gyógyszert már így kicsi az esélye, hogy baj legyen.
okt. 31. 14:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Pár nap különbséggel nem lehet tsh-t mérni, mert az eredmény irreleváns. A szabad hormonjaid meg jól, ettől nem fogsz elvetélni.
okt. 31. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is 125 mg-ot szedtem terhességem végén, mint a hármas válaszoló. Minden 6. héten vérvétel és gyógyszeremelés történt. Minden rendben volt, fitt voltam. Olykor persze előjött egy kisebb szivdobogás, vagy rosszabbul aludtam, dehát ugye ez mellékhatása a folyamatos és gyors emelésnek. De muszály, természetesen, ha nem vagy rosszul tőle.
okt. 31. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
4es, ne osztogass h-lye tanácsokat, nem vagy orvos.
okt. 31. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
32%
Nyilván poénból írtam...10 éve hashimotós vagyok, nagyon jól tudom, hogy kell szedni, hogy kell emelni stb. De majd a dokijával egyezteti. Ha nem tudnám, nem válaszoltam volna...
okt. 31. 15:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Reméljük hogy nem! A baba szempontjából a T4 értek így tudom a fontosabb. A TSH csak az hajcsára, ami ráveszi a pajzsmirigyet, hogy termelje a hormonjait.
nov. 1. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy vagy? Minden rendben veletek azóta?
nov. 2. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!