5 hetes vagyok, 10,10 lett a TSH? El fogok vetélni?
Figyelt kérdés
5 hetes terhes vagyok. Kedden néztek TSH-t 3,7 lett. Szedek rá fél szem L-Thyroxint. Ma megint meg lett nézetve (másik orvos is kérte), most meg 10,10 lett a TSH! Hogy ugrott meg ennyire 2 nap alatt, úgy hogy gyógyszert szedek rá??
FT3 4,1, FT4 15,8.
Segítsetek! Az orvost nem érem most el, most lett meg az eredmény.
okt. 31. 13:22
1/10 anonim válasza:
Hány mikrogrammosat szedsz? Biztos hogy fognak emelni az adagon. Többet a doki tud majd mondani.
2/10 A kérdező kommentje:
Naponta fél szem 50 mikrogrammos L-Thyroxint szedek most
okt. 31. 13:30
3/10 anonim válasza:
Az a minimális adag kb.
Beszélj a dokiddal, hogy mi legyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy emelni kellett nekem a terhesség alatt. A végére 125öt szedtem.
4/10 anonim válasza:
Fél szemmel lehet növelni és csak úgy szabad fokozatosan. Én magamtól is növelném fél szemmel. Abból baj nem lesz, de ahogy érzed. Aztán lehet 2 hét múlva újra nézetik, ha kell megint emelnek fél szemmel. 25mikrogrammokkal szokás emelni, mert ezt sem szabad hirtelen többel. Mivel szedaz gyógyszert már így kicsi az esélye, hogy baj legyen.
5/10 anonim válasza:
Pár nap különbséggel nem lehet tsh-t mérni, mert az eredmény irreleváns. A szabad hormonjaid meg jól, ettől nem fogsz elvetélni.
6/10 anonim válasza:
Én is 125 mg-ot szedtem terhességem végén, mint a hármas válaszoló. Minden 6. héten vérvétel és gyógyszeremelés történt. Minden rendben volt, fitt voltam. Olykor persze előjött egy kisebb szivdobogás, vagy rosszabbul aludtam, dehát ugye ez mellékhatása a folyamatos és gyors emelésnek. De muszály, természetesen, ha nem vagy rosszul tőle.
7/10 anonim válasza:
4es, ne osztogass h-lye tanácsokat, nem vagy orvos.
8/10 anonim válasza:
Nyilván poénból írtam...10 éve hashimotós vagyok, nagyon jól tudom, hogy kell szedni, hogy kell emelni stb. De majd a dokijával egyezteti. Ha nem tudnám, nem válaszoltam volna...
9/10 anonim válasza:
Reméljük hogy nem! A baba szempontjából a T4 értek így tudom a fontosabb. A TSH csak az hajcsára, ami ráveszi a pajzsmirigyet, hogy termelje a hormonjait.
10/10 anonim válasza:
Szia! Hogy vagy? Minden rendben veletek azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!