Ha csak 22 hetes terhesen jutok el fogorvoshoz az gond?
Már csak januárra van időpontja a fogorvosomnak és úgy hallottam ,hogy a 20.hetig kell eljutni.
Van jelentősége annak ha én csak 22 hetesen jutok el?
En nem is voltam, mert nem ereztem szukseget, alapbol volt egy fogkoleszedesem abban a honapban, amikor pozi lett a teszt,akkor minden oke volt, terhesseg alatt se fajt semmi, igy nem mentem.
Senkit nem erdekelt, nem kotelezo amugy :D
Én sem voltam mert amúgy rendben vannak a fogaim.
Azért az ember aki terhesség nélkül is rendben tartja a fogait azzal nincs gond.
Akiknek sok a rossz foga az gondolom előtte rendbe rakatja.
Ha nálad nincs gond, akkor ezen ne aggódj.
Szerintem a doki se lát sokat, hiszen röntgenezni nem lehet. Ha nem fáj semmi, nincs rossz fog, akkor nincs miért aggódnod.
Milyen gondra gondolsz?
Nem kötelező vizsgálat, csak ajánlott. Főleg azoknak, akiknek eszükbe se jut fogászhoz járni. Őket így el lehet juttatni egy szűrésre a terhességre hivatkozva.
Én egyik terhességem alatt se mentem. Voltam előtte, mentem utána. Alatta nem hiányzott, hogy két émelygés közepette valaki turkáljon a számban.
Nem kell 20. hétig menni, akkor mész amikor szeretnél.
Én már az elején mondtam a védőnőnek, hogy fogorvoshoz majd akkor megyek, ha már nem dolgozok, így is elég vizsgálatra kellett elkéredzkedni, ezt meg lehetett tolni. Végül úgy jött ki, hogy olyan 23-24 hetesen más dolog miatt amúgy is ki kellett vennem egy szabadnapot és aznapra kértem időpontot fogorvoshoz is. Ha ez a szabadnap nem lett volna csak 26 hetesen mentem volt a, onnantól nem dolgoztam.
Egyik terhességemnél sem voltam.
Alapból járok, de úgy jött ki, hogy terhesség elött lett ellenőrizve mind a 2x
A kutya nem hiányolta.
Bármikor meg lehet csináltatni a vizsgálatot, az mindegy, hogy hanyadik hétben vagy. Én FOGORVOSKÉNT szoktam ajánlani mindenkinek, mert ilyenkor kitérek a terhességi ínygyulladásra és a csecsenő szájápolására is (a legtöbb védőnőnek erről nagy hiányos vagy elavult tudása van!).
5! Fogkőhöz, ínygyulladáshoz, fogszuvasodás felismeréséhez nem is kell röntgen, pedig ellátatlanul mindegyik végződhet fogelvesztéssel. Pont, hogy a röntgentől nem kellene túl sokat várni, pontosabban nem annyit , amennyit itt gyakorin sokan hisznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!