Ha csak 22 hetes terhesen jutok el fogorvoshoz az gond?
Már csak januárra van időpontja a fogorvosomnak és úgy hallottam ,hogy a 20.hetig kell eljutni.
Van jelentősége annak ha én csak 22 hetesen jutok el?
10
Oké, ezt egy átlag ember tudja és szedeti is a fogkövét rendszeresen.
De akinek a szája annyira elhanyagolt, tele van rossz fogakkal mert igénytelen. Annak nyilván kellene röntgen, hogy lássák mi a helyzet. De ugye terhesen nem fogják.
11! Tehát még egyszer leírom: aki ellátásra szorul, azt az esetek nagy részében röntgen nélkül is meg lehet állapítani. Egy szuvasodáshoz, ínygyulladáshoz, sem a diagnózis felállításánál, sem az ellátásnál röntgenre nincs szükség. Te teljesen félreérted a szituációt. Attól, hogy valaki nem röntgenezhető, még a látványosan ellátásra szoruló fogait el lehet (és el is kell!) látni, nem kell ölbe tett kézzel várni, hogy minden még rosszabb állapotban legyen csak azért, mert nem minden 100%. Most amit mondasz, kicsit olyan, mintha bemenne valaki fejsérüléssel a traumatológiára, hát kellene egy CT, mert az a biztos, de gravid, úgyhogy mellőzik ÉS ezért a nyílt sebet a homlokán sem varrják össze. Érted a hasonlatot? Attól, hogy nem tudom, hogy a nagy tömés alatt nincs-e esetleg elhalva a fog, mèg a mellette lèvő szuvasat el lehet látni, attól hogy nem tudom, hogy nincs e komolyabb csontlebontódás a fogágybetegség talaján, még a fogkőleszedést meg lehet csinálni. Persze, ideálisan minden betegről rögtön kellene egy panoráma röntgen (és nem 12, nem azért, mert annyira szükségem van arra a tyúxaros 8ezer forintra, amit érte elkérünk, nem is értem, hogy jut ilyen az eszedbe - persze erre mondják, hogy mindenki önmagából indul ki, ha te úgy vagy pénzednél, hogy embereket versz át, akkor megértem, ha új számodra, hogy nem mindenki van erre rászorulva), de nem mellőzünk azért szükségszerű ellátásokat, mert nem kivitelezhető, maximum bizonyos terápiát nem úgy végzünk el, vagy átmenetileg más terápia mellett voksolunk.
Egyébként az átlag éppen pont abba a kategóriába tartozik, akiket te igénytelennek tituláltál. Ők terhesség alatt is maximum a fájós fogukkal esnek be ellátásra, nem nagyon izgatja őket, hogy amúgy mekkora a gond. Az meg már ilyenkor az ő bajuk, ha mondjuk nem is készült sosem röntgen előtte sem és a fog ellátása vakon kockázatokat rejt magában (mondjuk egy rossz anatómiai viszonyokkal rendelkező berohadt bölcsfog), de nem is nagyon kapkodnak ám szülés után sem, hogy orvosolva legyen a gond. Aki teheti, menjen el ilyenkor fogorvoshoz, ártani nem fog vele, és a végén még elhangzok hasznos infó is. Nekem ez a SZAKMAI véleményem. Az emberek többsége pont ott rontja el, hogy nem megy el időben, hanem mikor már nagy a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!