Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennek kellene orvoshoz, vagy...

Mennek kellene orvoshoz, vagy ez normális a terhesség végén?

Figyelt kérdés

Nagyon sok mindent olvastam, de kezdek mostmár kétségbeesni. Első terhesség, szóval nem igazán tudom mikor mi mit jelent.

32 hetesen tájékoztattak, hogy a babám jóval nagyobb, meg úgy átlagban mindene is, és hogy ezek a méretek születésnél szoktak így lenni, nem ilyen idősen, de problémát végülis nem jelent. Annyit tett hozzá, hogy egy négy kilóra számíthatunk simán. (Ami őszintén szólva nagyon riaszt, hogy hogy fogom bírni a szülést, de az másodlagos :D)

Mondta a doki, hogy ha már most megszületne se lenne semmi baja, mert mindene kifejlődött, maximálisan egészséges, plusz ezt azért is mondta, mert szerinte a baba hamarabb is fog jönni, fel van ő is készülve, illetve én is olyan tüneteket produkálok.

Na de most vagyok a 36.hétben.

Megy a hasam, illetve kb másfél hete néha-néha erősebb fájásaim voltak, ami mint kiderült, kezdetleges jósló fájások, ami miatt a magnéziumot növelni kellett.

Viszont tegnapi nappal este egykor arra keltem, hogy fáj a hasam. Úgy konkrétan nem tudom leírni hogy fájt, olyasmi, mint a menstruációs görcs, vagy amikor nagyon kell vécézni... De öt körül sikerült visszaaludni, és csillapodott is valamelyest.

De reggel megint visszajött a fájdalom. Először nem olyan erősen, aztán most így estére olyan, mintha erősödne.

Ő is olyan furcsán mozog, a mozgása erős, csak valami mégsem olyan.

Ilyenkor egyébként a meleg víz sokat segít, ha beleülök, de most, hogy a magnéziumot növeltük egy ideje, nem tudom, hogy mennyire érdemes inkább orvos helyett ezt alkalmazni.

November 27.-re vagyok kiírva egyébként.

Ha valaki volt már hasonló helyzetben, vagy tapasztaltabb, annak előre is köszönöm a válaszát!:)

okt. 31. 18:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Nem szabad magnéziumot szedni az utolsó trimeszterben. Én a helyedben bemennék a szülészetre, nézzenek rá a méhszájra.
okt. 31. 18:32
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták, hogy nem baj a magnézium, azért is növelték, hogy ne induljon be a szülés, csak majd akkor, ha a baba tényleg úgy érzi. A védőnő mondta, hogy teljesen mindegy mennyi a magnézium, ha a baba fog akarni jönni ténylegesen, akkor azt viszont nem gátolja a magnézium.
okt. 31. 18:39
 3/11 A kérdező kommentje:

Azt nem tettem hozzá, hogy múlt héten a vizeletemben volt fehérje, arra most tőzegáfonyát szedek. Nincs magas vérnyomásom, csak nagyon vizes vagyok.

Emiatt is lehetséges lehetnek a fent leírtak?

okt. 31. 18:44
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

A magnéziumnak izomlazító hatása van, amit a keményedések enyhítésére használnak, de a késői terhességnél már nem jó elnyomni a méhosszehúzodásokat, mert ilyenkor már a méh készul a szulésre, ezért azok hasznosak.

Egyébként túlzott magnézium fogyasztás hasmenést okozhat.

Egyébként hidd el ha megindul a "buli" fel fogod ismerni hogy na ez nem olyan fájás mint a többi..

okt. 31. 18:48
 5/11 A kérdező kommentje:
Uh, ezt senki sem mondta… én meg szedem, mint a hülye, hogy nehogy baj legyen. Köszönöm szépen a válaszodat!
okt. 31. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Neked mennyi a fehérje a vizeletedben?
okt. 31. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezt mondták nekem is, hamarabb jön, óriási lesz.

Ehhez képest a kiírt időpont után jött egy héttel, és 50 cm, 3600 gramm volt

Az első gyerekem 4500 gramm volt, természetes úton szültem, négy óra alatt nem volt veszélyes, simán meg lehet szülni egy 4 kilós gyereket természetesen

Szerintem joslo fajasaid vannak.

Magnéziumot én ennyi idős terhesen már nem szedtem.

okt. 31. 21:00
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt nem mondták, hogy mennyi a fehérje, csakhogy van benne, és majd legközelebb megint megnézik, ha több lesz benne vagy pedig nem múlik el, akkor bent kell maradnom
okt. 31. 21:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, hogy fehérje van a vizeletben. Lehet, hogy nincs gyulladás és azért nem kaptál rá antibiotikumot. Azért jó ha rendszeresen nézik. Ha nincs baci benne, akkor elvileg nincs gond. A cukorterhelésed jó lett? Mert olyankor van durvább vizesedés, meg a magzat mérete is nagyobb lehet. Persze nem feltétlen van így, lehet ettől független is. A 36. hét után már vannak furcsa dolgok. Ezek a fájások nálam is megvannak, az erősebb mozgás is és jövőhéten leszek 39 hetes. A magzat méretei az uh alapján már három hete is a 38. hétnek feleltek meg, de nekünk már az elején is nagyobb volt. Szerintem nem lesz gond. Ha az áramlás, a lepény állapota és az NST-k jók, akkor nagy baj nem lehet. Ha meg akar indulni akkor úgyis meg fog. Nem tudhatod mikor dönt úgy mert nincsen semmi kőbe vésve.
nov. 1. 00:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Akkor már neked sincs sok hátra, könnyű szülést kívánok!

A cukor az jó volt. A nagyobb vizesedést én arra fognám, hogy régebben is nagyon vizesedtem, ha például megterheltem a lábam. Egy időben sokat is mondták, hogy szednem kéne rá gyógyszert. De anyukám is ilyen, például ő mindig mondja, hogy a viszeresedést is tőle örököltem. Sajnos nekem már 15 évesen elkezdett viszeresedni a lábam. Szóval lehet, hogy a fehérjével nem lesz baj, mert minden rendben van.

nov. 1. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!