Segítség, hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy terhes lettem 17 évesen?
28ast kérdem: ennyi pénzből KELL félrerakni???
Tudod te mit írtál? 50 ezer egy babára? 2500 euró egy hónapban?
Jajistenem, az ilyen ne adjon már tanácsot!!! Az emberek 99,9%-a ennél jóval (mondom JÓVAL)kevesebből él boldogan!
Attól, mert neked ekkorák az igényeid, az nem azt jelenti, hogy másé is ilyen!
Amúgy a kérdező jól eltűnt.
Szerintem se jó ha megvárod a 12. hetet és akkor mondod el!Ez nagy gerinctelenség szerintem.A szüleidnek joga van tudni róla, és meg kell velük beszélni.
Egyébként az első félévben ha tudsz szoptatni, akkor a baba étkezése az 0 Ft.A Vigantol vitamin az pár száz forint.De van a családban akitől kiságyat, babakocsit, fürdető kádat meg hasonló dolgokat kapj?Csak azért kérdem mert nekünk volt..anélkül be se vállaltam volna a gyereket, mert megélünk, de hirtelen nem tudtam volna annyi pénzt kicsapni, mint amennyi a kezdésre kell!Baba ruhákat meg nem márkás boltba kell nézni, hanem kínaiba meg turiba.Ott is teljesen jó rucik vannak.Meg egyébként interneten is vannak nagyon jók, csomagban lehet venni őket, és úgy nagyon olcsó.
DE!!!
Itt nem csak az 1. egy éven kell gondolkodni, mert a későbbi óvodai meg iskolai költségek sem egyszerűek.
Most nézzük azt ha tényleg megvárod a 12.hetet, akkor szólsz a szüleidnek, erre ők közlik, hogy lehet távozni otthonról..mész párodhoz..gyerek megszületik, pasi rájön, hogy nem tud bulizni, haverozni..stb, és lelép..akkor mit csinálsz???
Pont az ilyen esetek miatt kell minél előbb beszélned a szüleiddel.Még is csak a család akire az ember mindig számíthat!!!
Az a baj, hogy a negatív véleményt mondók abból indulnak ki, hogy sose lesz jobb, és teljesen biztosan nyomorba szüli a kérdező a gyereket, holott lehet, hogy a maga 17 éves fejével sokkal érettebb, mint ők maguk.
Ráadásul épp most olvastam egy másik topicban, hogy az anya jól ott lett hagyva terhesen (igen, az itteni kommentelők azonnal abortuszt javasoltak volna), megtartotta és most boldog kapcsolatban él mással.
Sose biztos semmi. Az sem, hogy valaki most anyagilag stabil, és 9 hónap múlva is az lesz.
De nehogy már csak a gazdagok kiváltsága legyen a gyerek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!