Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség, hogyan mondjam el a...

Segítség, hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy terhes lettem 17 évesen?

Figyelt kérdés
A barátommal egy éve vagyunk együtt! 7 hónap után vesztettem el tőle a szüzességem! Mindig gumit használtunk, utána áttértünk a pharmatexre, amit annyira reklámoztak, hogy mennyire csúcsszuper! Úgy voltam vele, hogy tökéletes lesz, mert mindig féltem, hogy a gumi kiszakad! Erre ebben a hónapban nem jött meg! Csináltam egy tesztet... egyből pozitív lett! Azonnal elmentem a dokihoz! Ahol mondták, hogy 6 hetes terhes vagyok! Mutatták a kis "golyót" a pocimban, amit tökéletesnek találtam! És első látásra beleszerettem! Nagyon fura érzést ébresztett bennem az a kis pici élőlény bennem! Eldöntöttem, hogy nem vetetném el! Barátomnak elmondtam, jól fogadta a dolgokat! Ő már 23 éve és dolgozik, biztos munkahelye van! Anyuéknak nem tudom, hogy mondjam el a dolgot! Anya már azon kiakadt mikor elmondtam neki, hogy lefeküdtem vele :( Első kérdése az volt, hogy NEM FÉLTÉL? HOGY TERHES LESZEL? Mondtam, hogy nem mert védekezünk.. erre :( Már a jövőt, a sulit meg mindent elterveztem! Csak nem tudom, hogy álljak eléjük :( Segítsetek!!!
2012. máj. 9. 17:22
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
szerintem nem leszolasbol irta, 23 evesen lehet, hogy egy teljesen komoly, erett ferfi, de lehet, hogy valoban meg gyermeklelku fiu. az, hogy a valaszado igy gondolja, mindossze annyit jelent, hogy a kortarsai kozul sokat es sokfelet ismer, nem pedig azt, hogy rosszindulatu, es barkit is leminoitene. gondolom en, a naiv 16 eves.
2012. máj. 10. 15:49
 32/56 anonim ***** válasza:
76%
28-as válaszoló, akkor ti nagy luxusban élhettek, ha egy babára havi 50 000-t költötök, vagy nagyon nem okosan csináljátok a bevásárlást. Annak a töredéke is elég egy babára az 1.évben! Szoptatás, mosható pelenkázás (nem a régimódi tetrára gondolok), és alig kerül valamibe! Okosan kell tudni költeni a pénzt!
2012. máj. 10. 21:00
 33/56 anonim ***** válasza:
66%

28ast kérdem: ennyi pénzből KELL félrerakni???

Tudod te mit írtál? 50 ezer egy babára? 2500 euró egy hónapban?

Jajistenem, az ilyen ne adjon már tanácsot!!! Az emberek 99,9%-a ennél jóval (mondom JÓVAL)kevesebből él boldogan!

Attól, mert neked ekkorák az igényeid, az nem azt jelenti, hogy másé is ilyen!

Amúgy a kérdező jól eltűnt.

2012. máj. 11. 06:16
 34/56 anonim ***** válasza:
A kérdező jól szórakozik a kamukérdésére adott ömlengő válaszokon :-))))))
2012. máj. 11. 09:16
 35/56 A kérdező kommentje:
Kamu kérdés? :) Biztos teljesen kamuból írok ki ilyet! Azért ne viccelj már :) Azért tűntem el, mert rengeteg dolgom volt, és nem sok időm volt gép elé ülni :) Még nem mondtam el itthon a dolgot :S Félek nagyon a reakcióktól! Azt, se tudom, hogy kezdjek majd bele :(
2012. máj. 11. 18:00
 36/56 anonim ***** válasza:
Akkor egy javaslat: várd meg a betöltött 12 hetet, addig is légy boldog, örülj a picidnek. Utána mondd el a szülőknek, tenni már nem tudnak semmit, mivel abortusz 12 hétig lehet. Úgyis megtartanád, tehát nyugodt szívvel várj még.
2012. máj. 11. 23:01
 37/56 anonim ***** válasza:
24%
nehogy már baj legyen, hogy mindent meg akarok adni a gyerekemnek. megnézném én, hogy egy 17 éves hol fogja naponta mosni a textil pelenkákat, mert ugyebár persze, azt is lehet. már miért ne adhatnék tanácsot? miért kell ítélkezned felettem? tudod Te kedves válaszoló, hogy mennyivel több lett a svájci frank miatt a hitelünk a házon? mert gondolom NEM, úgyhogy nehogy már azt hidd, hogy mi könnyebben élünk, mert a férjem annyit keres... arról nem is beszélve, hogy a nagymamámnak is igen sokat besegítünk, mert már nem tudná ellátni magát. nyugaton drágább az élet, főleg egy határ menti városban úgyhogy légy szíves, mielőtt ilyeneket írsz, előtte kérdezz már, vagy legalább gondolkodj... igen, az emberek többsége jóval kevesebb pénzből él, de egy baba akkor is csak pénz és nem 10ezer, de még csak nem is 20ezer havonta. a ruhákat az első években seperc alatt kinövi, de ezt bizonyára Te is tudod. nem értem, hogy felnőtt ember hogy adhat olyan tanácsot egy gyereknek, hogy várjon a 12. hétig, mert akkor már abortuszra úgyse kötelezhetik. komolyan mondom durva ez a világ, vagyis a benne élő emberek. szerintem a szülőknek joguk van tudni róla, ha a 17 éves lányuk teherbe esik, mert ha a barátja ott hagyja, akkor gondolom nem lesz kire támaszkodnia... úgyhogy ne mondjunk már ilyeneket, hogy várj addig, mert ennyi idősen a felelősség nagy része nem a lányon, hanem a szülőkön van. persze, ők nem fogják azt mondani a gyereküknek, hogy ide ne gyere, ha nem lesz aki eltartson már... az egyetlen, akire az ember mindig számíthat normális esetben, az a családja. úgyhogy mondja csak szépen el nekik!
2012. máj. 12. 11:20
 38/56 A kérdező kommentje:
Na jó, de akkor utolsó válaszoló, ne úgy add elő, hogy épp, hogy meg lehet élni belőle, mintha ez rám vonatkozna... nálunk se, hitel és semmilyen plusz kiadás nincs!!! És persze én tudom, hogy nem olcsó a baba... na de 50 ezer egy hónapba... meg ruhák... Na és mi van, ha a családom tele van 1-2 éves gyerekekkel (fiúk és lányok is) és tőlük megkapom a kinőtt rucikat?? Vagy ez nálatok elítélendő dolog? Persze, nem azt mondom, hogy nem fogok új ruhákat venni, de egy kisbabának amúgy se hiszem, hogy rengeteg ruhának kell, hogy legyen, éppen azért, mert főleg az elején piff-paff kinövi.
2012. máj. 12. 13:47
 39/56 anonim ***** válasza:

Szerintem se jó ha megvárod a 12. hetet és akkor mondod el!Ez nagy gerinctelenség szerintem.A szüleidnek joga van tudni róla, és meg kell velük beszélni.

Egyébként az első félévben ha tudsz szoptatni, akkor a baba étkezése az 0 Ft.A Vigantol vitamin az pár száz forint.De van a családban akitől kiságyat, babakocsit, fürdető kádat meg hasonló dolgokat kapj?Csak azért kérdem mert nekünk volt..anélkül be se vállaltam volna a gyereket, mert megélünk, de hirtelen nem tudtam volna annyi pénzt kicsapni, mint amennyi a kezdésre kell!Baba ruhákat meg nem márkás boltba kell nézni, hanem kínaiba meg turiba.Ott is teljesen jó rucik vannak.Meg egyébként interneten is vannak nagyon jók, csomagban lehet venni őket, és úgy nagyon olcsó.

DE!!!

Itt nem csak az 1. egy éven kell gondolkodni, mert a későbbi óvodai meg iskolai költségek sem egyszerűek.

Most nézzük azt ha tényleg megvárod a 12.hetet, akkor szólsz a szüleidnek, erre ők közlik, hogy lehet távozni otthonról..mész párodhoz..gyerek megszületik, pasi rájön, hogy nem tud bulizni, haverozni..stb, és lelép..akkor mit csinálsz???

Pont az ilyen esetek miatt kell minél előbb beszélned a szüleiddel.Még is csak a család akire az ember mindig számíthat!!!

2012. máj. 12. 14:51
 40/56 anonim ***** válasza:
84%

Az a baj, hogy a negatív véleményt mondók abból indulnak ki, hogy sose lesz jobb, és teljesen biztosan nyomorba szüli a kérdező a gyereket, holott lehet, hogy a maga 17 éves fejével sokkal érettebb, mint ők maguk.

Ráadásul épp most olvastam egy másik topicban, hogy az anya jól ott lett hagyva terhesen (igen, az itteni kommentelők azonnal abortuszt javasoltak volna), megtartotta és most boldog kapcsolatban él mással.

Sose biztos semmi. Az sem, hogy valaki most anyagilag stabil, és 9 hónap múlva is az lesz.

De nehogy már csak a gazdagok kiváltsága legyen a gyerek! :)

2012. máj. 12. 15:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!