Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség, hogyan mondjam el a...

Segítség, hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy terhes lettem 17 évesen?

Figyelt kérdés
A barátommal egy éve vagyunk együtt! 7 hónap után vesztettem el tőle a szüzességem! Mindig gumit használtunk, utána áttértünk a pharmatexre, amit annyira reklámoztak, hogy mennyire csúcsszuper! Úgy voltam vele, hogy tökéletes lesz, mert mindig féltem, hogy a gumi kiszakad! Erre ebben a hónapban nem jött meg! Csináltam egy tesztet... egyből pozitív lett! Azonnal elmentem a dokihoz! Ahol mondták, hogy 6 hetes terhes vagyok! Mutatták a kis "golyót" a pocimban, amit tökéletesnek találtam! És első látásra beleszerettem! Nagyon fura érzést ébresztett bennem az a kis pici élőlény bennem! Eldöntöttem, hogy nem vetetném el! Barátomnak elmondtam, jól fogadta a dolgokat! Ő már 23 éve és dolgozik, biztos munkahelye van! Anyuéknak nem tudom, hogy mondjam el a dolgot! Anya már azon kiakadt mikor elmondtam neki, hogy lefeküdtem vele :( Első kérdése az volt, hogy NEM FÉLTÉL? HOGY TERHES LESZEL? Mondtam, hogy nem mert védekezünk.. erre :( Már a jövőt, a sulit meg mindent elterveztem! Csak nem tudom, hogy álljak eléjük :( Segítsetek!!!
2012. máj. 9. 17:22
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
17%
akkor ne félj semmitől,de amúgy betöltöd a 18at mikor megszülöd,mert ha nem akkor viszont anyud lesz a gyámja.
2012. máj. 9. 18:16
 12/56 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező! Nekem nem szimpatikusak az előttem szólók kommentjei.

Amit én hozzá tudok tenni ehhez: nagyon nemes lelked van, hogy megérintett egy parányi kis élet! Nekünk is becsúszott a párommal a baba, 5 hónapja jártunk akkor... Szerencsémre ő nagyon boldog volt a hírre, én kibuktam. De amikor megláttam a picit UH-n, én is elérzékenyültem. Azóta itt van velünk a 1,5 éves kisfiunk, akit a legeslegjobban szeretek a világon, nap mint nap hálát adok Istennek (nem vagyok mélyen vallásos), amiért adta Őt nekem! Elmondhatatlanul imádom, mindenem feladnám érte, főleg most, hogy már velünk van. :)

A szüleim is eléggé kibuktak a dolgon, mert egzisztenciánk nem volt. Azóta is együtt vagyunk a párommal albérletben, és a nagyik is támogatnak maximálisan, sőt, a kicsi már a nagy kedvenc, mindenben övé az elsőbbség. Így lesz ez szerintem veletek is, a szüleidnek csakúgy, mint nektek a pici, te vagy a szeme fénye, és mindent meg fognak tenni, hogy segítsenek neked!!! Ez 100%! Már ha "normális" családod van, de úgy vettem ki, hogy igen. Ha megszületik a pici, a szüleid hozzáállása megfog változni, ez tuti! Az első reakció biztosan lesújtja majd őket, de 17 évesen már majdnem 18 vagy, lehet nagykorú is leszel, mikor szülni fogsz, tehát az ő felelősségük lekerül rólad.

Sok tiédhez hasonló sztorit ismerek, személyes körömben is van egy ilyen, ott is védekezés mellett jött a baba, 17 éves volt akkor a lány. El akarta vetetni, de végül meggondolta magát. A szülei kibuktak eleinte, most már mindenhova viszik kirándulni, stb. a kicsit, imádják! Veletek is ez lesz! Sok sikert a babavállaláshoz, 17 évesen már nem vagy olyan fiatal, mint sokan azt hiszik! Légy erős és gondolj mindent végig, beszélj sorstársakkal!

2012. máj. 9. 18:22
 13/56 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező! Ne foglalkozz ezzel a sok rosszindulatú válaszadóval akik nem látnak bele az életedbe,és még nem is a kérdésre válaszolnak,hanem leírnak téged meg a barátod,és azt gondolják,joguk van beleszólni az életedbe.

Barátoddal,mindent tisztázzatok le mit hogyan csináltok majd aztán álljatok a szülők elé,jelentsétek be és mondjátok el mi a tervetek.Legyetek őszinték,magabiztosak.Meg fogják érteni még ha egy kicsit idegesek is lesznek először.

22 vagyok, a párom 21 és van egy 1 éves kisfiunk,én a fősuli 2. évében lettem terhes.Vannak nehezebb időszakok főleg suli mellett de meg lehet oldani,ez a kicsi drága mindent megér.Teljes mértékben mi tartjuk el,mielőtt kapnám a leszólást,a párom dolgozik,ősztől a gyakorlat után én is fogok.A szüleim imádják a kis unokát.

Jó egészséget,sok sikert a bejelentéshez,és kitartást kívánok Nektek! Ne feledd idegenek rosszindulatú véleményeire sose adj,csak Ti vagytok fontosak és a családotok! :D

2012. máj. 9. 18:41
 14/56 anonim ***** válasza:
31%

Na, már vártam a legújabb sztoridat, kedves kérdező!

De tök unalmas, már megint ugyanaz!

2012. máj. 9. 18:53
 15/56 anonim ***** válasza:
60%

Kedves utolsó! Én nem hiszem, hogy rosszindulatúan válaszoltam volna, mellesleg a kérdésre válaszoltam, nem pedig mellé beszéltem. Lehet, hogy én 26 vagyok és nem 17, de ettől még én is fiatal vagyok, és csak annyit mondtam, hogy alaposan gondolja át, hogy mi legyen. Semmi bántót nem mondtam, szóval lécci ne általánosíts!

Sok boldogságot amúgy neked is és a Kérdezőnek is, főleg ha a szülők is beleegyeznek a dologba! Szurkolok!

2012. máj. 9. 18:54
 16/56 anonim ***** válasza:
44%
oké, nem utolsó, 13-as!
2012. máj. 9. 18:54
 17/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm az aranyos válaszokat! Egy hete voltam ultrahangon! Mielőtt a doki mondta, hogy baba van, már felismertem az uh-n a petezsákot( tanulmányaim miatt) a dr. nő mosolygott és odafordította a képernyőt teljesen és mondta, hogy igaza a hír, kisbabám lesz! Nagyon fel volt dobódva, mintha ővé lenne :D Mikor mutogatta, hogy mi micsoda, elsírtam magam! A dr. nő egyből elsápadt és kérdezte, hogy vagy nem szabad örülni? Mondtam, hogy de, ha már így alakult akkor igen! Ezzel a történettel azt akartam mondani, hogy mikor megláttam, annyira meghatódtam, olyan fura érzés támadt bennem, mint még soha életembe! Azóta nekem ő a legfontosabb a világon! És mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a kisbabámnak jó legyen!!
2012. máj. 9. 18:57
 18/56 anonim ***** válasza:
78%
Nemértem miért kell leszólni és aztmondani, hogy felelőtlen azért mert ennyi idősen terhes. Én is 17 vagyok és igen énse most akartam a babát, körülbelül 8 hetes, de már most mindennél jobban szeretem. És ha támogatja a párja mint engem és szeretik is egymást attól még, nem milliomosok, a baba felnőhet nyugodt és szerető környezetben. Szerintem a kicsinek ez a legfontosabb nem a pénz. A terhesvitaminokról meg annyit, hogy az akkor lenne fontos amikor még nemis tudod, hogy terhesvagy az 1-3. héten a folsav miatt, utána pedig elég ha sok vitamint(zöldséget. gyümölcsöt) eszel. És ha te meg szeretnéd tartani a babát és a párod is akkor hajrá:) az egész életedet elrontaná egy kényszerabortusz..
2012. máj. 9. 19:08
 19/56 anonim ***** válasza:
50%
Bocsi csak felhúztak akik leszóltak téged..gratulálok a babához és nagyon vigyázz rá:)
2012. máj. 9. 19:10
 20/56 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Én is 17 évesen estem teherbe, az én párom is 24 volt. Ahogy elmondtam otthon, engem kiraktak az utcára.

Mi azóta vagyunk együtt, 20 éve már, az a fiam, aki miatt repültem otthonról már 18 éves, van még 3 tesója ugyanattól az embertől és annak a kedvence lett, aki miatta kidobott. :))))

2012. máj. 9. 19:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!