Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség, hogyan mondjam el a...

Segítség, hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy terhes lettem 17 évesen?

Figyelt kérdés
A barátommal egy éve vagyunk együtt! 7 hónap után vesztettem el tőle a szüzességem! Mindig gumit használtunk, utána áttértünk a pharmatexre, amit annyira reklámoztak, hogy mennyire csúcsszuper! Úgy voltam vele, hogy tökéletes lesz, mert mindig féltem, hogy a gumi kiszakad! Erre ebben a hónapban nem jött meg! Csináltam egy tesztet... egyből pozitív lett! Azonnal elmentem a dokihoz! Ahol mondták, hogy 6 hetes terhes vagyok! Mutatták a kis "golyót" a pocimban, amit tökéletesnek találtam! És első látásra beleszerettem! Nagyon fura érzést ébresztett bennem az a kis pici élőlény bennem! Eldöntöttem, hogy nem vetetném el! Barátomnak elmondtam, jól fogadta a dolgokat! Ő már 23 éve és dolgozik, biztos munkahelye van! Anyuéknak nem tudom, hogy mondjam el a dolgot! Anya már azon kiakadt mikor elmondtam neki, hogy lefeküdtem vele :( Első kérdése az volt, hogy NEM FÉLTÉL? HOGY TERHES LESZEL? Mondtam, hogy nem mert védekezünk.. erre :( Már a jövőt, a sulit meg mindent elterveztem! Csak nem tudom, hogy álljak eléjük :( Segítsetek!!!
2012. máj. 9. 17:22
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
74%

Én azt nem értem, hogy hogyan lehet egy olyan nőt (lányt) felelőtlennek írni, aki a mostani párjával vesztette el a szüzességét, azt se egyből a 2. napon és nem 13 évesen tolták hátulról 3-an, mint azt manapság szokás.Arról nem is beszélve, hogy oda írta, hogy VÉDEKEZTEK, csak hát ez a módszer nem 100%-os védelem az igaz, de ilyen valakinek még gyógyszer mellett is becsúszott.

Úgy, hogy szerintem azok akik (és ez főleg ennek az 50valahány%-os okosnak szól) csak fröcsögni tudnak, és annyira kevés és silány lelkiviláguk van, hogy ez az oldal ahol kiélheti a benne élő undort.Sajnálom...gondolkodni kéne, és nem egyből fröcsögni.

Kedves kérdező, neked gratulálok.De készülj, hogy piszok nehéz dolgod lesz.Egy kisbaba azért 0-24 órás elfoglaltság, és mellette tanulni bőven erőn felüli feladat.Majd járj utána, olvass sokat.

Sok boldogságot nektek!!! :)

2012. máj. 9. 19:28
 22/56 anonim ***** válasza:
64%

Én 16évesen szültem a fiamat,akkor már 2éve együtt voltam a párommal..Ő dolgozi,és ha nemis a legjobban,de jól megélünk,most a fiam 3éves,és már reméljük nemsokára összejön neki a kistesó!!!Gratulálok kérdező!!!

ÉS LE LEHET PONTOZNI!!!

2012. máj. 9. 19:34
 23/56 anonim válasza:
74%

Érdekes dolog ez, szerintem sem kell különösebben foglalkozni a negatív véleményekkel, ha te úgy érzed, hogy minden rendbe lehet! 7 hónapja vagyunk együtt párommal aki 10 évvel idősebb nálam. Februárba beszélgettünk a gyerekvállalásról mert én is szerettem volna de eszem szerint nem lehet, mert a másodszakmán vagyok, heti 1x van suli és így nem vettek fel dolgozni sehova :( Tudtam, hogy még várnom kell vele! Erre áprilisban megtudtam, hogy terhes vagyok (védekeztünk ! ), nagyon boldog voltam, pláne mikor párom hihetetlen boldogságát láttam, nagyon feltöltött energiával. Elég sokat aggódok, hogy mi lesz holott adott minden. Agusztusra lesz meg a közös lakás és költözünk össze. Hála égnek nagyon jók a lehetőségei de félek, hogy mi van ha vele történik valami, nem szép dolog de mindenre kell gondolnom. Mellettem van mindenbe, hihetetlenül támogat. Anyukámnak mi is most készülünk elmondani, legfőképpen azt kell megértenie, hogy nem az ő nyakába esik. Ismerem annyira, hogy ez lesz kemény az ő esetében, a pénz :( Szerintem le fogunk ülni vele beszélgetni amikor a faszija nincs itthon, mert szerintem neki nem sok köze van hozzá, nem is nagyon kedvelem. Most leszek 21 éves. Felfogtam mindent de boldog vagyok. Sikeres beszélgetést anyukáddal! Én arra fogok gondolni, hogy majd elmúlik az esetleges haragja előbb vagy utóbb :)

Boldog babavárást :)

2012. máj. 9. 19:35
 24/56 anonim ***** válasza:
68%
17évesen szültem a fiam. Most hat éves nagyfiú. Lett egy kislányom,ő 4éves. Boldog házasságban élek.Ellenezte mind a 2 család. Utána meg minden vackot megvett neki.. SOK BOLDOGSÁGOT! KITARTÁST! 28hkm.. Lehet lepontozni
2012. máj. 9. 19:47
 25/56 anonim ***** válasza:
24%
Senkinek nem tünik fel hogy senki sem a kérdésre válaszolt?(kivéve 1-2)nem arról szól a kérdés hogy maradjon van nem a baba.a kérdező már eldöntötte!!én sok erőt és kitartást kívánok neki.az a legjobb ha a pároddal álltok a szüleid elé egy nyugodt hétvégén mondjuk.
2012. máj. 9. 21:45
 26/56 anonim ***** válasza:
0%
De nézzük már azt is,hogy igenis fiatal egy 17éves anyukának.Régen azért más élet volt.Anyáink,nagyanyáink korában.Én is 21éves vagyok és 19hetes terhes.De nekem is korai még.Bár páromnak nem,ő 31éves.Egyik hozzászólás,hogy ettől a sráctól veszítette el a szüzességét és vele van együtt.De nézze már meg ez a kommentelő,hogy 7hónap után feküdtek le,1éve vannak együtt.1ÉV...Az semmi,ezt én is tudom,hisz nekünk is úgy jött össze,hogy 1éve se vagyunk együtt.De egy felnőtt férfi megbízhatóbb,mint egy 23éves kissrác.Mindenesetre azt mondom,tényleg pároddal beszéld le elsőnek,hogy tudja is e milyen felelősség egy baba és mellé te is,aki nem dolgozik.Szüleid véleményét is ki kéne kérned,ha már felneveltek.Nem fogják azt mondani,hogy jaj de jó,ez biztos.ÉS még most mond el,ne mikor már nem lehet elvetetni,mert akkor lehet ki is dobnak otthonról.De nem vall felelősségteljes tudatra,hogy egy ilyen kétes valamivel védekeztetek.Abba belegondolhattál volna,hogy az óvszer akkor nem véd ,ha kilukad.Azt meg látod.A legkönnyebben úgy leszel terhes,ha beléd élvez.Ez meg a másik.Én nem félnék úgy egy lehetséges terhességtől,hogy még csak nem is kerül belém a cucc.A lényeg:NE IDEGESKEDJ!!!nem tesz jót a picinek!
2012. máj. 10. 06:02
 27/56 anonim ***** válasza:
Pároddal együtt mondjátok el,hogy védekezés mellett terhes lettél és úgy döntöttetek,hogy megtartjátok. Ebbe minden konkrét benne van.Beszéltél amúgy a szüleiddel?
2012. máj. 10. 07:00
 28/56 anonim ***** válasza:
29%

no igen, ez hosszas megbeszélést kíván. és mivel nem vagy nagykorú, a szüleidnek is joguk lesz beleszólni, bárhogy döntesz. az, hogy hogy állj eléjük... hát semmiképp se várj, mindenképp tisztázd a helyzetet, mondd el szépen nekik is, amit itt leírtál nekünk. nézd, én nem lebeszélni akarlak. bármennyire is le lettem pontozva az első hozzászólásommal... de komolyan mondom, 1 év egy kapcsolatban semmi! az előző barátommal 3 éve voltunk együtt és már úgy éreztem, gyereket akarnék tőle. aztán bekerültem a kórházba, ő ez idő alatt szépen megcsalt. három év után ezt kaptam tőle, szintén ugyanannyi idős volt, mint a barátod. fogalmam sincs, hogy a Ti kapcsolatotok milyen és hogy veszitek az akadályokat, de azt tudom, hogy ez a gyerek dolog egy irtó rögös út. nem csak annyiból áll, hogy lesz szép, kerek pocid és egy aranyos kisbabád. két öcsém van, mindkettőnél segédkeztem, amikor születtek. most mégis be vagyok parázva, hogy hogy fogok megnyugtatni egy üvöltő csecsemőt, hogy fogom fogni, satöbbi. és ha belegondolok, hogy én ezt már 17 évesen akartam... te jó ég! az meg, hogy van félretett pénzed, az egy dolog. nekem is van, sőt jóval több, mint a Tiéd. és én azt javaslom, ezt az összeget ne most lődd el, meg ne a baba születése után, inkább gyűjtsd tovább, ha esetleg valami váratlan történne és magatokra maradnátok a babáddal (kipkop, ne legyen így). a barátod fizetéséhez közöm nincs, de azt tudom, hogy egy gyerek alsó határon nézve minimum 50.000 Ft havonta. a párom 2500 eurót keres havonta, ebből kell nekünk félreraknunk úgy, hogy maradjon a babára, a házra, a ruhákra, a kajára és ha beáll valami hirtelen plusz, akkor arra. megjegyzem, sokszor ez is elfogy a hó végére, mert valami mindig jön.. így még ekkora összegből sem egyszerű, bármennyire soknak tűnik. remélem, hogy a szüleid azért valahogy támogatni fognak, még ha nem is állandó jelleggel, de azért valamiben...

na de lényeg a lényeg, nem ezt kérdezted, ne haragudj! okosan döntsetek és jól vegyetek át minden eshetőséget. M.O.-n semmi sem biztos. az, hogy most van munkahelye, az nem azt jelenti, hogy 2 év múlva is lesz. a Te pénzed is véges. így meg még legalább 3 évig nem tudsz elmenni dolgozni, amíg a gyerkőc ovis nem lesz. másokra én meg nem bíznám a gyerekem, persze ha szükséghelyzet van, az más. egy férfinek sem egyszerű, ha ekkora felelősség a nyakába szakad. gondolj bele. hirtelen el kell tartania a babát, Téged, önmagát.. ez elég nagy felelősség, kikészülhet ő is. mindegy is, tedd, amit jónak látsz, a Ti életetek, a Ti döntésetek, de tudd, mi vár Rátok.

2012. máj. 10. 08:12
 29/56 anonim válasza:
54%

szia. gratulalok a babahoz. nallunk tnap derult ki h terhes vagyok, ma voltam dokinal aki megerositette. az anyukam tudta h megyek es hogy azert mert 10napot kesik de azt mondtam neki az elobb teloba h felfaztam es nem jott meg. szegyenlem magam, nem merem elmondani....te hogy allsz a 'bevallassal'?

21/L

2012. máj. 10. 11:06
 30/56 anonim ***** válasza:
41%

Előre is bocs az offért, de valami nagyon szúrja a szemem.

Kedves 26-os válaszoló! Te ezt komolyan gondolod? "De egy felnőtt férfi megbízhatóbb,mint egy 23éves kissrác."

23 évesen már régen nem kissrác valaki... Vagy ha a te szemszögedből nézzük, akkor te is még csak egy kislányka vagy! A férjem 23 évesen lett apa, 22 évesen volt az esküvőnk, a babát terveztük!!! Nem is értem a te 21 éveddel miért is szólsz le nálad idősebbeket...

2012. máj. 10. 11:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!