Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez jósló lehet? Vagy volt aki...

Ez jósló lehet? Vagy volt aki így kezdte, és szülés lett belőle?

Figyelt kérdés
15,10,8,5 percenként keményedik a hasam felülről kezdve, fájdalom nem jár hozzá. Tegnap este viszont keményedés közbe éreztem egy enyhe deréktáji fájdalmat. 37 hetes vagyok, UH szerint viszont 39 (tudom erre nem szoktak alapozni) Volt akinek így indult meg a szülés?
2012. márc. 26. 13:35
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:
és érdekes, hogy a keményedések után jön egy kicsi görcs és ennyi... de közben semmi, a derékfájás is utána jön mikor elmúlt a keményedés, ez így normális?
2012. márc. 26. 18:12
 32/56 anonim ***** válasza:
nagyon kiváncsi vagyok mi lesz veled, izgulok érted, én is már alig várom, hogy ott tartsak:) 25hkm (első)
2012. márc. 26. 18:27
 33/56 A kérdező kommentje:
hát én is kíváncsi vagyok most már :D
2012. márc. 26. 19:22
 34/56 anonim ***** válasza:

Hidd el, minden normális, ami Veled történik. Nincs két egyforma szülés, még egy azon nőnél sem...

Ez még erősebb lesz az én saccom szerint, mint már írtam, én felegyenesedni sem tudtam már, amikor mentünk a kórházba, nem hogy netezni, de majd kiderül, Veled hogy lesz.

Az biztos, hogy valami beindult, lehet hogy elhúzódik, de nagy megállás már babáig nem lesz!

Kitartás!

2012. márc. 26. 20:04
 35/56 anonim ***** válasza:
Nekem a 3. gyereknél a jóslóim is iszonyatosan fájdalmasak voltak. Onnan tudtam, hogy jóslók, hogy rendszertelenül jöttek. Az igazi fájásokat meg fogod ismerni, hidd el. A semmiből jön, ledönt a lábadról, aztán ugyanúgy múlik el. És hajszál pontosan. Én szorítok neked, de 37 hetesen szerintem még legalább 1 hetet húzz ki. Ja, és ha nyitva van a méhszájad egy kicsit is, felejtsd el a fürdőt! Bármilyen fertőzést összeszedhetsz!
2012. márc. 26. 21:20
 36/56 anonim ***** válasza:

Miért kéne összeszedni bármilyen fertőzést azért, mert nyitva van a méhszáj?

Remélem nem felejted el, hogy amikor az ember lánya nem terhes, akkor is a ciklus két részében nyitva van a méhszáj (különben hogy lehetne teherbe esni? No meg a vérzés napjain is) Ilyenkor is lehet fürdeni. Egy tisztára mosott fürdőkádban nem lesz gond. (Nyilván bármilyen szennyezett vízbe nem szabad menni, vagy termálfürdőbe másokkal), a babát meg védi a burok, mint az álom.

Második babámmal fél időtől nyitva voltam, egészen a szülésig fürödtem, sőt, hogy jobbat mondjak, vízben vajúdtam, pedig akkor már irtóra nyitva lehettem. :o)

És akkor még nem beszéltünk a vízben szülésről...

2012. márc. 26. 22:39
 37/56 anonim ***** válasza:
Mi újság?Nekem egyáltalán nem görcsölt a hasam,csak a derekam fájt.Úgy tartottak bent a kórházban,hogy fájást sem éreztem,de az orvos szerint a szülőcsatornában volt a kicsi.
2012. márc. 27. 07:47
 38/56 A kérdező kommentje:
Jóreggelt :) sajnos nem történt "semmi". Ezek jóslók voltak, este még úgy kb 1 órán át vagy talán 1,5 órán át jöttek az 5 percesek és már görccsel meg derékfájással, húhhh hát nem volt kellemes, de ki lehetett bírni, és kb 25-30 mp ig tartottak. El bírtam aludni, így letudtam jóslónak... :(
2012. márc. 27. 07:47
 39/56 anonim ***** válasza:

No igen. :S

Ez az a fázis, amiben eltölthetsz két hetet még, de lehet, hogy ma megszülsz.

Még egy ötlet:

Szülésznőm javaslata volt szintén: ha nagyon kipurcansz egy éjszaka (mert mázlid van, hogy ez nem éjszaka történt, még ilyen is lehet!), és nem tudsz aludni semmit, akkor következő este igyál meg egy fél pohár vörösbort (csakis vöröset, és csak fél pohárral!), és az ellazít annyira, hogy tudj pihenni.

Nekem ez is bejött. Én kb. 3 hetet töltöttem hasonlóan a második babával, 35/36-38/39-ig (mert mi sem tudtuk pontosan, mikori a baba), majd a vörösboros akcióval 6 azaz 6 órát aludtam egybe (amit már hónapok óta nem), és reggel 6-kor az első éles fájásra ébredtem. Délelőtt babáztunk.

Az a tippem, hogy Neked is jóval erősebb lesz majd a "rendes fájás", mert az a 30-40mp is a határon van nagyon, a rendes az 40-60 mp, de inkább egy perchez közelít tényleg.

De nagyon szorítok!

(Pár hét, és én is követlek! :o)

2012. márc. 27. 08:33
 40/56 anonim ***** válasza:

Ja, és még egy utolsó biztató dolog:

bármennyire is türelmetlen vagy mos, és ez a fázis szerintem marha nehéz, van benne egy jó dolog:

a méhed ezekkel a tortúrákkal készülődik, és minél több ilyen lesz még szülés előtt, annál jobban és könnyebben tágulsz majd, tehát a szülés idejét ez várhatóan rövidíti.

Általában azoknál tart tizen-huszon x órát a szülés, akiknél semmi ilyen nem előzi meg.

Persze nem szentírás, de statisztikailag nagyjából így van.

Szóval nyílik az aranykapu! :o)

2012. márc. 27. 08:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!