Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez jósló lehet? Vagy volt aki...

Ez jósló lehet? Vagy volt aki így kezdte, és szülés lett belőle?

Figyelt kérdés
15,10,8,5 percenként keményedik a hasam felülről kezdve, fájdalom nem jár hozzá. Tegnap este viszont keményedés közbe éreztem egy enyhe deréktáji fájdalmat. 37 hetes vagyok, UH szerint viszont 39 (tudom erre nem szoktak alapozni) Volt akinek így indult meg a szülés?
2012. márc. 26. 13:35
1 2 3 4 5 6
 1/56 A kérdező kommentje:
most is jött egy 5 percre
2012. márc. 26. 13:40
 2/56 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is volt/van ilyen a 36. héttől (volt egy nap amikor már 4-5 percekre keményedett) kezdve. Most töltöttem a 39. hetet és azt olvastam, hogy a keményedéssel egy időben fájnia is kellene. El kellene kezdenie fájni-nagyon fájni-és elmúlania. Aztán újra. Nekem most fáj is, de nem rendszeres, hanem folyamatos és csak az alhas.
2012. márc. 26. 13:50
 3/56 anonim ***** válasza:

Következő módon tudod kideríteni:

Ülj be egy kád jó meleg (de nem forró, csak kellemesen meleg!) vízbe, ha jóslók, akkor azok enyhülnek és leállnak.

Ha kezdődő szülés, akkor erősödni fognak, és szépen rendeződnek is, mert ami most van Neked, az még rendszertelen fájás, akkor is, ha a szülés előszobája. (Ilyennel voltam 3 napig egyik gyerekemmel).

Én egy vekkert is be szoktam tenni a fürdőbe.

A jóslók hossz 20-30 mp, a rendes fájás viszont 40-60 mp-ig tart minimum.

Szülésznőm javasolta ezeket, és eddig mindkét szülésemnél segített eldönteni, merre halad a dolog.

Ha elmúlik, akkor szállj ki, és pihenj le, hiszen bármikor kezdődhet.

2012. márc. 26. 13:52
 4/56 anonim ***** válasza:

Elsőhöz még:

az nem baj, ha nem fáj nagyon, bár nekem mindig nagyon fájt, én is hallottam olyanról, akinek nem fáj annyira, viszont az is biztos, hogy nem csak a pocak alja lesz kemény, a szülési fájásnál az egész has bekeményedik, mint egy "kőkocka", tényleg. Szóval a fájdalom mértéke összességében szubjektív, de a keménység, és a fájás hossza meg kell legyen, amit már leírtam.

Hajrá Nektek!

33 hkm

2012. márc. 26. 13:55
 5/56 A kérdező kommentje:
Most elővettem egy kis füzetecskét is, hogy írjam mikor keményedik, enyhe mensi szerűek most kezdtek jönni, már túl vagyok két 3 percesen is. Nemsokára engedem a kádba a vizet. :)
2012. márc. 26. 13:56
 6/56 anonim ***** válasza:

Ja, és még annyi, hogy a fájást mindig úgy kell számolni, hogy a fájás kezdeti időpontja, és a következő fájásnak is a kezdete. Döbbenetes, hogy mennyire másodpercre pontosan képesek jönni, amikor már beindult.

Csak ügyesen!

:o)

2012. márc. 26. 14:06
 7/56 A kérdező kommentje:
na asszem most megyek fürdeni vagyis beleülök a kádba :D
2012. márc. 26. 14:06
 8/56 A kérdező kommentje:

Nemtudom meddig kellett vagy kell benne ülni a vízbe, de szerintem nekem ennyi is elég volt. Továbbra is keményedek, de görcs nélkül, talán egyszer éreztem hogy kicsit fáj a derekam ( fürdés közbe) leírom fürdés előtt mi volt és fürdés közbe:

Fürdés előtt:

13:57

14:03

14:05

14:06 (itt engedtem a vizet)

14:10 (itt már benne ültem)

14:11

14:13

14:15

14:17

14:19

14:21

14:23(itt már kiszálltam)

14:25

14:27

Most akkor ez mi?

2012. márc. 26. 14:31
 9/56 anonim ***** válasza:

Hajrá. Baba lesz a vége. Legyél ügyes. Én is drukkolok.

6 hkm

2012. márc. 26. 14:37
 10/56 anonim ***** válasza:

Hm jó gyakori, 2-3 perces.

Viszont két dolog:

egyik: hány mp-ig tartott egy összehúzódás?

másik: nekem amikor indult a szülés, akkor már annyira erős volt, hogy sem szülésznőt felhívni nem voltam képes, sem a kádból egyedül kiszállni, sem kiegyenesedni, netezni biztos nem tudtam volna.

Szóval ez egy picit gyanús.

És tényleg az egész pocid "kővé válik" egy ilyennél?

Következőt tudom javasolni:

Nem tudom kivel vagy, mennyire a kórház? Van-e szülészorvosod, szülésznőd, telefonálj nekik, vagy ha nincs választottad, akkor a kórházba, hogy ez van, és szerintük menjél-e.

2012. márc. 26. 14:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!