Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki nem jár szüléselőkés...

Ha valaki nem jár szüléselőkészítőre, az "para"?

Figyelt kérdés
Én vidéken lakom, innen elég nehéz akárhova is bejárogatni, főleg így a vége felé. Van itt olyan anyuka, aki nem volt, és úgy szült? Vagy olyat "nem is lehet"? Csak segítenek helyben, hogy hogy kell csinálni, . Nem?

2012. márc. 25. 19:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem kötelező. Ha akarsz elmész, ha nem nem. Sokan megbánták már, hogy elmentek. Megnézel egy szülést videón, amitől jól megrémülsz. Aztán a szülőágyon nem fogsz emlékezni, hogy mikor mit is kell csinálni. Ja és lehet, hogy nem is természetes szülés lesz, hanem császár. Az ismerőseim is megszülték a gyerekeiket tanfolyam nélkül, én meg császáros lettem.
2012. márc. 25. 19:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

én nem mentem,de nem is bántam.

a másik meg az hogy nagyon sok könyvet elolvastam szülésröl stb!

erre arra ébredtem hogy 2 percesek voltak a fájásaim,azt hittem már rosszul látom az órám,magzatviz elfolyt.úgyhogy borult igazabol minden,egyböl mentünk a korhazba.

2012. márc. 25. 19:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nagyon sokan nem járnak/jártak szüléselőkészítőre. amikor már ott tartasz ,hogy szülsz,akkor úgy is mondják mikor mit csinálj.ezen ne perázz előre! én sem jártam,és nem féltem,hogy akkor most mi lesz! mindig elmondták,mikor mit hogyan.végül én is császáros lettem..
2012. márc. 25. 19:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem jártam semmi ilyen "felkészítős" órára!Egy hét van még hátra kb. szülésig!Nem hinném, hogy az szül könnyen aki jár ilyenre!
2012. márc. 25. 19:25
 5/14 A kérdező kommentje:

huha utolsó, ez izgi!!!! :)!!!

Köszi a válaszokat, most megnyugtattatok. Én már rémeket láttam, meg hogy én vagyok a lehető legfelkészületlenebb kismama, és emiatt lesz majd biztosan hosszadalmas, meg fájdalmas, meg még a jó ég tudja milyennek írtam le a szülésemet előre... Majd akkor inkább csak olvasgatok nyugiban tovább :).

2012. márc. 25. 19:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy egy szülésfelkészítő nem tud felkészíteni a szülésre.

Azt magadtól is tudod, hogy nagyjából mire számíts, de semmilyen felkészítő nem tud téged arra felkészíteni, hogy TE személy szerint hogyan éled meg a szülést.

Ami lényeges, hogy hogyan lélegezz, és társai, azt meg a szülésznő is elmondja, ott élesben:)

Én elmentem egyetlen ilyen órára, amikor szülésvideót vetítettek, nem magam miatt, hanem a párom miatt.

Megmondtam neki nézze meg, nagyjából ez várna rá, döntse el, be akar-e így is jönni. Én nem éreztem szükségét, hogy felkészítésre járjak, mégis megszültem:)

Igazából gyerek még nem maradt bent, felkészítés nélkül is tuti biztosan kijön:D:D:D

2012. márc. 25. 19:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
én nem vidéki vagyok, sőt 10 perc a kórház gyalog! mégsem jártam :)
2012. márc. 25. 20:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem mentem, pedig 5 percre sincs a klinika, ahol szülni fogok. Abszolút nem akartam ilyenen részt venni.

33 hetes km

2012. márc. 25. 20:57
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
én sem jártam, és mégis rendben ment minden. könnyű nem volt az igaz, de amikor a kicsit a kezedbe adják máris elkezded feledni ,hogy fájt volna.
2012. márc. 25. 21:03
 10/14 anonim ***** válasza:
én elég nehezen élem meg,ha a dolgok nem úgy zajlanak ahogy elterveztem,már pedig a felkészítő ad egy komplett képet a dologról.Na a szülés pont egy ezerkimenetelű történet,én hagytam magam sodortatni az eseményekkel,nem bántam meg.Dokim is azt mondta,h adott szituban minden infot megadnak majd,így is lett.Császár lett sajnos,de nincsenek rossz emlékeim róla.
2012. márc. 25. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!