Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy örökbe adás?

Abortusz vagy örökbe adás?

Figyelt kérdés

második gyermekemmel vagyok terhes,a férjem lelépett,nagyon sok adóssággal hagyott is,meg a 2 éves lányommal.nem tudok így még egy gyereket bevállalni,így se tudom még hogyan lesz,nem hogy még egy gyerek.

de nem tudom mit csináljak.

2012. márc. 24. 09:08
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
50%

én is azt gondolom, hogy akik éveket várnak arra, hogy gyerekük lehessen, azok nem azok közé tartoznak, akik ütni és éheztetni fogják a gyereket...

De hogy van ez, hogy te fizeted még a gyerektartást is??? És hova lépett le, senki nem tud róla? Sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerülnél.

Nem tudom én mit tennék, abortusz nem jöhet szóba nálam, de örökbe adni sem tudnám.

2012. márc. 24. 14:06
 22/41 anonim ***** válasza:
47%
18-as válaszolónak: nem vagyunk egyformák. Nekem már van egy kislányom, most várjuk a következő babánkat, így mondtam véleményt (előtted szóló vagyok). Magzatról beszélünk, én úgy gondolnám, hogy az enyém, ha megszültem, nem mondanék le róla, függetlenül attól, hogy mennyien várnak örökbefogadásra. Sajnos rajtuk én nem tudok segíteni, mert nekem az, hogy odaadjam a gyermekemet idegeneknek, nem opció. Az, hogy a saját magzatomat elvetessem, mert nem olyanok a körülmények, hogy meg tudnám tartani, az igen. Hihetetlenül nehéz döntés, és rengeteg mindent kell mérlegelni. De szerintem "könnyebb" mindenkinek egy esetleges elvetetés, mint megszülni, odaadni, nem a szülőddel/szüleiddel és testvéreddel felnevelkedni, és talán egy életen át gondolkodni, hogy ha a testvérem elfért ott, akkor engem miért dobtak el. Igen, nekem könnyebb lenne minden reggel úgy tükörbe nézni, hogy elvetettem a néhány hetes magzatomat, mint úgy, hogy eldobtam magamtól a gyermekemet, akinek már valódi érzései vannak és fogalma a világról. De ahogy mondtam, nem vagyunk egyformák, van aki inkább örökbe adná. Mérlegelni kell, és akárhogyan is dönt a kérdező, senkinek sincs joga elítélni őt. Borzasztó nehéz helyzet, amiben van.
2012. márc. 24. 15:00
 23/41 anonim ***** válasza:
50%
Persze ha mi nem tudjuk felnevelni akkor esélyt se adjunk neki, hogy elkezdődjön a kis élete...én biztos hogy nem vetetném el!!!Nehéz helyzetben vagy az tény!
2012. márc. 24. 18:00
 24/41 anonim ***** válasza:
64%
18. vagyok, megint nem értesz.....a saját érdekeidet néznéd, nekem a gyerek lenne a fontos, azért mert te szenvednél az örökbe adás miatt, azért ne éljen a gyerek, és azért halljon meg????
2012. márc. 24. 18:14
 25/41 anonim ***** válasza:
54%
Kinek az érdekét nézném? A sajátomat, a másik gyermekemét és a magzatét. Mert szerintem ő magzat, nem pedig még gyerek. Én így gondolom, más meg máshogy, a kérdező pedig majd dönt valahogy.
2012. márc. 24. 20:09
 26/41 anonim ***** válasza:
43%
Egyik sem, de ha valasztani kell, akkor orokbeadas. Beallok a sorba, es en is azt mondom, hogy ne old meg, tok mindegy kinek nevezzuk, mahzatnak vagy gyereknek, egy uj elet, el, dobog a szive! Orok tema a forumon, de en ellene vagyok az abortusznak. Valaki irta, hogy a sajat magzatarol, hogy dontson mar o. Erdekes felteves, a lelket is te adtad neki? Te teremtetted az embert? Tudom, sokan nem hisznek semmiben, de szamomra akkor is erthetetlen, mikor emberek eletrol-halalrol dontenek, es azt hiszik, helyesen dontottek, ha kioltottak egy eletet, megha a sajat gyerekerol (magzatarol) is van szo.
2012. márc. 25. 00:40
 27/41 anonim ***** válasza:
29%

Van egy ismerősöm, két örökbefogadott kislánya van. Azokat a gyerekeket olyan szeretetben, odaadásban nevelik, hogy sok, saját családjában felnövő gyerek megirigyelné...

Az örökbeadás nem ördögtől való, ha valakit a saját szülőanyja nem tud felnevelni, akkor eszményi megoldás, hiszen az élet, a lehetőség ott marad annak a gyereknek!

Egyébként mondjon nekem bárki bármit, egy néhány hetes magzat akkor is élő ember!!!

Tegnap épp arról beszélgettünk a férjemmel, hogy ha ilyenkor akarnék kivágni fát, megbüntetnének érte, mert élő fa, még a saját kertemben sem vághtnám ki novemberig. Ehhez képes gyermekek életét dobjuk szó szerint a kukába mindenféle probléma nélkül... Hát hol van egy fa egy kisgyerekhez, egy élő emberhez??

Egy másik abortuszos képnél valaki belinkelt egy képet, berakom én is.

Ez egy nyolc hetes babóka:

[link]

Ő pedig szintén 8 hetes volt:

[link]

Szerintetek ezen a képen mi látható? Mert szerintem egy kisbaba.

2012. márc. 25. 07:33
 28/41 anonim ***** válasza:
15%

Jav. : egy másik abortuszos kérdésnél (én véletlenül képet írtam)

Ja és mondom a véleményemet úgy, hogy van már két gyönyörű gyerekem, a harmadikat várom. De ha úgy alakulna, hogy nem nevelhetem fel őket, én bizony önként adnám oda másnak! Beleszakadna a szívem, de az ő érdekeiket nézném, nem a sajátomat. Szerintem erről szól az anyaság, a szülői lét: van már valaki, aki többet számít annál, hogy én mit akarok. Ő a fontos, először vele törődöm, csak azután magammal.

2012. márc. 25. 07:36
 29/41 A kérdező kommentje:
sok igazság van abba amit írtatok,az örökbe fogadás és az abortusz mellett is.nagyon nehéz döntés!nem tudom mit tegyek!
2012. márc. 25. 10:02
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem magzat látható a képeken. Én is kapok minden ultrahang vizsgálat után színes fotót a bennem növekvő kisbabáról, így nekem is sokkal valóságszerűbb az egész terhesség, "kézzel foghatóbb", hogy mi történik bennem. Ez a kislányomnál is így volt. Ennek ellenére az én szememben ő még nem egy kész kis emberi lény, akinek gondolatai, érzései, saját kis elképzelései vannak a világról. Nekem ezért könnyebb az elvetetés mellett dönteni. Amint kezemben tartottam az újszülött kislányomat, vagy most, ahogy ránézek a 19 hónapos cserfes kiscsajomra, el nem tudnám képzelni, hogy megváljak tőle egy örökbeadással.

Nekünk is mutattak videót a középsuliban abortuszról, nagyon megrázó volt. Szerencsésnek tartom magam, hogy nem vagyok olyan helyzetben, hogy ilyen döntést kelljen hoznom, mint a kérdezőnek. Viszont vannak helyzetek, amikor az elvetetés is egy lehetőség, és emiatt nem szabad elítélni a másikat. Iszonyú nehéz döntés, és nagyon-nagyon jól át kell gondolni minden verziót, mielőtt az ember ilyenre szánja el magát. De el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és ahogy van aki nem tudna egy abortusszal együtt élni, úgy van, aki meg azzal nem tudna soha elszámolni maga felé, hogy a gyermekét örökbe adta.

Őszintén kívánom, hogy olyan döntést tudj hozni, amit nem fogsz megbánni később, legyen az bármelyik opció.

2012. márc. 26. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!