Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortusz vagy örökbe adás?

Abortusz vagy örökbe adás?

Figyelt kérdés

Sok fórumot olvastam erről és megdöbbentő, amit láttam. A várandós lány/nő korától függetlenül a válaszok kb. 60%-a az volt, hogy mindenképpen az abortusz. (Vessük el azt a lehetőséget, hogy megtartja és felneveli. Ez tegyük fel nem jöhet szóba.) Csak ez a két választás van.

Te mit tennél? Miért?És itt nem azokra a válaszokra vagyok kíváncsi, hogy védekezni kellett volna. Még mielőtt valaki meggyanúsítana én nem vagyok ilyen helyzetben csak megdöbbent az emberek véleménye.

2010. nov. 17. 17:20
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
74%
Szia.Ha nem tudnám megtertani,akkor ha érzelmileg erős lennék örökbeadnám._Annak a kis életnek is joga van élni.
2010. nov. 17. 17:24
 2/43 anonim ***** válasza:
65%
Hát ha megdöbbent a véleményük, akkor az enyém se fog tetszeni :( Én is abortusz mellett vagyok egy terhesség teljesen megváltoztathatja egy nő testét-hormonrendszerét-mindent. És akkor nem beszélve a lelki teherről hogy valahol él egy gyereke...Szerintem ez szörnyű. Az abortusz is tudom sokak szemében gyilkosság,mégis én a kisebbik rossznak tartom, csak vészhelyzet esetére és nem születésszabályozási módszernek.
2010. nov. 17. 17:26
 3/43 A kérdező kommentje:
Na látjátok? Én pont ezt nem értem. Ahhoz nincs a nőnek lelki ereje, hogy örökbe adja és belegondoljon, hogy máshol él, de él a gyereke, ahhoz viszont van, hogy megölje? Hogy lehet olyankor jobb a lelkének?
2010. nov. 17. 17:28
 4/43 anonim ***** válasza:
43%

hát kedves kérdező, majd egyszer megérted.

Méghogy megölje! 12 hetes korig van lehetőség elvetetni, és akkor még nem beszélünk magzatról, ne csináljunk már úgy mintha minden abortuszra jelentkező egy gyilkos lenne.

Én a helyedben azzal foglalkoznék, hogy mennyi igazi gyilkos van, na az a durva.

2010. nov. 17. 17:33
 5/43 anonim ***** válasza:
56%

Abszolút abortusz ellenes vagyok. Ha becsúszott a terhesség (ne firtassuk miért) szülje meg, adja örökbe. Már a kórházból baba nélkül mehet haza. Rengetegen vannak, akiknek nem lehet saját babájuk.

Aki az abortusz mellett teszi le a voksát, javaslom, nézze meg a Néma sikoly c. dokumentumfilmet. Biztos, hogy megváltozik a véleménye.

Inkább éljen úgy valaki, hogy tudja, a babája jó helyen van, szeretik, mindent megadnak neki, mint hogy a saját magzatát megölesse.

2010. nov. 17. 17:34
 6/43 anonim ***** válasza:
65%

Én biztos hogy az abortuszt választanám ha muszáj lenne.

Ezt olyan estre értem,ha mondjuk védekezés mellett fogan. Most egy nagy köcsög leszek,de én nem hordanám ki és szülném meg azt a gyereket,ha úgysem akarom. Akik meg annyira az örökbeadás mellett prátolnak,látogassanak nel gyerekotthonba ,rengeteg örökbefogadható gyerek van csak senkinek nem kellenek! Úgy válogatnak mint az állatok között az örökbefogadó pár,nekik csak csecsemő kell,nekik csak kékszemű stb stb. Egy 2-3-4-5 éves gyereket lelkiismeretfurdalás nélkül otthagy bárki.

Képmutatás..

2010. nov. 17. 17:37
 7/43 A kérdező kommentje:

Hát kedves 17:33-as válaszoló nagyon kétlem, hogy egyszer ezt "megértem". Amúgy nem tartok minden abortuszost gyilkosnak, azt pl nem, akinek a magzata nem életképes vagy veszélyezteti az életét.

Az meg, hogy ki mikortól tekinti embernek a saját gyerekét ezek szerint nagyon eltérő. Mikor kiderült anno, hogy várandós vagyok én már emberként gondoltam rá.

2010. nov. 17. 17:40
 8/43 anonim ***** válasza:
53%
Ja és én láttam a Némasikolyt,egy sima propaganda film ,nem az a gond,hogy bemutatja az abortuszt mert igenis legyen tisztában az ember vele,hogy miylen beavatkozást kell elvégezni... DE A FILMBEN az egészet elferditik,a magzat sokkal több mint 12 hetes, kaparják,miközben évek óta sehol nem kaparnak már,hanem vákumoznak.. Úgyhogy arról pl szó sincs,hogy szana szét szaggatnák az embriót/magzatot ..Ettől függetlenül lehet gyilkosságként tkeinteni erre,szive joga mindenkink. Csak én a tények elferditését nem csipázom.
2010. nov. 17. 17:40
 9/43 anonim ***** válasza:
48%

a 17.40nek teljesen igaza van. Ott egy sokkal nagyobb magzatról van szó. A 12.hétig pedig embrio.

Meg egyébként én azt bírom mikor 14 -15 éveseknek javasolják ezt hogy tartsa meg szülje meg és adja örökbe. Dehát közben derékba törik az élete, meg 14 évesen nem is érett rá a teste se igazán,meg most úgy gyereket várni hogy utálod, gyűlölöd már a pocakban :( Az milyen lehet? Állítólag azt is megérzi a magzat és később kijön rajta mint emberen,hogy kívánták e vagy utálták.

2010. nov. 17. 17:45
 10/43 anonim ***** válasza:
69%
Akkor is van joguk élni.A te életedről se dönt senki.16 évesen lettem terhes és mégis imádom a lányomat.Eszembe se jutott az abortusz.
2010. nov. 17. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!