Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortusz vagy örökbe adás?

Abortusz vagy örökbe adás?

Figyelt kérdés

Sok fórumot olvastam erről és megdöbbentő, amit láttam. A várandós lány/nő korától függetlenül a válaszok kb. 60%-a az volt, hogy mindenképpen az abortusz. (Vessük el azt a lehetőséget, hogy megtartja és felneveli. Ez tegyük fel nem jöhet szóba.) Csak ez a két választás van.

Te mit tennél? Miért?És itt nem azokra a válaszokra vagyok kíváncsi, hogy védekezni kellett volna. Még mielőtt valaki meggyanúsítana én nem vagyok ilyen helyzetben csak megdöbbent az emberek véleménye.

2010. nov. 17. 17:20
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Az abortusz mellett döntenék mindenképpen, ha teherbe esnék.

Okok:

Fiatal vagyok még, magam is gyerek... Nem vagyok olyan önző, hogy tönkretegyem a párom életét, hiszen ő is fiatal, az egész életünket felborítaná egy baba... A szüleim életét se akarnám így elrontani, hiszen az egy csomó plusz pénz lenne, és én nem tudnék iskolába/munkába járni, mert a gyereket nevelem... Na meg ha eleve nem akarom azt a gyereket, valószínűleg önzetlenül szeretni se tudnám. Az érzelmek nem csak úgy jönnek, parancsszóra...Hosszú ideig még a szüleim nyakán maradnék... Épp most növök fel én is igazán, nem hiszem hogy újra félig szülők szeretnének lenni, és mért is kéne nekik...

Na én ezt nevezem nem önzőségnek. Amikor elviselem a fizikai és lelki fájdalmat azért, hogy már felnőtt és/vagy fiatal hozzátartozóim életét ne tegyem tönkre azzal, hogy egy nem akart gyereket hozok a világra...Plusz a gyerekét se azzal, hogy tudom előre, hogy nem tudnám szeretni.. Örökbe adni se tudnám, mert egyszer ha lesz sajátom, mit kezdenék a másikkal? NEM TUDNÁM FELDOLGOZNI. Nem mellékes - és teljesen normális - hogy az én életemet se kockáztatnám. Miért kéne magamat sanyargatni, ha nem akarom?

Teljesen reális döntés lenne, és felelősségteljes. Mivel eltudnám dönteni, mi a legjobb. És mostanság ez lenne a legjobb.

2011. ápr. 23. 20:07
 42/43 anonim válasza:
Üdv! Szerintem ez az embertől függ, de mivel mindenképpen a MI véleményünkre vagy kíváncsi, én 99% százalék(ha már így fejezzem ki magam), hogy az abortusz mellett döntenék. Tegyük fel, fiatal vagyok, olyan 16-18(vagy fiatalabb), és örökbe adnám. Minek szüljem meg? Ha utána nem lesz velem? Egy nőnek ez szerintem 1000x rosszabb, minthogy abortusza lesz. Anyukámnak is volt egy, 4 évvel az én születésem előtt, az akkori barátja nem akart gyereket, gyógyszer ellenére teherbe esett. A barátja meg mondta neki, hogy vetesse el, és elvetette. Ő sem igazán akart még gyereket. Nem tudom, milyen gondolatai vannak, de én nem vettem, veszem észre rajta, hogy olyan borzasztó, elviselhetetlen lenne az emlék. Persze, biztos nem kellemes, de inkább, mint hogy tönkretette volna az életét(mert szerintem az,hogy nem tudja befejezni az iskolát, stb.) sokkal rosszabb lett volna neki, ráadásul egész életében a babát okolta volna emiatt(még ha nem is hangosan). Huhh, ez hosszúra sikeredett, de ez a véleményem.
2011. júl. 12. 17:13
 43/43 anonim ***** válasza:

Örökbeadás. Miért ne éljen, ha már megfogant? Lehet egy iszonyatosan szerető, boldog családhoz kerül majd - sőt biztos, mivel az örökbefogadó szülőket nagyon alaposan átvizsgálják -, és ő is boldog lesz. Inkább legyen boldog, minthogy ne éljen. Az lenne a legkevesebb, hogy vállalom a felelősséget 9 hónapon át, ha már ott növekedik a pocakomban (akár nem várt, akár várt gyerekről lenne szó, csak pl. valami közbejött). Nem érdekelne, hogy megváltozik a hormonrendszerem, nem érdekel, ha meghízok, ha megereszkedik a mellem.

Ettől függetlenül nem tartom gyilkosságnak az abortuszt, és nincs rossz véleményem arról, aki emellett dönt. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit hoz ki az adott helyzetből, mit lát a legjobbnak.

Emberfüggő, valóban lelki erő kérdése. Van, akinek ahhoz nincs lelki ereje, hogy kikapartassa magából a kis "sejtkupacot", van, akinek ahhoz nincs, hogy 9 hónap után másra bízza. Embere válogatja, ezért szerintem nem kell és nem is lehet elítélni senkit.

22/L

2011. aug. 27. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!