Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortusz? Szerintetek mikor...

Abortusz? Szerintetek mikor indokolt az alkalmazása és mikor nem?

Figyelt kérdés
2011. okt. 31. 13:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%

Indokolt!!??

Nálam pld. csak akkor, ha elhal a magzat.

2011. okt. 31. 13:20
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Ha súlyos fogyatékossága van, neki se lenne úgy élet az élet.
2011. okt. 31. 13:23
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
Ez vallási és hitkérdés leginkább. Szerintem ,ha a szülők úgy döntenek akkor indokolt! Mindegy mi az indoka: anyagi ,családi,egészségi,büncselekmény miatti stb
2011. okt. 31. 13:28
 4/12 xStefix ***** válasza:
59%

Életképtelen magzatnál (de ennek néha nehéz a megítélése..). Esetleg az anya életveszélye esetén, főleg, ha már van nagyobb gyerek, család.

A nemi erőszak kérdése nagyon necces, erre nem nagyon tudok mit mondani. Elviekben úgy gondolom, ez nem lehet akadály, de nem vagyunk egyformák; van, aki egész életére megnyomorodik a traumától.

Mivel én gyógypedagógus-gyerek vagyok, a fogyatékosság témát nem tudom olyan könnyen megítélni. Nagyon sok fogyatékosnak szép élete lehet, bár igaz, hogy ez szinte mindig többlet-terhet jelent a szülőknek. Én hiszem, hogy soha nem kapunk nagyobb terhet, mint amit el tudunk még viselni.

Egyéb esetben (nem kívánt terhesség, kényelmi okok, fiatalkorúság) nem tartom elfogadhatónak. Ezek nagy része általában megoldható, orvosolható, bár biztosan nehéz néha. Arról nem beszélve, hogy több hónap van még rá...

Ha valakinél egyszerűen így akarta a Természet, azt nem lehet felülírni, vállalni kell. Sokkal többre vagyunk képesek (főleg anyaként), mint hisszük.

2011. okt. 31. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor indokolt, ha a baba olyan fogyatékossággal születne, amely mellett nem lehet normális életet élni, vagy ha az anya élete veszélyben van a terhesség miatt (pl. méhen kívüli terhesség).
2011. okt. 31. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

szerintem, ha a szülő körülményei nem teszik lehetővé,akkor is indokolt vagy ha megszületik a magzat és nem kívánták,annak rengeteg negatív pszichés következménye lehet (gyerekbántalmazás mögött is sokszor állhat ilyen ok).

A szülőé a felelősség, ezzel neki kell tudnia elszámolni és számtalan lelki, fizikai oka lehet annak,ha nem szüli meg a gyereket.

Mondjuk egy dolgot nem tartok én sem jónak, mikor valakinél az abortusz a fogamzásgátlás és 2-3-4-... abortusza is van. De ez ellen sem hiszem,hogy az iskolai prevención, felvilágosításon túl lehetne vmit kezdeni.

2011. okt. 31. 14:39
 7/12 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem kizárólag az anya dönt róla, elvégre az ő testéről és életéről van szó, így akkor indokolt, ha ő bármilyen okból nem akarja a gyereket világra hozni. Az talán jobb megoldás, ha mikor megszülte, kidobja egy kukába, vagy állami gondozásba kerül, ha a kórházban hagyja? Ki tudja, mennyivel jobb a magzatot megszüntetni, mint valakit egy nagyon keserves életút elé állítani? Nem tagadom, jól is elsülhet, de ha már az anya sem akarja a gyereket bármilyen okból, csekély esély.
2011. okt. 31. 17:11
 8/12 xStefix ***** válasza:
77%

"magzatot megszüntetni" :-o

"az anya teste, élete"

Hát ez az, hogy már nem csak. :( Legalábbis szerintem.

Félreértés ne essék, nem akarok pálcát törni senki felett, főleg látatlanban, de ez akkor sem már csak rólunk, nőkről szól.

És nyilván az sem megoldás, ha valaki kidobja a kukába vagy bántalmazza, megöli a gyerekét. Ez is szélsőség, a másik is. De a szélsőség sosem jó út.

2011. okt. 31. 17:25
 9/12 xStefix ***** válasza:
74%

Egyébként nemrég két fiatal lánnyal is leveleztem innen, az egyikük végül abra ment, a másik örökbeadta a babáját. Vérzett a szívem mindkettejükért, mert emberileg szerintem képesek lettek volna rá, relatíve éretten gondolkodtak (bár a teherbeesés maga nem erre utalt, de mindegy). Sajnos mindkét esetben a környezet, a szülők voltak olyanok, amilyenek - és ez fontos tanulság volt a számomra abból a szempontból is, hogy nekem, mint gyakorló anyának mekkora felelősségem lesz, ha a lányom abba a korba ér majd...

Eszméletlenül elszomorít, hogy egyes szülők mennyire elfordulnak a saját gyereküktől, amikor az élete egyik legnehezebb helyzetében van! Nem tudom, mi lesz x év múlva, de ezt sose tenném a saját véremmel!

2011. okt. 31. 17:31
 10/12 anonim válasza:
26%

Én teljes mértékben elítélem az abortuszt!!! nincsen rá semmi megfelelő magyarázat!!! Ha valaki úgy érzi, hogy nem tudja felnevelni akkor adja örökbe!!!- még az is jobb, minthogy MEGÖLJÖN egy értékes embert!!- mert ugye minden ember értékes!!És ugyebár mindenkinek joga van élni.

itt van egy kis történet hozzá:

Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, és megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit szeretne tőlem? - Azt szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre. Az orvos gondolkodóba esik, majd így szól: -Azt hiszem, van egy jobb... megoldás, ami az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott, gondolván a doki megértette, mit szeretne. Az orvos folytatta: -Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik az ölében van most. Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná. A hölgy elszörnyedt. -Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn! -Szerintem is, - mondta az orvos – de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma, és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte, érthető volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van. A bűn ugyanaz!

és egy kis videó!!!

http://www.youtube.com/watch?v=nh-z4COwP9o&feature=player_em..

szóval nekem ez a véleményem!!

2012. aug. 2. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!