Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy örökbe adás?

Abortusz vagy örökbe adás?

Figyelt kérdés

második gyermekemmel vagyok terhes,a férjem lelépett,nagyon sok adóssággal hagyott is,meg a 2 éves lányommal.nem tudok így még egy gyereket bevállalni,így se tudom még hogyan lesz,nem hogy még egy gyerek.

de nem tudom mit csináljak.

2012. márc. 24. 09:08
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
53%
Sokan várnak egészséges kisbabára. Inkább add örökbe, mint hogy megöld!
2012. márc. 24. 09:51
 12/41 anonim ***** válasza:
64%

Én abortusz ellenes vagyok, de most emellett szavazok.

Azért, mert nekem van egy nagyon jó barátnőm. Az anyja örökbe adta, más szülőkhöz került öt éves koráig. Tanyán laktak, a mocsokban, csak a lovakkal és kacsákkal tudott társalogni. Nem vicc.

Aztán újra átkerült egy másik családhoz, náluk nőtt fel, de annyira utált ott lakni, hogy a szökésen gondolkozott. Mi tartottuk vissza. A nevelőanyja ütötte, ez meg is látszott rajta, és bevallotta a barátnőmnek, hogy azért fogadta őt örökbe, mert kellett a pénz. Szánalmas. A nevelőapukájával nagyon jó kapcsolatot ápolt mindig is, de a nevelőanyja volt a döntő és idegbeteg nőszemély.

Szóval mindenbe bele kell gondolni. Minden rosszba és jóba. Mert ha örökbe adod akkor lehet, hogy ugyanúgy nem lesz fényes sorsa. Persze ez nem törvényszerű, de sosem lehet tudni.

És lehet, hogy életed végéig ezen agyalnál, hogy miért tetted.

Ha én ilyen helyzetbe kerülnék, szerintem abortuszra mennék.

2012. márc. 24. 10:03
 13/41 anonim ***** válasza:
84%

És lehet, hogy életed végig azon agyalnál, hogy mit tettél*

Ezt akartam írni, bocsánat.

2012. márc. 24. 10:04
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

Mérlegelned kell. Ez az első lépés.

Melyiket viselnéd nehezebben? Ha meg sem szülöd és pár hetes magzatként abortuszra viszed vagy, ha 9 hónapig hordod a szíved alatt, de másnak kell odaadnod?

Én sem vagyok abortusz párti, de ebben az esetben odamennék. Könnyebben elviselném, hogy elvetetem, mint azt, hogy valahol él egy gyerek, aki az enyém, de semmit nem tudok róla.

Nem könnyű. Kívánom, hogy a számodra megfelelő döntést tudd meghozni!

2012. márc. 24. 10:22
 15/41 anonim ***** válasza:
67%

Magyarországon igenis létezik nyílt örökbeadás, a szülőanya döntheti el, kinek adja oda a babáját.

Harmadik babámat várom, el tudom képzelni, hogy megszakadna a szívem, ha oda kéne adnom valakinek, de sokkal inkább ez, hogy tudom, jó élete van, szerető szülőket kapott, mint hogy azzal a tudattal éljek, hogy elvettem tőle minden lehetőséget, mert megöltem!

2012. márc. 24. 10:25
 16/41 anonim ***** válasza:
80%

Annak aki a barátnőjéről mesél:

örökbefogadott baba után senki nem kap pénzt! Az nem örökbeadás ahol ide-oda pakolgatják a gyereket! Megint keverjük a fogalmakat és tájékozatlanul mesélünk hazugságokat!

Akit örökbefogadnak azt EGY család neveli, pont annyi pénzt kap utána mintha ő szülte volna (családi, gyes) egy fillérrel se többet és az a gyerek nem kerül sehova máshova!!!

2012. márc. 24. 10:28
 17/41 anonim ***** válasza:
74%
Vagy megszülném és felnevelném, vagy elvetetném. Örökbeadás nálam nem jöhetne szóba. A te jelenlegi helyzetedet nézve én az elvetetés mellett döntenék. (Ha van remény és kilátás, hogy az adósságaidat rendezni tudd, és 9-10 hónapot otthon tudj lenni a 2. gyermekeddel, utána normális fizetéssel vissza tudj menni dolgozni, a kisebbik gyermeked pedig bölcsibe adod, és rendeződni tud az életed, abban az esetben a helyedben megtartanám. De ez rendkívül sok lemondással járó, nagyon nehéz út.)
2012. márc. 24. 10:54
 18/41 anonim ***** válasza:
63%
Ne haragudjon meg senki...de nem értem a felfogásotokat! Azért mennyen abortuszra, mert nem tudna együtt élni azzal hogy örökbe adta a gyerekét? Most a gyerek sorsáról akartok dönteni? Inkább ölje meg, minthogy együtt éljen azzal hogy valahol ÉL a gyereke? Inkább éljen, nem? Bocsánat ha valakit megbántottam!
2012. márc. 24. 11:14
 19/41 anonim ***** válasza:
64%
Úgy mondom, hogy add örökbe, hogy az unokatesóm már évek óta vár babára. Előtte évekig próbált teherbe esni, minden módszert kipróbált, nem kevés mesterséges megtermékenyítésen esett át, sajnos mindig elvetélt. Most szintén évek teltek el azóta, hogy az örökbefogadás mellett döntött, de sajnos nagyon hosszú a lista, még újabb évekbe kerülhet, hogy végre babához jusson. A szívem szakad meg érte, mert bármit megtenne egy kisbabáért. Választ az örökbe adást! Nyílt örökbe adásnál megismerheted ki fogja fölnevelni, hidd el, hatalmas szeretetben nőne fel, ahelyett, hogy meghalna! Persze ez a Te döntésed, szerintem nem nekünk kéne eldöntenünk helyetted.
2012. márc. 24. 13:21
 20/41 anonim ***** válasza:
59%
én inkább elvetetném...nem lenne szivem örökbeadni,azok után,hogy 9hónapig a szivem alatt hordtam...főleg ezekután,hogy van már egy gyerekem....:/
2012. márc. 24. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!