Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magnézium: akkor igen vagy ne?

Magnézium: akkor igen vagy ne?

Figyelt kérdés
Nem élek MO-n, és elkezdtem én is elég rendesen ekményedni, megkockáztatnám, enyhe jóslóim is vannak. (32. hét). Na de nálunk nem írják ki a magnéziumot, tegnap mondtam is a háziorvosnak, hogy mi a véleménye erről? Ő annyit mondott, terhesség alatt normális a keményedés, nem kell minden tünetet egyből megszüntetni. A nődoki véleménye ugyanez volt. A kérdés az lenne: ha valaki keményedik és nem szed magnéziumot, akkor mi lesz? (személyes tapasztalat: semmi, csak kellemetlen)
2012. febr. 29. 11:50
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
73%
Az viszont, hogy a mg divat, érdekes felfogás, az egyetlen hatékony, ártalmatlan, és könnyen hozzáférhető szer a kellemetlenségek csökkentésére. Egyébiránt a magzati idegrendszer fejlődéséhez elengedhetetlen is. Az egyetlen veszélye a túlhordás esélyének növelésében áll, de adott esetben ez kockázat-előny mérlegelést követően bevállalható. A jóslófájások pedig 32 hetesen tankönyv szerint koraiak, és én részemről nem érzem ésszerűnek, hogy nem kezelik, de ez meg már csak az én véleményem. Ismétlem, egyet nem értek: ha nem akarsz magnéziumot szedni, minek kérdezted, hogy más szerint szükséges-e? Betegek között is van ez a típus: tudja, mert olvasta, hogy csak ct képes megmondani, hogy mi a gondja, de nem vállalja, mert nagy a sugárdózis... Érdekes hozzáállások ezek, na de mindegy. utolsó voltam.
2012. febr. 29. 15:14
 42/45 A kérdező kommentje:

Én nem azt kérdeztem, hogy szedjem-e, csak kíváncsi voltam az indokokra hogy ki miért szedi, amikor nem szükségszerű.

Lehet rosszul fogalmaztam.

A magzatnak minden nyomelem is szükséges, de kiegyensúlyozott táplálkozás esetén nem kell külön ezt bevinni. A folsavat is pl. csak azért, mert a táplálék nem tartalmazza olyan mennyiségben, amennyiben a kicsinek kéne. A vas pedig jól tudjuk, minek kell,m azt sem tudunk annyit bevinni táplálékkal, hogy neki x időpre előre elég legyen (ameddig szopizik). Tehát még ilyen szempontból sem hiszem, hogy indokolt lenne a dolog.

A dokimban ne haragudj, jobban bízom, mint egy ismeretlen szakmabeliben egy netes oldalon, ha ő azt mondja, oké, én neki hiszek. :) szerinte pedig nem korai a jóslók jelentkezése. Vagy legalábbis az egyre erősödő keményedéseké. :)

2012. febr. 29. 15:22
 43/45 anonim ***** válasza:
73%

Ez természetes, hülyének is néznélek ha azt írnád, hogy bízol bennem, hiszen nem tudod ki vagyok.

Azt viszont engedd meg nekem, hogy leírjam az élettannal és orvostudománnyal kapcsolatos ismereteim alapján, hogy butaságokat írsz. :)

Szép napot!

2012. febr. 29. 15:24
 44/45 A kérdező kommentje:

Az én szemszögemből pedig ti írtok butaságokat :)

orvosként mi a véleményed a tünetek kezeléséről, okok kezelése nélkül?

Ez olyan, mint amikor a fájós fogra beveszed a fájdalomcsillapítót: a fájdalom elmúlik de a fogad meg nem gyógyul! A keményedések lehet megszűnnek a mg-tól, de a kiszáradás (ami igencsak veszélyes a picire nézve) megmarad. Hajrá, végülis mindent a gyógyszerek oldanak meg!

De tényleg szedjetek minden sz*rt, és aztán nézzétek, hogy a gyerek neadjisten allergiás lesz erre-arra. :)

2012. febr. 29. 15:44
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező - nem bántásból, de elképesztően nevetséges vagy:)

Jól szórakoztam, ezt köszönöm.

De csak hogy értsd, miért: idejössz, felteszel egy kérdést: "akkor igen vagy ne?" amire akárhogy nézzük, kétféle válasz lehetséges: igen, mert..., illetve nem, mert...

Te kaptál válaszokat, mire hatalmas mellénnyel, fellengzős stílusban leoltottál mindenkit, aki igent mert válaszolni.

Talán egy más formában feltett kérdésre kaphattál volna olyan választ, amilyet szerettél volna, csak tudod itt senki nem gondolatolvasó, így nem a rejtett szándékaidra reagáltak, hanem a konkrét kérdésedre.

Ami igazán nevetséges, hogy minimális egészségügyi ismeretekkel is elég sok bakit lehet felfedezni a közleményeidben, de ha erre ne adj isten valaki, aki nálad jobban ért hozzá (az eddigiek alapján nem nehéz, de mindegy) helyesbíteni merészel, azonnal hisztériázni kezdesz, és ide oda hajigálod, hogy butaságokat beszélnek. Pedig te tényleg sok butaságot hordtál itt össze, de valószínű nem véletlen, hogy ezt nem látod be, lévén hogy a hibák fel- és elismerése az értelmes emberek sajátja.

Lényeg a lényeg: nekem megfelel a magyar protokoll, jobban mint számos más, a miénknél "fejlettebb" országé.

A terhesség nem betegség, és a keményedések vele járnak, így azok csillapítása valóban csak a kellemetlenséget szüntetik meg, de miért is kellene hősiesen elviselni egy kis kellemetlenséget, ha van a megszüntetésére természetes mód?

De végül is mindegy, meggyőzni nem célom téged, és nem értem, te miért ezt tűzted zászlódra. De ha már szeretnél másokat meggyőzni arról, hogy te tudod jobban, akkor nem ártana több információt gyűjtened, mielőtt megnyilvánulsz - szánalmasan tájékozatlan vagy, amire sajna minden egyes mondatoddal ráirányítod a figyelmet.

2012. márc. 1. 15:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!