Magnézium: akkor igen vagy ne?
kiváncsi vagyok a kérdezönek hány nickje van ezen az oldalon, mert 0-ra nem tud egy nem tetszéssel lenullázni senkit sem. gondolom tart vagy tizet, hogy provokatív kérdések esetén legyen mivel védekeznie.
válszolj már kérlek akkor mineb hiszel?
az országod orvosaiban vagy itt a forumon mindenki álltal elmondott véleményben? mert még mindig nem értem minek kérdezel meg valamit, ha teljesen másban hiszel.
Most komolyan mindenkit lepontozol akinek a véleménye nem tetszik? Ilyen idegállapotban nem is csodálkozom rajta, hogy elkezdtél folyamatosan keményedni.
Hagyd szegény magyar embereket had szedjék a kis hülyék a magnéziumot, Te meg a kis fejlett országodban keményedj csak tovább.
Köszi a lepontozást, ilyen esetben csak önigazolás!:-)
Amúgy boldog babavárát!
normális helyeken nem kakilják össze magukat az orvosok a keményedések miatt és nem is írnak fel semmiféle készítményt a kezelésére. A tüneti kezelések mint tudjuk, minden esetben teljességgel haszontalanok, csak a kellemetlenséget enyhítik. Egyébként a keményedések nem nyitják a méhszájat, csak a jóslók.
OFF: nem azt pontoztam le akinek a véleménye nem tetszik, pl. az elsőkével sem egyezett a véleményem, mégis felpontoztam őket, csak azt, aki olyan hangnemben oktat ki, ami nekem nem tetszik.
Aha, Te mindenkivel úgy beszélsz ahogy akarsz, de ha neked nem teszik a másik hangneme az már gáz. Amúgy én úgy érzem NORMÁLIS helyen élek, normális orvoshoz járok, és normális kórházban fogok szülni, normális ellátás mellett még ha a helyet Magyarországnak is hívják ahol szerinted hozzá nem értő orvosok vannak. Elég szomorú, hogy az ország ahol gondolom születtél nem normális hely a számodra. Amúgy meg ha megválaszolod magadnak a kérdést akkor minnek provokálod itt az embereket?
Részemről lezárva a dolog. Disznóval sose bírkozz, mindketten mocskosak lesztek de a disznónak ez élvezet!
Igazad van. Ezért nem értem miért is állok szóba veletek :)
nem én mentem belepofázni más kérdésébe, ti jösztök, és miután én teljesen normális hangnemben beszéltem és érveket sorakoztattam fel, még megkapom, hogy én voltam pofátlan.
Ez az, amikor nincs már amivel védekezni, és akkor elkezdünk sértegetni meg átkozni. Ne haragudj, de ez az egész inkább titeket minősít.
Elolvastam ezt a cikket több nyelven is. ez csak maga a keményedésröl ír.
én pl írtam, hogy nekem erös görcseim voltak, vagy olyan keményedés hogy nem tudtam még leülni sem. bolt közepén álltam bekaptam 2 magnéziumot majd kb 15-20 perccel késöbb tudtam elindulni. de voltak félórán át tartó erös görcseim amikor csak feküdtem, míg egy jó pár magnézium hatott.
sima keményedés engem sem zavarna, de a magnézium ennél erösebb görcsöket is old. és nem hinném hogy mentöt kelltt volna hívnom ha egy magnézium megoldotta a problémámat.
azt meg még mindig nem értem, hogy minek írtad ki a kérdést? ez most normál hangnem, szeretném tudni, mire is vagy kiváncsi és mi is az amire vársz a válaszokból? mert igazából feltettél egy kérdést és magad megválaszoltad a magad nézetében.
amúgy igazán elárulhatnád melyik országból vagy, habár szerintem telejsen mindegy, mert lehet egy másik orvos mást mondana, ahogy biztos magyarországon is van orovs aki nem tartja szükségesnek a magnéziumot. de kiváncsi lennék mit tenne az orvosod ha görcsbe rándulva hívnád hogy már félórája tart egy görcs 32 hetesen most mit tegyél? vagy ha elmennél hozzá hogy doktorúr nekem naponta 4-5 erös görcsöm van, és néha mozdulni sem tudok töle percekig.
Igen, és én is a keményedésekről beszéltem, nézd meg még az első oldalon az egyik kommentemet.
A cikkben írja, mivel lehet enyhíteni, és a mg nincs felsorolva. Ott van, hogy vizet kell inni (mert pl. a kiszáradás lehet egy kiváltó ok), meg pozíciót váltani.
A kérdést azért tettem fel, mert engem meghalad ez a mai felfogás, hogy ha valami nem a megszokott, akkor rögtön rohanunk orvoshoz és kérünk bigyót rá. Az orvosok pedig, a kismamák megnyugtatására (!) adnak valamit, ami a tüneteket enyhíti, ahelyett, hogy a reális megoldást elmondanák. És visszatérek oda, hogy attól, hogy nem fogja az ember érezni, ugyanúgy kellene neki keményedni, mert a keményedések kellenek a terhesség alatt, az a méh edzése a szülésre.
A magam részéről örülök, hogy itt nem ez a felfogás hogy minden icipici változást kezelni kéne.
Különben mint mondtam, nálam kezdődnek a jóslók, múlt héten voltam dokinál és említettem neki. Azt mondta, ez rendben van, ennek így kell lenni. Örüljek, hogy vannak. :)
Normális hangnem: én az átkot nem értettem, hogy ennyi örömöm legyen az életben - ennél több van. De attól fenntartom magamnak a jogot, hogy lepontozhassam azt, aki számomra sértő volt.
Meg hogy ne csodálkozzak, hoyg keményedek ilyen idegállapotban: mindenki magából indul ki. Én nem érzem úgy, hogy hisztis lenék vagy valami.
És nincs egynél több nickem, csak lehet más is gondolja úgy, hogy amit ők provokatívnak tartanak, az mégsem az, vagy legalábbis olyan kérdés, amin nem árt elgondolkodni. Az ártalmatlan Mg sem biztos, hogy teljesen ártalmatlan... most ez a divatbigyó, szedje aki akrja. Csak gondolkodjon a későbbiekre nézve: lehet nem a táptól lesz beteg a baba, hanem a terhesség alatt ész nélkül bevitt különféle ártalmatlan csodaszerektől.
Nana, azért ne harapózzon el a dolog: leszögezem, részemről várandósként és szakmai szemmel is jónak tartom a magyar terhesgondozási protokollt, de tudom, hogy a mo.-n kívüli gyakorlat más. Ott is létezik a terhespatológia: a gyakori keményedés, az erős görcsök nem fiziológiás folyamatok, és koraszülést indíthatnak, ilyenkor a magnézium akár tartósan, infúzióban is indokolt. Egyébként viszont az ún. keményedéseknél nem feltétlenül, és a túlzott magnéziumbevitelnek van hátránya. Tehát sima keményedésre nem minden kezelési protokoll ajánl magnéziumot.
Az alapfilozófia az, ami nagyon különböző: az itthoni gondozási terv a terhességre, mint alapvetően "veszélyes" és magában problémákat potenciálisan hordozó állapotra tekint. Az angliai, vagy hollandiai, belga protokoll viszont -míg az ellenkezője nem bizonyosodik be- fiziológiás terhességet nem kezel, és minimális orvosi beavatkozást tekint kívánatosnak a 40 hét alatt. A patológiás folyamatokra így is fény derül, és ezeket helyükön is kezelik.
Amit nem értek: kedves kérdező, itthon máshogy mennek a dolgok, ez a kérdésedből látva számodra is világos, nem igazán tudom, hogy mit vártál. Nyilván itt a kismamák többségével szedetik a mg-ot, tehát ők neked is javasolni fogják. Amennyiben te elégedett vagy az ottani ellátással, bízz az orvosodban, és ne szedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!