Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magnézium: akkor igen vagy ne?

Magnézium: akkor igen vagy ne?

Figyelt kérdés
Nem élek MO-n, és elkezdtem én is elég rendesen ekményedni, megkockáztatnám, enyhe jóslóim is vannak. (32. hét). Na de nálunk nem írják ki a magnéziumot, tegnap mondtam is a háziorvosnak, hogy mi a véleménye erről? Ő annyit mondott, terhesség alatt normális a keményedés, nem kell minden tünetet egyből megszüntetni. A nődoki véleménye ugyanez volt. A kérdés az lenne: ha valaki keményedik és nem szed magnéziumot, akkor mi lesz? (személyes tapasztalat: semmi, csak kellemetlen)
2012. febr. 29. 11:50
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%
Hát vagy semmi, vagy koraszülés. Itthon recept nélkül kapható, de én azt hiszem, hogy nem feltétlenül van rá szükség. Ha nagyon szeretnéd, valakivel vetesd meg itthon, és feladják neked, ha ott csak orvos írhatja ki.
2012. febr. 29. 11:52
 2/45 A kérdező kommentje:
Ja nem, itt is megvehetbném recept nélkül is, csak nem értem ezt a nagy rémületet a keményedések miatt :) terhesség alatt teljesen normális. És nem tudok olyan esetről hogy koraszülés lett volna belőle. Az más miatt volt, és ott nem a keményedéseket kellett volna megszüntetni, hanem azt az okot, ami a koraszülést kiváltotta.
2012. febr. 29. 11:57
 3/45 anonim ***** válasza:
100%

én szedtem, majd a vége felé keményedet a hasam és néha görcsölt akkor a nőgyógyász mondta, hogy ne szedjem tovább

egy nappal később születem a kiírtnál

2012. febr. 29. 11:58
 4/45 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom, hogy Mg nélkül a keményedések miatt könnyebben nyílik ki a méhszáj, aminek ugye koraszülés lehet a következménye. ezért is ajánlják a 36. hétig. utána már éppen ezért kell abbahagyni, mert lassan nyílhat is a méhszáj.
2012. febr. 29. 11:59
 5/45 A kérdező kommentje:
Akkor felteszem másképp a kérdést: nálunk nem "divat" a Mg szedése, mégsem nagyobb a koraszülések aránya. Ilyen körülmények között mire jó? :)
2012. febr. 29. 12:02
 6/45 anonim ***** válasza:
79%

Èn is külföldön élek (németország) és nekem bizony az elsö trimeszterben már a doki írta fel. De bizony koraszüléshez vezethet.

nekem a második trimesztertöl erös görcseim voltak, keményedés megállás nélkül, rengeteget kellett szednem.

barátnöim is itt mind szették, pedig külömbözö orvoshoz járunk.

van egy fajta keményedés ami normál.

pl második babaámat várom 22 hetes vagyok de még semmi bajom nem volt. az elsö babánál 23-ik héten kezdtük a ctg-t mert olyan erös görcseim voltak, hogy folyamatosan figyelték a méhtevékenységet. most meg semmi.

van kisebb keményedés de ez nem zavar. ha késöbb is ilyen marad akkor én sem fogok szedni, de ha olyan erös lesz mint az elsönél volt, akkor szedem, és a dokim is ezt javasolja.

2012. febr. 29. 12:03
 7/45 A kérdező kommentje:
Különben nálunk nincs pl. hüvelyi vizsgálat a terhesség alatt egyáltalán, nincs NST naponta, nem nézték még a méhnyak állapotát egyszer sem nekem és sorolhatnám.
2012. febr. 29. 12:04
 8/45 anonim ***** válasza:
65%

utolsó vagyok ez nem divat kérdése.

nálunk is az orvosok nagyon ellene vannak a mesterséges vitaminoknak, de van a terhesség alatt ami nagyon fontos.

pl elsö trimeszterben folsav, aztán peidg a görcsök elkerülése magnéziummal

2012. febr. 29. 12:05
 9/45 A kérdező kommentje:
6. válaszoló: a görcs az más! Én a keményedésekre gondoltam.
2012. febr. 29. 12:05
 10/45 A kérdező kommentje:

Pedig divat :)

Nekem pl. kifejezetten ellenjavallták a terhesvitamint, folsavat és vasat kell szednem.

2012. febr. 29. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!