Magnézium: akkor igen vagy ne?
hol laksz afrikában? sokat nem foglalkoznak az anyával? tuti valami tulnépesedés van azért.
németeknél viszont rengeteget, még szülés felkészítést is fizeti a biztosító. méhnyak vizsgálat kötelezö 4 hetente.
12-ik héttöl nagyon oda figyelnek. pl most megyek 22 hetes UH és ha itt problémát találnak, akkor vagy még müttik anyai méhben vagy olyan korházba küldenek majd szülni ahol rögtön müthetö lesz a baba.
vizelet, vérnyomás minden 4 hétben kötelezö. habár UH nekünk is csak 3x lenne. CTG pedig 30-ik héttöl megint kötelezö.
11. vicces vagy!
Az, hogy nem adnak minden lélegzetvételre bigyót nem jelenti azt, hogy "nem foglalkoznak" az anyával. Havonta van UH és havonta háziorvos. Sőt így a végefele havonta 2x.
Csak itt természetes folyamatnak élik meg a terhességet, anyák is és orvosok is, és nem avatkoznak bele minden normális (bár esetenként valóban kellemetlen) dologba gyógyszerekkel.
En is kulfoldon elek (fejlett orszag, nem Afrikaban).
Nem szednek a nok terhes vitamint, csak folsavat, vasat, majd a terhesseg vege fele magneziumot.
Huvelyi ultrahang egyszer van, az elejen.
Itt nem divat a gyogyszerezes. Mar van egy lanyom, 3 eves (egyetlen egyszer kellett antibiotikumot szednie). Amikor megkerdeztem az orvost,hogy adhatok neki Beres vitamint, majdnem kinevetett, azt mondta, ha nagyon akarom, akkor sem minden nap.
14: nálunk is így van, és örülök neki, hogy nem egy agyonvegyszerezett társadalom tagja vagyok :).
Egyébként a magam részéről a terhesvitamint is a gyógyszeripar egyik olyan termékének tartom, ami arra hivatott, hogy a gyógyszergyártók zsebét tömje. :)
A vádli görcsölése Ca hiányra utal, nem magnéziumra. A tüneteidet megszünteti, de a Ca-hiányod megmarad.
Nekem nem is mondták, hogy szedjem, de nem is szedném.
Miért jársz külföldre terhesgondozásra?
Szia!
Szerintem ez nem divat kérdése. A Mg egy nyomelem, ami nem vegyszer, az ételekben is megtalálható, és nem lehet túladagolni sem, kiürül a szervezetből. Viszont vannak pozitív hatásai az izomgörcs oldása mellett, így stresszoldó, kiegyensúlyozottabbá tesz, és pl. székrekedésre is elég jó, mert nagyobb dózisban lazítja a székletet. Nemcsak kismamáknak ajánlott a szedése.
Az nem, ott a terhesvitaminokra és egyéb bigyókra gondoltam. Amúgy pedig csekélyke biológusi végzettségemmel tudom, hogy hiába viszed be a nyomelemet, ha nem viszed be a felszívódását serkentő egyéb anyagokat. Minden jobban felszívódik természetes táplálékból, mint gyógyszerekből.
És mivel táplálékkal bevihető, nem szükséges túlzott dózisokat bevinni. A székletlazítás már rég a túladagolás jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!