Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magnézium: akkor igen vagy ne?

Magnézium: akkor igen vagy ne?

Figyelt kérdés
Nem élek MO-n, és elkezdtem én is elég rendesen ekményedni, megkockáztatnám, enyhe jóslóim is vannak. (32. hét). Na de nálunk nem írják ki a magnéziumot, tegnap mondtam is a háziorvosnak, hogy mi a véleménye erről? Ő annyit mondott, terhesség alatt normális a keményedés, nem kell minden tünetet egyből megszüntetni. A nődoki véleménye ugyanez volt. A kérdés az lenne: ha valaki keményedik és nem szed magnéziumot, akkor mi lesz? (személyes tapasztalat: semmi, csak kellemetlen)
2012. febr. 29. 11:50
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
74%

hol laksz afrikában? sokat nem foglalkoznak az anyával? tuti valami tulnépesedés van azért.

németeknél viszont rengeteget, még szülés felkészítést is fizeti a biztosító. méhnyak vizsgálat kötelezö 4 hetente.

12-ik héttöl nagyon oda figyelnek. pl most megyek 22 hetes UH és ha itt problémát találnak, akkor vagy még müttik anyai méhben vagy olyan korházba küldenek majd szülni ahol rögtön müthetö lesz a baba.

vizelet, vérnyomás minden 4 hétben kötelezö. habár UH nekünk is csak 3x lenne. CTG pedig 30-ik héttöl megint kötelezö.

2012. febr. 29. 12:07
 12/45 A kérdező kommentje:

11. vicces vagy!

Az, hogy nem adnak minden lélegzetvételre bigyót nem jelenti azt, hogy "nem foglalkoznak" az anyával. Havonta van UH és havonta háziorvos. Sőt így a végefele havonta 2x.

Csak itt természetes folyamatnak élik meg a terhességet, anyák is és orvosok is, és nem avatkoznak bele minden normális (bár esetenként valóban kellemetlen) dologba gyógyszerekkel.

2012. febr. 29. 12:14
 13/45 A kérdező kommentje:
Egyébként a sértő megjegyzésednek köszönhetően: ÉN pontozlak le. Attól, hogy nálatok egyféleképpen van, nem jogosít fel arra, hogy egy másik rendszert pocskondiázz!
2012. febr. 29. 12:16
 14/45 anonim ***** válasza:
70%

En is kulfoldon elek (fejlett orszag, nem Afrikaban).

Nem szednek a nok terhes vitamint, csak folsavat, vasat, majd a terhesseg vege fele magneziumot.

Huvelyi ultrahang egyszer van, az elejen.

Itt nem divat a gyogyszerezes. Mar van egy lanyom, 3 eves (egyetlen egyszer kellett antibiotikumot szednie). Amikor megkerdeztem az orvost,hogy adhatok neki Beres vitamint, majdnem kinevetett, azt mondta, ha nagyon akarom, akkor sem minden nap.

2012. febr. 29. 12:27
 15/45 A kérdező kommentje:

14: nálunk is így van, és örülök neki, hogy nem egy agyonvegyszerezett társadalom tagja vagyok :).

Egyébként a magam részéről a terhesvitamint is a gyógyszeripar egyik olyan termékének tartom, ami arra hivatott, hogy a gyógyszergyártók zsebét tömje. :)

2012. febr. 29. 12:33
 16/45 anonim ***** válasza:
En Romaniaban elek elso terhesegemel nem szedtem magneziumot mert nem monta a dokim aztan a 27hetol elkeztem ejjelente a vadlimba be gorcsolni es nem tudtam miert!!!Tovabbra sem szedtem es a 36 heten le benult a bal oldali arcom jobban mondva az ideg benne!!!Most ismet terhes vagyok szedek magneziumot ugy a 21 hetol kezdve nem sokat de szedek!!!#6 hetol abba hagyom!!!Most Magyarorszagon jarok nogyogyaszhoz es o monta hogy szedjek jo stresz oldo is es nem is gorcsolok!!!De ha neked nincs kulonosebb bajod akkor ne szedjed ha nem akkarod!!!
2012. febr. 29. 12:34
 17/45 A kérdező kommentje:

A vádli görcsölése Ca hiányra utal, nem magnéziumra. A tüneteidet megszünteti, de a Ca-hiányod megmarad.

Nekem nem is mondták, hogy szedjem, de nem is szedném.

Miért jársz külföldre terhesgondozásra?

2012. febr. 29. 12:36
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ez nem divat kérdése. A Mg egy nyomelem, ami nem vegyszer, az ételekben is megtalálható, és nem lehet túladagolni sem, kiürül a szervezetből. Viszont vannak pozitív hatásai az izomgörcs oldása mellett, így stresszoldó, kiegyensúlyozottabbá tesz, és pl. székrekedésre is elég jó, mert nagyobb dózisban lazítja a székletet. Nemcsak kismamáknak ajánlott a szedése.

2012. febr. 29. 12:43
 19/45 anonim ***** válasza:
Azert mert ugyan azert a penzer amit nalunk kell kifizetni sokal jobb eletasban van reszem ott es az orvosaim kozott is eg es fold van!!!Noverem Haziorvos es o is azt monta hogy magnezium hiany miat voltak a vadli gorcsok sot bizonyitva volt hogy az arcom is atol benult le!!!Aztan Szules utan akupunktirara jartam hogy helyre jojon!!!Szerencsere mar nem vevodik eszre!!En elso terhesegemel nalunk nagyon meg szivtam mert kis varosban elek itt a nogyogyaszat olyan mint a szemet itt jartam egy nogyogyaszhoz maganrendelesre aztan egesz terhesegem allat alig foglalkozott velem!!!Terheseg vege vele nagyon vizesetem es a vernyomasom is magas lett en persze nem tutam hogy gond lessz bellole!!!Aztan probaltuk vele megbeszelni hogy ha valami gond miat nem tudok termeszetes uton megszulni akkor csaszarozon meg mar o itt a mi varosunkba mert nalunk az a szokas hogy egybol be kuldenek Nagyvaradra ahol van egy nagy Nogyogyaszati korhaz erre o azt valaszolta hogy nem kell fellni mert ez a gyerek ugy fog ki joni mint a golyo!!!Aztan 36 hetesen le benult az arcom es elmentem hoza a maganrendelobbe amikor meglatot es megmerte a vernyomasom azonal be kuldodt Nagyvaradra a nogyogyaszatra hogy meg kell csaszarozni surgosegivel!!!Ott 2 hetet voltam korhazban folyamatosan kaptam vernyomascsokentot de vegul 38 hetet ahogy be toltotem megcsaszaroztak akkor 220/100 vernyomasom volt!!!Ott meg ha nincs dokid akkor ugy kezelnek mint a szart magyarul mondva es mindenki elvarja a penzt a zsebe!!!Na most azert jarok Magyarorszagra mert ez a doki telyesen mas!!!
2012. febr. 29. 12:47
 20/45 A kérdező kommentje:

Az nem, ott a terhesvitaminokra és egyéb bigyókra gondoltam. Amúgy pedig csekélyke biológusi végzettségemmel tudom, hogy hiába viszed be a nyomelemet, ha nem viszed be a felszívódását serkentő egyéb anyagokat. Minden jobban felszívódik természetes táplálékból, mint gyógyszerekből.

És mivel táplálékkal bevihető, nem szükséges túlzott dózisokat bevinni. A székletlazítás már rég a túladagolás jele.

2012. febr. 29. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!