Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti visztek a kórházba légzésfi...

Ti visztek a kórházba légzésfigyelőt?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy mennyi mindent kell majd vinni a kórházba, ha megyünk szülni. :)

Én szeretnék olyan dolgokat is vinni, amit lehet nem használok majd, de megnyugtat, hogy ha kell van több minden.

Pl szerintem nem mindenki viszi be a légzésfigyelőt, meg cumisüveg, mellfertőtlenítő, szopi előtt, kézfertőtlenítő, nedves törlő magamnak, kistükör, zenélő a babának, több ruha (inkább, mint hogy kevés legyen) több méretű pelenka, takaró, zsepik, stb.

Ti hogy vagytok ezzel?

És hogy tervezitek például, a születése utáni időszakot? Ti leadjátok majd a csecsemőosztálrya, vagy ha maradhat veletek éjszakára, akkor azt kéritek?

Félek, hogy én semmiképp nem akarom majd leadni, de ha velem lesz, mit kezdek azzal az idegen érzéssel, hogy éjjel ha felsír, mindent jól csinálok-e és helyesen etetem-e, meg visszaalszik-e?? De ha meg leadom, ott senki nem figyel rá, nincs légzésfigyelő, táppal etetik, szóval nagyüzem megy és nem tudnék így pihenni, hogy idegenekre bízom, már első éjjel.

De ha meg velem van attól félnék, h jól van-e...

Olyna nehéz ez (Is) :)

Adtok tippeket, ötleteket? :)

2012. jan. 26. 10:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Most minek vagy egyébként így felháborodva, nyugi máááár!!! Senki nem bántott. Kérdezted nem? Erre mi elmondtuk a véleményünket!És csak úgy mondom, majd rájössz te is!!!!Nem a levegőbe beszéltem nekem is van, 3 nap után a szekrénybe tettem és figyeltük mi a gyermekünket. Régen sem volt légzésfigyelő és azért akkor is igen ritka volta a bölcsőhalál. Arról nem is beszélve, hogy hogyan mondhatsz ilyet, hogy érezzen lelkiismeretfurdalást az a szerencsétlenül járt szülő, aki nem használt légzésfigyelőt, gondolj már bele, nem mindenkinek van ám pénze ilyesmire. Én meg anno még érdeklődtem védőnőnél és nagyon nehéz ám hozzájutni kölcsönözve is. Így vettem egyet, de nem mindenki tud venni. Úgyhogy ez egy kicsit bátor ítélet volt amit mondtál.Ez a légzésfigyelő tényleg megbízhatatlan és igen abban első időpontban nyuszimódra kell pihenni és éjjel nappal figyelni a gyerekedet.És hidd el, meg lehet hallani ha baj van, gondolom első gyereked, ezért aztán nem tudhatod!
2012. jan. 27. 10:50
 22/31 A kérdező kommentje:

Akkor ha minden szülő meghalja, hogyan van mégis bölcsőhalál??

Nem fekhetsz egész nap mellette!! nem értem, ezt miért olyan nehéz felfogni, hogy a babával nem csak úgy lehet baj, ha mellette vagy. Nyilván egész életében nem fogyelhetjük, de a kritikus időszakban igenis tehetünk a bajok ellen. Régen?? Ugyan.. Akkoriban annyi minden okozhatta, hogy nem is foglalkoztak ezzel, DE ma erre van lehetőség.

Igazatok van, mindenki cselekedjen úgy ahogy a lekiismerete nyugodt, de az tuti, h ha nem vennék ilyen készüléket és valami baj lenne, örök életemre magamat okolnám, hogy nem előztem meg a gondot!!

Mert ha van figyelő és annak ellenére történik baj, akkor a lelkiismeret már nem bánt, hiszen annál többet nem tehettem. Nem lehetek 0-24 ben mellette és aludni is kell, meg wc-zni... Szóval ennyi a vélemény és nem akartam megbántani senkit, csak fel sem tudom fogni, h aki megteheti, h vegyen, mi tartja vissza ettől a bitosnág érezztől??

Aki meg nem teheti meg, h vegyen ennyiért, az mit csinál, ha beteg lsz a baba és nagyobb kiadásra van szükség..

Szóval egy gyerekbe meg pénz nélkül nem vágnék bele és most lehet újra lehúzni ezért a bátor kijelentésemért...

2012. jan. 27. 11:21
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez meddő vita! Mit replikázol! Eldöntötted te ezt a kérdést már mielőtt feltetted! Egyébként nem csak alvás közben halhat meg ám egy csecsemő, hanem bármikor, mint akárki más. Szóval ne higgye senki magát Jó Istennek géppel együtt, vagy anélkül! Persze figyelsz rá, megteszel mindent érte, de akik meghaltak eddig bölcsőhalálba, azokon nem segített ez a kütyü sem, és sajnos más sem. És akármilyen tanfolyamon részt vehetsz, persze építeni fogja a tudásodat, de nem ez fog számítani! Egyébként is ne erre gondolj! El van túlozva már ez az egész, hogy mire van szüksége a gyereknek/anyának. Nyugodt környezet, az kell! Elviselem a lepontozást!
2012. jan. 27. 11:39
 24/31 anonim ***** válasza:
38%
Kedves hisztérikus kérdező!!!Ezt most te komolyan gondolod? A te véleményed szerint, akinek nincs pénze drága gépekre vagy luxus dolgokra, az ne is szüljön gyereket?Jó isten, nagyon el vagy tévedve!!!!!na, hagyjuk!
2012. jan. 27. 11:47
 25/31 anonim ***** válasza:
54%

Na jó, ez már tényleg gáz!!!

Kicsit durván beszippantott és kimosta az agyad a sok kismama magazin meg reklám. De végül is erről szól a fogyasztói társadalom :).

Szívesen beszélgetnék veled pár hónap múlva, amikor már kiürültek a hormonok meg egyéb hatások.

2012. jan. 27. 13:04
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Attól, hogy valakinek nincs a légzésfigyelőre 30-40 ezer Ft-ja, attól még nem kellene olyan kijelentést tenni, hogy akkor ne szüljön gyereket! Csak azért mert nem tudok minden drága holmit megvenni a gyermekemnek azért ne is szüljek? Nem attól lesz az ember jó szülő, mert mindent megvesz a gyermekének! A légzésfigyelős téma meg már szerintem el van döntve, te megveszed és kész! Nem tudom mit kell ragozni. Sok mindenről lehetne vitatkozni, de szerintem most, hogy kismama vagy nem ezekkel kellene foglalkoznod, hanem a picivel.
2012. jan. 27. 13:08
 27/31 anonim ***** válasza:
Utolsó, hogy mennyire igazad van. De épp azt bírom mikor valaki kérdez valamit és utána, ha nem tetsző valaszt kap, felháborodik. Én voltam az első valaszoló. Jóindulatból leírtam a tapasztalatomat, és már egyből utána felháborodva közölte, hogy kb h...e vagyok és ő bizony be fogja vinni a légzésfigyelőt. Persze vigye, nem mondom én meg, hogy mit csináljon, csak nem értem, hogy akkor minek tette fel a kérdést? Kedves kérdező, kicsit próbálj meg kevésbé görcsölni és hidd el, nem lesz a babódnak semmi baja!Próbáld meg kérlek elképzelni azt a szituációt is, hogy egy gyermek egészségben felnő "súlyos problémák" és komplikációk nélkül!Minden jót!
2012. jan. 27. 16:16
 28/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jókívánságokat! :)

Mindenkit megnyugtatok, h a hormonjaimmal semmi baj és minden ok velem, a véleményem terhesség előtt is ugyanez volt! :)

Kismama magazint nem olvasok, mert drágák, és arra hiába lenne pénzem, nem szánok egy kis összeget sem, inkább hasznos dolgokra költöm!!

A légzésfigyelő, megvásárlását pedig valóban nem a válaszoktól teszem függővé, szép is lenne! Egyszerűen furcsálom, h ez valakinek nem okoz megnyugvást!

Márpedig ha beriaszt és nem vesz levegőt a Kicsi, általában elég megrázni és felkelteni, hogy újra "észhez térjen" nagyon sok ilyen sztorit hallottam.. És Ők bizony ki voltak akadva, hogy jesszus, ha pont akkor nincs ott a légzésfigyelő, a gyerekeük már nem élne, merthogy Ők épp mást csináltak, mikor besípolt...

Szóval döntse el mindenki, h megéri-e vagy sem...

Kívánom, h akiknek nincs, azok babaáinak se legyen semmi baja, de én úgy gondolom, jobb félni, mint... :)

2012. jan. 27. 19:32
 29/31 anonim ***** válasza:
Lazulj már le :)
2012. jan. 27. 21:43
 30/31 anonim ***** válasza:
Épp ezt mondtam neked. 2 percenként besípolt nekem, miközben a gyerekem gyönyörűen lélegzett. Olyan sűrűn rohangáltam idegileg kikészülve, merthát minden sípolásnál az ember gyomra görcsbe rándul.Aztán ez csak tiszta logika:ha folyamatosan besípol, akkor egy idő után az ember rájön, h tök mindegy, hogy van-e, mert ennyi erővel anélkül is tudom folyamatosan figyelni, gyakorlatilag a megbízhatatlan géppel együtt is kellett!Nos ezért raktam el és a mostani babámnál elő sem veszem. De amíg te nem tapasztaltál semmit az anyaságból a terhességen kívül, addig ne ítélj meg másokat!Hidd el, gé nélküli és anyagilag rosszabbul álló nő is lehet príma anyuka.Ez nem gépen fog múlni! De persze nem akarlak én már téged megyőzni, nekem mindegy mit csinálsz, te tudod, neked mi a jó. Azért írtam igazából még mindig a kommentedre, mert indulatos és ítéletalkotóvoltál azokkal akik nem egy véleményen volt veled!És tényleg a babád lelki fejlődése érdekében próbálj kicsit pozitívabban gondolkodni!Sem a bölcsőhalál, sem más betegségek nem általános dolgok, élvezd inkább a babázást majd, ne rettegj!
2012. jan. 28. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!