Ti visztek a kórházba légzésfigyelőt?
Azon gondolkoztam, hogy mennyi mindent kell majd vinni a kórházba, ha megyünk szülni. :)
Én szeretnék olyan dolgokat is vinni, amit lehet nem használok majd, de megnyugtat, hogy ha kell van több minden.
Pl szerintem nem mindenki viszi be a légzésfigyelőt, meg cumisüveg, mellfertőtlenítő, szopi előtt, kézfertőtlenítő, nedves törlő magamnak, kistükör, zenélő a babának, több ruha (inkább, mint hogy kevés legyen) több méretű pelenka, takaró, zsepik, stb.
Ti hogy vagytok ezzel?
És hogy tervezitek például, a születése utáni időszakot? Ti leadjátok majd a csecsemőosztálrya, vagy ha maradhat veletek éjszakára, akkor azt kéritek?
Félek, hogy én semmiképp nem akarom majd leadni, de ha velem lesz, mit kezdek azzal az idegen érzéssel, hogy éjjel ha felsír, mindent jól csinálok-e és helyesen etetem-e, meg visszaalszik-e?? De ha meg leadom, ott senki nem figyel rá, nincs légzésfigyelő, táppal etetik, szóval nagyüzem megy és nem tudnék így pihenni, hogy idegenekre bízom, már első éjjel.
De ha meg velem van attól félnék, h jól van-e...
Olyna nehéz ez (Is) :)
Adtok tippeket, ötleteket? :)
Még soha nem találkoztam olyannal, aki légzésfigyelőt vitt volna a kórházba. :) Zenélő sem kell egy újszülöttnek, ő még eszik-alszik, talán olyan 4-6 hetes korában elkezdik érdekelni az ilyen dolgok.
Sok minden múlik azon, hogy hol szülsz. Én az Istvánban fogok most másodszor, ide kell vinni ruhát, takarót, mert azt nem adnak, pelenkát is csak mértékkel, textilpelus a feje alá az kell. Viszont a cumisüveget nem engedik, úgyhogy az teljesen felesleges.
Ha a baba éjjel felsír, egy dolgot lehet vele csinálni: megszoptatod. Ezt meg úgysem tudják elvégezni helyetted a csecsemősök. :) Ha nincs jól, azt látod úgyis, meg vizsgálják is őket, de ha megszoptatod, amikor kéri, és dajkálod utána, akkor nem lesz különösebb probléma.
Ezért kell olyan korházat választani amelyik megfelelö és nem "nagyüzem" megy. Mert bizony vannak jó korházak is ám.
Légzésfigyelöt én nem vittem be, és nem is vinnék. A bölcsöhalál nagyon ritka ennyi idös korban és nem a korházban. (ha ekkor halál történik az más miatta van annak tudni fogják az okát)
Nálunk nagyon oda figyeltek a babákra, amelyik sírt éjszaka ringatták kézben, betettek anya szívhangját utánzó macit mellé (korházé volt), ha nagyon nem b´ritak vele kivitték az anyának, ha több ágyas volt a szoba akkor behívták a szoptatós szobába. (én éjszakánként állandóan ott voltam, mert nem volt tejem és megállás nélkül probélkoztam, de aztán sem lett)
tápszert csak annak adtak akinek ráírták az adatlapra hogy anyuka bele egyezett. (nekem ráírták) de azt sem ök adták, hanem kihívtak szoptatni majd ha nem ment kb 1 óra után sem akkor adtak egy üveg tápszert. cumi volt az egyetlen amit tudtom nélkül adtak neki.
ruhát adtak a babának, pelenkát is, vagy is mindent.
én leadtam éjszakára, mert behozták ha volt valami, de valahogy megnyugtatott hogy ott vannak vele az ápolók. (2-t volt éjszakánként).
Kistükör minek? zenélö is volt bent, habár szerintem az is felesleges.
kézfetötlenítö meg ilyenek nekem is volt, de mi sokat járunk nyaralni külföldre nálam mindig van.
Első válaszolónak mondanám, hogy mi nem 90.000 Ft-ért tervezünk légzésfigyelőt venni, nem is tudom mit tudhatott az, hogy ennyivbe került... 30-40 ezerért olyanok vannak, amiket a dokik, védőnők, szülésznők, gyermekorvosok is ajánlanak.
Én úgy vagyok Vele, hogy mivel nem alszom Vele majd otthon egy szobában, (de még ha egy szobában is vagyunk sem hallhatom meg, ha kimarad a légzése.) kell a légzésfigyelő.
Inkább riasszon feleslegesen is, és tudjam mit kell majd tenni, ezért megyünk majd tanfolyamra...
Szóval akárhogy is figyelsz, azt nem lehet ekerülni.
Az pediug, hogy velem van a légzésfigyelő, szerintem nem baj. Ha kell, használhatom legalább.
Nyilván a dokik, szülésznő véleményét is kikérem majd az ügyben.
A kistükör? Nekem kell! :D Ki tudja hogy leszek, fel tudok-e könnyen kelni, legalább lássam mennyire vagyok félelmetes látvány és tudjak korrigálni a fejemen :)
A zenélőben igazatok lehet, hogy még nem érdekli igazán, de azért egy kis játékot csak beviszek, már a hangulat és az otthonosság kedvéért is.
Az pedig, hogy a csecsemősök figyelnek, majd meglátjuk.. Ha bekerülök a kórházba, úgyis látom, hogy milyen a hozzáállásuk bizonyos dolgokhoz és attól függ, h l eadom-e vagy velem marad. Egyenlőre az utóbbit favrorizálom, de meglátjuk. :)
Szia!
Nálunk nem szabad semmit bevinni, se cumi, se mellszívó, se légzésfigyelő (ami véleményem szerint a kórházban felesleges, de otthon jó ha van)!! Amit vinni kell ruha a picinek és neked, pelus, törlőkendő, popsikrém... és amire Neked szükséged lehet!!! Mivel bababarát kórházban szültem ott végig a baba az anyukával van kezdetektől fogva, így megmondom neked őszintén, engem nem nagyon izgatott, hogy hogy néztem ki (tükör volt a fürdőbe), mert a kislányommal voltam elfoglalva! Az a pár nap amit bent kell lenned az gyorsan elszalad!!! Csak olyanokat pakolj a táskádba ami tényleg kell, mert így is elég nagy csomagod lesz!!! Ami fontos kérd meg párodat, hogy tejserkentő teát mindig vigyen be neked!!! Nekem bevált!!! Ne aggódj, mert az első pár napban a babád enni és aludni fog!!! Én nem aludtam az első éjszaka semmit, mert olyan gyönyörű volt, hogy ott fekszik mellettem, egyszerűen nem bírtam elaludni!!! Ruhát és pelust sem kell sokat betenned a táskába, én inkább azt javaslom, hogy készítsd ki otthon és majd párod beviszi, ha megy meglátogatni téged és a babátokat!!! A melledre, ha kisebesedne akkor a legjobb módszer, ha az anyatejjel kened be!!! A légzésfigyelőre visszatérve szerintem jó ha van otthon!!! Kezdetben minket is sűrűn beriasztott, mire rájöttünk, hogy nem jól állítottuk be a készülék érzékenységét a matrac vastagságához kell!!!
Jó egészséget!!! Remélem tudtam segíteni!!!
Szia!
A kórházba még én sem láttam, hogy vitt volna vaéaki, de a kórházat kérdezd eg, lehet-e, nálunk nem nézték volna jó szemmel...
A légzésfigyelésről meg annyit, hogy 7 hónapos a kisfiam, és épp 1 hónapja mondtam apának, hogy már féléves a mi nagy fiúnk, lehet ki kéne kapcsolni a légézfigyelőt, el el is lehetne adni, eddig sem volt semmi probléma hál'Istennek.
Apa azt mondta, ha már megvan akkor használjuk még egy darabig.
És másnap éjszaka bizony riasztott!!!!!! És nem azért, mert merült az elem! Nem vett levegőt a pici, felráztam!! Szerencsére minden oké! De mostméár eszem ágában sincs elrakni/eladni!!!
Tipikus első bébi előtti maximalista anyuka vagy :)
Ezért nem is próbállak meggyőzni arról, hogy mennyire igaz a mondás, hogy "Azelőtt elveim voltak, most meg gyerekem" :)).
Nem tudom milyen kórházba mész, de mivel én is épp szülés előtt állok, az volt az első gondolatom a zenélő kütyüdre, hogy ha nem egy ágyas szobát kapok, és a szobatársam elővenne egy ilyet, lehet, kivágnám az ablakon.
Az első babámmal meg úgy volt, hogy ha akartam volna, se tudom "leadni" éjszakára, mert szemmel öltek és nem engedték a kedves nővérek. Mint ahogy a cumit és a cumisüveget meg a tápszert sem. Komolyan, 2 napig hagyták éhezni a kicsit, mert lassan indult be a tej, és próbálkozzak csak :S Aztán meg szegény jól besárgult, akkor már ugye muszáj volt folyamatos nővéri felügyelet alatt lennie, mert folyt az infúzió, és sütötte a kék lámpa. Amúgy ez egy jó hírű bababarát kórház volt, fogadott orvossal :).
A légzésfigyelő a kórházba teljesen felesleges.
Otthonra viszont nagyon megnyugtató, én csak így tudtam nyugodtan aludni. VISZONT a matrac alá tehető légzésfigyelőket nem könnyű beállítani, sokszor beriasztanak. Nekem volt Ilyen is, és a másika pelenkára/ruhára csiptethetős. SNUZA Halo a neve. Ez sokkal praktikusabb, nem riaszt be feleslegesen, és bárhová magaddal viheted!
Én szülés után nagyon szédültem, még napokig, és fáradt is voltam. Úgy gondoltam, hogy pihizek, ott még lehet, és első nap keveset hozam ki a babót, csak 3 óránként etetni. Első 2 éjjel a csecsemőosztályon hagytam aludni, h tudjak pihenni. Aztán már mondták, h ha beindult a tej, akkor legyen velem mindig, h éjjel is tudjam 3 óránként etetni. Így jó volt.
Ami kell be: pelus, pelusalátét, nedves törlő, bimbóvédő, cumi, sterilizáló.
Neked pedig a hálós bugyi, nedves törlő és az eldobható wc ülőke fontos sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!