Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 34 hetesen valakit beküldtek...

Atroposz kérdése:

34 hetesen valakit beküldtek kórházba és milyen indokkal és meddig volt bent? Válaszokat köszönöm!

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve ,mert nagyon magas a vérnyomásom ,még úgy is hogy napi 4X1 Dopegytet szedek a lábfejem mint egy vízilóé, már fenyegetett a belgyógyász,hogy beküld a kórházba,de még csak 34 hetes a baba és emellett még esti suliba járok hetente 2x,mert májusban a szakmám mellé leérettségizek. A labor eredményem katasztrófa ,de a baba egészséges. Már bánom ,hogy nem fogadtam orvost de a legközelebbi kórház és magánrendelés hozzánk kb 45km ami elég sok ha busszal kell közlekedni, mivel nincs jogosítványom a párom meg 2 hetente csak hétvégén van itthon.Így ha beküldenek fognak velem foglalkozni?1hét múlva lesz az első ctg vizsgálat,most már nagyon félek mivel már csak 6 hetem van hátra,szeretnék simán szülni ,de nagy valószínűséggel császáros leszek. Mivel kötöttétek le magatokat a kórházban?
2012. jan. 22. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:

Mit jelent a labor eredméyn rossz? van vér és ferhérje a vizeletedben?

Mert az ilyen tünetek mellett nagyon nagy baj. mennyi idönte lát a védönö?

szerintem menjél el orvoshoz hétfön, mert ez nem játék. simán ctg-re is kellett volna ilyen erdményekkel már menned.

2012. jan. 22. 17:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Védőnő 3hetente lát,sajnos időpontot kel kérni a belgyógyásztól addig nem fog foglalkozni velem.Remélem kapok a héten ,már 31 hetesen beakart küldeni a kórházba de akkor még nem volt ennyire vizes a bokám.Doki párnapja látott az ultrahang szerint egészséges a kislányom. Eddig nem találtak semmit a vizeletemben, a vérképem az rossz volt szinte mindegyik csillagos volt.A legközelebbi labor vizsgálat 2 hét múlva lesz.
2012. jan. 22. 17:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Terhesség alatt szinte mindenkinek több érték is emelkedett vagy csökkent a vérképen, szóval ne aggódj, nekem 4X2 dopegytet és 3X1cordaflexet írt fel a doki mivel csak ennyi ami kordába tudja tartani, így is 130-140, fehérje is van de minimál mennyiségben a vizeletembe két naponta kell az ambulanciára járni a kórházba emiatt, nst-t ezért már a 31.héttől csinálják nálam és kétnaponta nézik a vizeletet nem a nő a fehérje mennyisége mert akkor azonnal szülésindítás, felírták a tüdőérlelőt is ha valami lenne akkor azonnal elkezdik adni.Én is vizesedem..a dokidat meg cseréld le szerintem komolyabban kellene venni a vérnyomás gondodat!, és sűrűbben ellenőrizni.Első terhességemet is emiatt indították meg, de akkor már 200-as vérnyomással utsó pillanatban, gondolom most se fogom sokáig bírni. 33.heteske.
2012. jan. 22. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Engem is a 34. héten be akart fektetni a doki, végül csak 36 hetesen fektetett be, mert jók voltak az eredményeim.

Nekünk az volt a baj, hogy a babám köldöke nem fejlődött ki megfelelően, sokáig echodens belei voltak, volt egy két ciszta a placentán, meg ilyesmi.

Végül 40+2 hétre szültem.

Ne félj a kórháztól, nem olyan rossz, csak úgy tűnik. Nekem nagyon jó szobatársaim voltak, végig egy csapatban voltunk, 2 nap különbségekkel szültünk, tehát a 4 hetet együtt húztuk végig. :)

Dumáltunk, sétáltunk, olvastunk, esténként sajnáltuk magunk nagyon. :)

A mai napig tartjuk a kapcsolatot mindannyian.

Volt egy csajszi, neki is az egeket verte a vérnyomása, a 28-30. héttől benn volt végig. Gyógyszert kapott, iszonyatosan vizesedett, 2 naponta Uh-on volt, meg napi 2-3x mérték a vérnyomását, meg ilyenek.

A vége felé már 3 naponta mentek vele a szülészetre, mert folyton fájásokat produkált. A végén túl hordta a kislányát 2 nappal, és császár lett, mert 4300 g volt a baba és nem tudta megszülni, de sima szülésnek indult. Pedig tényleg magas vérnyomással és vizesedéssel volt benn, de engedték volna a sima szülést neki is.

Kitartás, nem lesz semmi baj, ha be kell feküdni, hát be kell feküdni. Én az első éjszakát végig sírtam, mostanra már csak mosolygok, ha eszembe jut, mennyit röhögtünk a csajokkal, és hogy milyen jó volt "rápihenni" a baba születésére. :)

2012. jan. 22. 22:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. jan. 23. 07:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Az én tanácsom az, hogy tedd rendbe a baba cuccait, készíts elő mindent, és irány a korház.

Itthon ugyis csak idegeskedsz, hogy rendben van-e a babád. Ott meg legalább ellenőrzik folyamatosan, és téged is. Buszoznod sem kell hetente egyedűl a ctg-re. A korház szó félelmetesnek hangzik. De ha belegondolsz végűl is kismamákkal töltöd az utolsó heteket, akikkel mindent megtudsz beszélni, hiszen a sorstársaid... Kaját kapsz naponta 3szor.. :):)

Szóval szerintem ne idegeskedj rajta, menj be és várd ott a pici jövetelét. :)

Üdv: 35+4 km

2012. jan. 23. 11:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagyon gyorsan futás be a kórházba!

Engem betöltött terminusnál fektettek be (8 napot "ráhúztam" :D). A harmadik benntöltött napomon került be a szobánkba egy 33 hetes kismama, akinek 140 fölött volt a vérnyomása, vizesedett. Uh-n derült ki, hogy a méhlepény 3. fokban érett, és az áramlás sem tökéletes. Komolyan megküzdöttek azért, hogy még egy pár hétig bent maradjon a baba.

Szerencsére én már csak utólag tudom az Anyukától, hogy sikerült majdnem a 37. hétig kihúzniuk. Igaz, hogy kisebb súllyal született, de teljesen egészséges kisfia van!

2012. jan. 23. 14:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ,holnap minden kiderül,mert minden a belgyógyásztól függ.Ha úgy látja menni kell akkor megyek.Mindenkinek ment a zöld kezecske.
2012. jan. 23. 18:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem küldött be a belgyógyász de kaptam egy másik gyógyszert a vérnyomásomra, de érdekes mert ebéd óta normális a vérnyomásom gyógyszer nélkül.
2012. jan. 24. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!