Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti visztek a kórházba légzésfi...

Ti visztek a kórházba légzésfigyelőt?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy mennyi mindent kell majd vinni a kórházba, ha megyünk szülni. :)

Én szeretnék olyan dolgokat is vinni, amit lehet nem használok majd, de megnyugtat, hogy ha kell van több minden.

Pl szerintem nem mindenki viszi be a légzésfigyelőt, meg cumisüveg, mellfertőtlenítő, szopi előtt, kézfertőtlenítő, nedves törlő magamnak, kistükör, zenélő a babának, több ruha (inkább, mint hogy kevés legyen) több méretű pelenka, takaró, zsepik, stb.

Ti hogy vagytok ezzel?

És hogy tervezitek például, a születése utáni időszakot? Ti leadjátok majd a csecsemőosztálrya, vagy ha maradhat veletek éjszakára, akkor azt kéritek?

Félek, hogy én semmiképp nem akarom majd leadni, de ha velem lesz, mit kezdek azzal az idegen érzéssel, hogy éjjel ha felsír, mindent jól csinálok-e és helyesen etetem-e, meg visszaalszik-e?? De ha meg leadom, ott senki nem figyel rá, nincs légzésfigyelő, táppal etetik, szóval nagyüzem megy és nem tudnék így pihenni, hogy idegenekre bízom, már első éjjel.

De ha meg velem van attól félnék, h jól van-e...

Olyna nehéz ez (Is) :)

Adtok tippeket, ötleteket? :)

2012. jan. 26. 10:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Mindenki maga dönti el, hogy mit szeretne bevinni. Szerintem a légzésfigyelő meg a játék tök fölösleges. Ha még nem szültél, nem tudod, hogy milyen és ezért gondolod így. Persze ebben nincs is semmi kivetnivaló. Majd ott fogod megtapasztalni, hogy nem egy leányálom, nem egy kiruccanás. Ha ne adj isten bármi jel utal arra hogy a baba nincs jól, úgy sem viheted ki magadhoz. Ezért teljesen fölösleges a légzésfigyelő. Majd ha meglesz a babucid rájössz, hogy nem alszol olyan mélyen mint ahogy azt te gondolod!:)) Minden apró mocorgására fel fogsz ébredni, ne aggódj. Mi légzésfigyelőt nem vettünk, csak akkor vettünk volna ha valami ok lett volna rá, pl koraszülött vagy orvos tanácsolja bent a kórházban. Feleslegesen minek stresszeljük magunkat, amikor tévesen riaszt.Száz szónak is egy a vége: ne idegeskedj, hogy mi lesz, hiszen minden rendben lesz, egészséges babucid fog születni és kész. Próbáld meg nem túl aggódni a kismamaságot, aggódhatsz még eleget a gyermekedért.:))

Mikor én szültem velem volt a kislányom, egyedül én voltam az egész szülészeten aki kikérte. Minden rendben volt, mondjuk soha nem sírt (azóta sem). A hangját sem hallottam a kórházban.Ja és első perctől kezdve átaludta az éjszakát.(Hogy mivel érdemeltem ki ezt a jó gyereket?!) Éjfél után mindig elvitték, és mikor rákérdeztem a csecsemősöktől, hogy mi volt éjjel, akkor mindig azt mondták, hogy szépen aludt, nem sírt soha. Ne parázz azon hogy nem foglalkoznak vele. Bízz meg bennük, én úgy voltam vele, hogy ők jobban értenek már hozzá mint én, aki egy babát sem látott még el sosem. Nyugi, nyugi, nyugi! Sok boldogságot!

2012. jan. 26. 10:55
 12/31 anonim ***** válasza:
Szia! Minálunk a kórházba minden újszülött kocsijában volt kórházi légzésfigyelő. Az első 1-2 hónapban a baba elég egyszerűen működik... Eszik/alszik/ürít, mást nem igazán csinál.
2012. jan. 26. 11:08
 13/31 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, de valamit nem értetek jól!

Egy anya, természetes, h nem alszik mélyen, ha megszületett a Kicsi.

DE arra soha nem fog felébredni senki, ha kihagy a lélegzete!! Erre egy csecsemős nővér sem fog odafigyelni és nézegetni 5 percenként, h vesz-e levegőt és Te sem. Én inkább stresszelem magam és riasszon be 5x feleslegesen, mint egyszer épp a wc-n legyen pár percig, míg megfullad... Valahogy nem érzem ezt a légzésfigyelő dolgot olyan feleslegesnek. Haszonos dolog és nézzenek nyugodtan hülyének, ha egy módom lesz rá, beviszem magammal és használom is. Ha pedig egy kis erőm is lesz, szeretném, h velem aludjon a baba éjjel. :)

2012. jan. 26. 12:28
 14/31 anonim ***** válasza:

Nem kell vinni.Amúgy nagyon hasznos dolog szeritem jobb ha pászor hamisan riszat mintha baj lenne.nekem13 hónapos volt a babám amikor kivettem alóla.

Budapesti kórházakba ha egy pici zűr is volt szülésnél tesznek alá légzésfigyelőt.

2012. jan. 26. 12:40
 15/31 anonim ***** válasza:
Felesleges! Egyik ismerősömnek meghalt a gyermeke bölcsőhalálba. Hiába csipogott az a szar. Ha csipog, ha nem, ha leáll a légzés, mit tennél?
2012. jan. 26. 13:00
 16/31 krisztivan ***** válasza:
100%
Ahol én szültem ott volt a babák alatt légzésfigyelő a csecsemő osztályon.De mi is kaptunk kölcsön itthonra(mert fontos dolog)aztán a második hónapban a fiam csak és kizárólag a babakocsiban volt hajlandó aludni.Légzésfigyelő a kiságyban:-))Egyébként minden anyuka -aki még nem szült-azt hiszi hogy nem fog felébredni a babája rezdülésére.Aztán amikor már 16 hónapja nem alszol(annyi idős a fiam)akkor rádöbbensz hogy még a légy zümmögését is viharnak hallod amikor az a gyereked mellett repül el.Szép szülést:-))
2012. jan. 26. 13:17
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
13:00 jogos a kérdésed. Mit tenne vagy tennénk vele? Az egy dolog mit tanítanak meg egy tanfolyamon meg mit nem, de mikor a saját babádról van szó úgy sem tudsz higgadt módon bármit kezdeni vele. Én legalábbis biztosan nem.Nem értem a mai anyukákat - tisztelet a kivételnek - nem tudják már mit vegyenek meg a gyereküknek. Nem ezen fog múlni,hogy egészséges-e vagy sem. Eleve soha nem tudtam volna arra gondolni, hogy mi van akkor ha nem vesz levegőt. Miért ne venne ha egészséges? Én inkább a köldökzsinórvért tartottam fontosabbnak a légzésfigyelő helyett. A kórház meg tényleg nem egy kiruccanás, nem egy szálloda. Ha oda kerülsz majd megtapasztalod. A csecsemősök pedig nem 5 percenként, hanem állandóan bent vannak az újszülötteknél. De akkor fokozhatnánk ezt: mi lesz ha ovis lesz, mész vele az oviba nehogy történjen vele valami? Áhh ebbe inkább nem mennék bele. Mindenkinek szíve joga eldönteni mit tart fontosnak.
2012. jan. 26. 18:08
 18/31 anonim ***** válasza:

Én is sokat gondolkodtam rajta, hogy vigyem-e a légzésfigyelőt a kórházba. Lehet hogy néhányan furán néznének rám, de engem megnyugtatna.

Nem értem azt a hozzáállást, hogy a légzésfigyelő felesleges stresszt okoz. Én jobban stresszelnék, ha nem lenne légzésfigyelőnk, folyamatosan azt lesném, hogy lélegzik-e még. Mi is pelenkára csíptethető légzésfigyelőt vettünk, így bárhol alszik rá lehet tenni. Biztos vagyok benne, hogy sokat használjuk majd. Inkább riasszon többször feleslegesen, mint hogy egyszer ne legyen rajta, amikor szükség lenne rá.

A zenélő viszont szerintem is teljesen felesleges. Egy újszülött még nem fogja értékelni, neki csak annyi kell, hogy megetesd, tisztába tedd, és szeretgesd :)

2012. jan. 26. 22:16
 19/31 anonim ***** válasza:

Én bizony folyton lestem az első babámat, hogy lélegzik-e. Nem vettem neki semmi figyelő cuccot, mert olyat nem hallottam, akinél nem csak tévesen riasztott volna fölösleges ijedelmet okozva, illetve sokszor ott meg is áll a tudomány, hogy sípol, és akkor hogy éleszted újra ?

Ráadásul a bölcsőhalál nem is az újszülött korban, hanem már néhány hetes / hónapos korú babáknál fenyeget. Ergo, tök fölösleges még azt is hurcolászni a kórházba.

Ha már szóba került, inkább baba elsősegélybe érdemes energiát fektetni, nem csak a légzéskimaradás, hanem későbbi fulladásos baleseteknél tényleg életmentő tud lenni, főleg ha a babád nehezen tanul meg rágni és mindent félrenyel. Ez sajnos tapasztalat, bele se merek gondolni mi van, ha csak állok és végignézem, ahogy megfullad, jajj :((.

Szóval, ha már van figyelőd, akkor inkább sajátítsd el a teendőket vészhelyzet esetére is szerintem!

2012. jan. 26. 22:29
 20/31 A kérdező kommentje:

igen, természetesen, ha leáll a légzése, akkor ujra kell éleszteni és mit ér egy légzésfigyelő magában, ha aki vele van, nem fogja tudni megmenteni a KIcsit.!

ÉPPEN ezért (!) megyünk hárman is majd a csecsemő elsősegély tanfolyamra, a Férjemmel és Anyukámmal (mert ha valaki, rajtunk kívül Ő lesz a Kicsivel) és megtanuljuk mit hogyan kell(ene) tenni.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem pánikolhatok majd be, de jobb, mintha nem is mentem volna el tanfolyamra.

Szóval nézhetnek hülyének, ha engem megnyugtat, beviszem majd! És hiába ébredsz fel a légy zümmögésére is, ha nem vesz leegőt, az nem jár hanggal.. És ne mondja nekem egy anyuka sem, hogy délután ha alszik a baba, akkoris állandóan mellette van és hallgatja, h vesz-e levegőt...

Ez vicc! Egy gyereket nem lehet ilyen sűrűn figyelni. Ezt a dolgot erre találták ki.

És azt se állítsa nekem egy szülő sem, hogy ha ne adja az ég, meghalna a babája bölcsőhalálban, légzésfigyelő használata nélkül, akkor nem bántaná a lekiismeret és nem okolná önmagát, h ha ott lett volna az a francos gépezet, ez nem biztos, h megtörténik.... ????

2012. jan. 27. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!