Mit kell vinni a korházba szülésnél? Babaának? Magamnak? Dél-pestiben szülök majd
Csak azt írom, ami feltétlenül legyen nálad:
Szülőszoba: Hálóing, zokni, törölköző, szőlőcukor, víz, papucs, telefon, tenna lady (nagy méret), köntös
Gyermekágyra neked: mellszívó, melltartó, melltartó betét hálóingek, köntös, tréning ruha (nekem jól esett nem egyfolytában hálóingbe lenni), étkészlet, szoptatós tea, újság, gyümölcslé
Babának: pelenka, cumisüveg (kelhet), más nemigen (ruhákat adnak neki, ne vigyél sajátot, mert elkeveredhet, de kérdezd meg ők hogyan csinálják), körömvédő kesztyű
Hazamenetel: babahordó, ruhák babának (elég,ha kikészíted otthonra, és a hozzátartozód majd a távozási napon behozza)
Elég részletesen elmondják.
Neked a szokásos: papucs, fürdőpapucs, pizsama v. szoptatós hálóing, törölköző, tusfürdő, sampon (stb). Alsónemű, WC papír, esetleg papírtörlő.
Tena betét a kezdeti erős vérzésre. Hálós bugyi (gyógyszertári) a tenához.
Pohár (érdemes jó nagy űrméretűt vinni, így reggel több teát ihatsz) kanál, kés, villa, konyharuha.
A babának pelus, popsitörlő, pelenkázó alátét, body, rugdalózó, kis sapka, kesztyű, vagy kis zokni a kezére.
Neked legalább 6 liter ásványvíz (ásványi anyag tartalom ne legyen lehetőleg több 600 mg-nál). Szűrt gyümölcslé (alma, szőlő), ropi, sajtos pogácsa az első napra szülés után.:)
MP3 lejátszó, minimális pénz, könyv, TELEFONTÖLTŐ!!! és telefon.
Most kb ennyi.
+ melltartóbetét, esetleg mellszívó és hozzá egy két tároló (cumisüveg)
bimbóvédő, bimbóápoló krém.
Szoptatós tea az első napokban nagyon nem ajánlott.
Azért nem ajánlják, mert nem lehet tudni, hogy mennyi tejed lesz, és a túlzott termeléstől begyulladhat/bekeményedhet a melled. Később, otthon már lehet inni.
A legjobb ha kezdet kezdetétől mellre van téve a baba. Ő majd gondoskodik a tejtermelés beindításáról. (3 gyerekünk van)
Szia! A babának abban a kórházban nem kell ruha, csak mikor hazaviszed, mert bodyban és angolpólyában vannak, amit a kórház biztosít. Ami kell neki, pelus, popsitörlő. Köldök kezeléshez adnak alkoholt és hintőport. Hajszárítónak sem nagyon örülnek, legalábbis nekem beszóltak, hogy nem fodrásszalonban vagyok. Igaz akkor már 4 napja nem tudtam hajat mosni....
Szoktak lenni szülőszoba látogatások is, a neten rá tudsz keresni, hogy mikor lesz a legközelebbi. Ott konkrét kérdéseket is tudsz feltenni, amire készségesen válaszolnak. Esetleg fel lehet hívni őket és megkérdezni a következő időpontért.
Boldog babavárást és szép szülést neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!