35-36 hetes kismamik, hogy vagytok?
Ó csupa keveset hízó kismama :) Ha a heged már meggyógyult, akkor elvileg lehet természetes szülés, bár szerintem az egész szülésből a vajúdás a legrosszabb, a kitolás már semmiség ahhoz képest. Szegény, akkor végigvajúdtad az elsőt, ha császár lesz, akkor legalább az kimarad (bár a műtéti heg és a császárból felépülés se leányálom :()
Nekem a héten a doki 2,6 kg-ra mérte a babát, remélem nem lesz közel 4 kg, mint az első, mert elég nehéz volt megszülni.
Kicsit irigyellek titeket, hogy már túl vagytok az első szülésen, és nagyjából tudjátok, hogy mi vár rátok. Lehet, hogy én egyelőre azért nem is félek annyira, mert még nem tudom, mennyire fog fájni. :-S Az egyetlen dolog, amitől tartok, az nálam pont a császár, én ha lehet, szeretném elkerülni. Nem azért, mert meggyőződéses természetes szülő vagyok, hanem a heg lassú gyógyulása miatt inkább.
És mennyi fiú! Az én környezetemben mostanában csupa kislány születik...
(Kettes)
Első vagyok!
Amikor a kislányomat szültem akkor a környékünkön mindenhol lány született! Most pedig hogy kisfiút várok, a mindenhol fiú születik! :)
Amúgy én is inkább a császártól félek! Hát remélem minden rendben lesz és sikerül természetes úton szülni!
Szorítok mindenkinek!
Kedves kérdező,te kaptál tájékoztatást, hogy mennyi lesz így a gyeded az első babáéhoz képest?
Mikor gyest igényeltem én megkérdeztem, de azt mondták akkor hogy ők nekem így ezt most nem tudják kiszámolni! Vicces mi?!
Sziasztok!
Kedden leszek 36 hetes.Borzasztóan várom már a végét, mert van egy kétéves lányom, és sokat vagyunk egyedül.Nehéz már ellátni a napi teendőket így.
Már minden megvan a babónak.Szerencsére ő is lány lesz, így ruhára nem költünk.
Mennyit híztam.Hááááát...Szégyellem, de 13 kilót.Az előző terhességemnél sokkal kevesebbet.Mondjuk most óriási a pocakom.
Nem félek a szüléstől, mert úgy néz ki császár lesz.Abban meg már van tapasztalatom.Sote II-re megyek.
Csak egy gondunk van, és az a névválasztás.
Ma töltöttem be a 35. hetet.
2. babánk lesz,és ő is kislány. Kb. 2.5 év lesz köztük a korkülönbség,mert hogy 30-án tölti be a 2.5 évét. (febr. 18-ára vagyok kiírva..) Mivel az előzőt pontosan 2 héttel hamrabb szültem,így arra számítok,hogy ő is hamarabb fog jönni..
Vannak apróbb dolgok,amiket bekell még szereznünk..
Én kb olyan 16 kg-ot híztam idáig,de az előző terhességemnél is feljött 18..,szóval most se gondoltam kevesebbre,sőőőt... :) Mivel hamar lement-kb 4-hónap alatt-,így ezen nem aggódom,hogy rajtam maradna majd a súlyfelesleg..
Mivel nincs fogadott dokim,se szülésznőm,így az ÁEK-ban fogok szülni az ügyeletesnél. Az előzőt is úgy szültem meg,és nem volt semmi gondunk szerencsére,remélem most sem lesz (kopp-kopp-kopp)
Mivel eléggé gyors szülésem volt,így azt mondták,hogy gyorsan odakéne majd érnem legközelebb a kórházba,mert lehet hogy most meg még gyorsabb lesz... Kb 3 óra alatt túl voltam mindenen onnantól számolva,hogy felébredtem (hajnal 3/4 3 volt),itthon még szendvicset csináltunk,meg ilyen apróságok.. :) ,aztán kb 1/4 5-re voltunk a kórház kapujában..,és 6 órára meglett a pici.
Igaz akkor eléggé hamar nyílni kezdtem,most meg még mindíg teljesen zárt vagyok...úgyhogy most azon izgulok,hogy azért remélem nem fogok még a végén császárral szülni..
A babám méretei pontosan megegyeztek a kiírt időhöz képest. Legutóbb kb. 1.5 hete volt 2270 gr.
A szüléstől néha tartok,néha nem...inkább azon izgulok,hogy hogy fogom kibírni a kislányom nélkül azt a pár napot...,mivel még egyetlen egy napot nem töltöttünk tőle külön....
kedves első, nálunk most csupa fiú születik, sőt egyik ismerősömnek végig azt mondták, hogy kislány, most derült ki a 8. hónapban, hogy mégse :) még jó, hogy sok fehér, sárga és egyéb semleges színű cuccot vettek (lehet, hogy valahol érezték a dolgot :)
nem, nem kaptam tájékoztatást, hogy mennyit fogok kapni - a neten van gyed kalkulátor, ahol ki lehet számolni, de nem volt kedvem előszedni az összes papíromat, hogy kiszámoljam :/
kedves # 14, nekem is óriási a hasam, szóval az a 14 kiló, ami rajtam van eddig, alig látszik - mármint nem vagyok kövér, csak, mint aki lenyelt egy 10 kilós dinnyét :))
Amúgy mindenki azt mondja, hogy de jó, hogy ő is fiú, nem kell megvenni semmit - ehhez képest _mindent_ újra meg kellett, mert az első gyerek után szinte mindent eladtam, elajándékoztam :) Pl a babakocsinkat utáltam, most tudtam milyet akarok, és újat vettem, - a babaágyat szintén eladtam (kombi volt) és olyat vettem, ami gurulós és oda lehet tolni a nagyágy mellé (attól voltam szülés után fél évig zombi, mert éjszaka 20x keltem az ágyból szoptatni - most majd ott lesz a picur kézközelben :) A ruhákat szintén eladtam és elajándékoztam, mert nem fértünk tőle, pici lakásban laktunk (azóta költöztünk). De nem bánom, mert imádok neki vásárolni:)
Jó, hogy írod a névválasztást, mert 36 hetesen még fogggalmam sincs, mi legyen a neve :D:D Egyszerűen semmi nem tetszik :/
kedves # 15, akárhányszor arra gondolok, hogy a nagyfiam nélkül leszek 3 napig, elbőgöm magam - látom magam előtt, hogy eljönnek meglátogatni és nem érti szegény, hogy anya mért nem jöhet, vagy mért nem maradhat velem és ott fog keservesen sírni, mikor visszamegyek a szobába :(( Nagyon anyás, de lehet, hogy én nehezebben fogom viselni, mint ő..
Nálunk a kórház közel van, úgyhogy attól nem tartok, hogy nem érünk be időben - viszont az első babánál nem vettem észre, hogy beindult a szülés...Épp nst-n voltam és ott mondták, hogy már 3 perces fájásokat mutat a gép, ebből szülés lesz - én meg mondtam, hogy kizárt dolog :D
Első vagyok!
Engem is a sírás kerülget mindig mikor belegondolok, hogy a kislányom nélkül kell 5 napot eltöltenem (nálunk sima szülés után ennyit kell, császár után 7 napot). Ő is nagyon anyás!Szóval remélem nem viseli meg nagyon! Lehet hogy engem jobban meg fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!