Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom mit tegyek? Hogy...

Nem tudom mit tegyek? Hogy lenne jó? Bevállalnád?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 2 éves és egy 5 hós babám.

Óvszerrel védekeztünk a veszélyes napokon, megszakítással a ciklusom végén, ám teherbe estem újra.

Nincs segítségem(apán kívül aki ugye egész nap dolgozik), mindent nekem kellene megoldani egyedül.

Rettegek az egésztől és egyáltalán nem akarom elvetetni most mégsem látok más megoldást.

Férjem munkahelye is elég labilis a főnöke miatt, persze ha megmarad akkor amúgy jól megvagyunk anyagilag.

Továbbá el kellene költöznünk mert kicsi a lakás, azt viszont csak akkor tudunk ha az autóra nem kell már fizetnünk a hitelt, ami havonta 80 000 ft.....

2 évig még panelbe lennénk, a gyerekek pedig egy szobába....

Nem is tudom hogy vinnék le 3 gyereket sétálni egyszerre:S

Teljesen megrémiszt a jövő ami várhat ránk ha bevállaljuk a babát.....ha nem ott lesz a bűntudat...

Továbbá Nekem már a meglévő 2 gyerekre is gondolnom kell...főiskolai tandíj, hogy lakáshoz jussanak támogatás mert ma lakáshoz jutni csak kihalásos alapon lehet lassan:SSSS)

Vajon nem sérülne egyik gyerek sem lelkileg hogy ilyen kicsi korkülönbség lenne köztük?

Bevállalnád vagy sem a 3. babát?

2011. nov. 30. 16:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
abból amit leírtál én nem tudom rólad elképzelni, hogy elvetesd a babád, szerintem menni fog 3 babával is :)is korkülönbség pedig a gyerekeknek nagyon jó lesz :)
2011. nov. 30. 20:07
 12/14 anonim ***** válasza:
leírom a saját esetemet.mamámnál élek a kislányommal,aki 18 hós.amikor összejöttem a párommal nagyon hamar becsúszott a baba(kislányomnak nem ő az apukája).sosem gondoltam volna h ilyen hamar újra babás leszek ráadásul ilyen helyzetben.páromnak munkahelye sem volt akkor mikor teherbe estem.nagyon vaciláltunk mi is h mi legyen.végül úgy döntöttünk h megtartjuk.páromnak sikerült elhelyezkednie,jövő hónapban költözünk össze.nagyon megbántam volna ha elvetetem.igaz az én esetemben 2. babáról van szó,a tiédben 3.-ról,de érted mire akarok kilyukadni.szerintem tartsd meg.én sosem lettem volna képes elvetetni,utólag belátom,és mindíg azt mondtam magamnak,hogy ha voltunk olyan felelőtlenek h hagytuk h becsússzon a baba,akkor ne egy ártatlan kibabaát büntessünk azzal h nem hagyjuk élni ha egyszer meg akar születni.
2011. nov. 30. 20:13
 13/14 xStefix ***** válasza:
És még: én mindig arra szoktam gondolni, amikor abos kérdést olvasok, hogy miért nem jut eszükbe az anyukáknak, hogy van még majdnem 3/4 évük, amíg a kicsi megszületik? Jó, persze nem lehet megváltani a világot, de ez még akkor is "sok" idő, sok mindent el lehet érni, intézni, megpróbálni, ha az ember igazán akarja... Ha így van, akkor úgyis minden követ meg fogtok mozgatni érte. ;)
2011. nov. 30. 20:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia.

A mi storynk az,hogy van egy 2.5 éves kisfiúnk valójában lakásunk sincs és a közeljövöben nem is lesz,anyagi helyzetünk épp azt engedi ami kell semmi extra cucc.

A kisfiúnk szerencsére semmiben nem szenved hiányt, megvannak a korához illő játékai sőt el is van kényeztetve nincs olyan nap szinte hogy ne kapna valami nasit.Bevallom sok segítséget kapunk anyagiakban nagymamától nagypapától , néha egy kis csomag különböző dolgokkal pl (nasi,hús,tojás,tea stb.) néha pár ezer forint...Most terhes vagyok a 2. babánkkal akit bár nem terveztünk (nem gyúrtunk rá) de nem is tettünk ellene hogy ne legyen.Pont azért mert nem szerettem volna ha sok korkülönbség lett volna a 2 gyerek között,az alapok megvannak ahoz hogy jöhessen a tesó.Ruhák játékok kisebb nagyobb kellékeket örökli a pici mire oda érünk hogy komolyabb költségekbe fog kerülni a tesó is addíg még sok idönk van.Változnak a dolgok lehet jobb lesz lehet nehezebb,de úgy vagyok vele hogyha valamit szeretnék akkor ha fejre állok is megtudom tenni legyen az agyagi dolog vagy csak az én állóképességem függvénye.

Én bevállalnám a 3. babát.

2011. dec. 1. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!