Kifejezetten súlyos szülési gátsérülés után bevállalnád a második babát is természetes úton ha dönthetnél?
Az első szülésem után 2 órán át varrtak. Kívül-belül, mindenhol. Ezerszer rosszabb volt, mint a szülés maga, és még utána is hetekig fájt.
21 hónapra rá szültem a másodikat minden komplikáció nélkül. Nem volt semmi gondom, 2 nap múlva már azt sem éreztem, hogy egyáltalán szültem.
Utolsó: gratulálok! Egy percig nem is filóztál azon hogy nem kockáztatsz a történtek után?
Nálam is kb. ugyanez volt a helyzet, a kitolásnál voltak komplikációk, aztán meg legalább 1,5 órát varrtak, után pedig hetekig szenvedtem.
Bocsi, csak most jutottam gépközelbe.
Nem, nem gondolkoztam, nem is volt kérdés. Két(-3:)) gyereket akartunk, kis korkülönbséget is akartunk.
Még akkor aggódtam, míg a 2 órás varrást szenvedtem, akkor kérdeztem az orvost, hogy lesz-e ennek hosszabb távú hatása, de megnyugtatott. Szerencsére igaza lett, összehasonlíthatatlan volt a két szülésem. Igaz, gátmetszés így is volt, de nem szakadtam egyáltalán, kb 10 perc alatt rendbe tettek utána.
Most kacérkodunk a 3. gyermek gondolatával...
Most látom, hogy válaszoltál, nagyon örülök a pozitív végkimenetelnek. Annyira szeretnék egy szép szülést én is, nagyon megérdemelném a rengeteg szenvedés után, aminek csak remélem, hogy a fiam nem szenvedte kárát lelkileg. Elég sírós baba volt az első hónapokban...
Új dokit választottam, ő nagyon biztat, pedig úgy mentem el hozzá, hogy kijelentettem császárt szeretnék. Azóta puhítgat. Viszont a régebbiek, meg a sebészek akikhez elkerültem a komplikációk miatt biztonsági okokból inkább császárt javasolnak. Nálunk ebben a vidéki kórházban elég óvatosak.
Néhány hasonló esetről hallottam, de ők mind Budapesten szültek, és a másodikat már problémamentesen, mint Te.
Megkérdezhetem Te is ott szültél?
Én Veszprémben szültem, mindkétszer.
Ha más eü ok nem indokolja és a szülész is a természetes szülést javasolja, akkor szerintem felesleges a császár.
Igen kicsi az esély, hogy még egyszer ugyanígy járj. Megtapasztalnád, hogy lehet könnyen, szépen is szülni. Nekem egészen más élmény maradt,mint az első és örülök, hogy így lett.
A császár mégiscsak egy műtét, kockázatokkal és garantált a hosszabb felépülés.
A korábbi orvosok arra hivatkoztak, hogy ez a terület érzékenyebb, ezáltal sérülékenyebb... akkor ezt hallva még csak újabb terhességet sem akartam többet kockáztatni, nehogy a nagy has is gondot okozzon odalent. Aztán most itt vagyok félidősen, és eddig csak örömteli 2. szülésekről hallottam - persze sajnos nem sokról, mert elég ritka az ilyen fokú gátsérülés.
Nekem akkora lelki traumát okozott az első szülésem, hogy azóta sem tettem túl magam, pedig már 2 éve, és úgy érezem csak egy "normál" szülés feledtetné.
Köszönöm biztató válaszod és hajrá a 3. babával!! :-)
Szia!
Leírnád, mit írtak a záródra?
Nekem:
ruptura perinei g III
Ruptura parietis vaginae 1. s.
Vagyis harmadfokú gátrepedés (pedig volt gátmetszés) és a hüvely bal oldali fala repedt. Engem "csak" 1 órahosszáig varrtak, de iszonyú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!