Nem tudom mit tegyek? Hogy lenne jó? Bevállalnád?
Van egy lassan 2 éves és egy 5 hós babám.
Óvszerrel védekeztünk a veszélyes napokon, megszakítással a ciklusom végén, ám teherbe estem újra.
Nincs segítségem(apán kívül aki ugye egész nap dolgozik), mindent nekem kellene megoldani egyedül.
Rettegek az egésztől és egyáltalán nem akarom elvetetni most mégsem látok más megoldást.
Férjem munkahelye is elég labilis a főnöke miatt, persze ha megmarad akkor amúgy jól megvagyunk anyagilag.
Továbbá el kellene költöznünk mert kicsi a lakás, azt viszont csak akkor tudunk ha az autóra nem kell már fizetnünk a hitelt, ami havonta 80 000 ft.....
2 évig még panelbe lennénk, a gyerekek pedig egy szobába....
Nem is tudom hogy vinnék le 3 gyereket sétálni egyszerre:S
Teljesen megrémiszt a jövő ami várhat ránk ha bevállaljuk a babát.....ha nem ott lesz a bűntudat...
Továbbá Nekem már a meglévő 2 gyerekre is gondolnom kell...főiskolai tandíj, hogy lakáshoz jussanak támogatás mert ma lakáshoz jutni csak kihalásos alapon lehet lassan:SSSS)
Vajon nem sérülne egyik gyerek sem lelkileg hogy ilyen kicsi korkülönbség lenne köztük?
Bevállalnád vagy sem a 3. babát?
Hú, menjünk sorban.
Ha úgy érzed, képtelen vagy most erre a feladatra, ne engedd, hogy képekkel, videókkal rettentsenek el attól, hogy elvetesd. Ennek a te döntésednek kell lennie.
Én amúgy a következőként látom a dolgot:
1. "Nincs segítségem(apán kívül aki ugye egész nap dolgozik), mindent nekem kellene megoldani egyedül. "
Hát ezzel sokan vagyunk így, az ember belerázódik, megszokja, megtanulja. A 3. gyerek már nem okoz akkora változást, mint a 2.
2."Férjem munkahelye is elég labilis a főnöke miatt, persze ha megmarad akkor amúgy jól megvagyunk anyagilag. "
Ezzel is sokan vagyunk így. De számold bele, hogy 3 gyerek mellett valamivel magasabb a csp., kedvezmény van az étkezéstérítésre, utazásra, később tankönyvre.
3."Továbbá el kellene költöznünk mert kicsi a lakás, azt viszont csak akkor tudunk ha az autóra nem kell már fizetnünk a hitelt, ami havonta 80 000 ft..."
Néhány évig még simán elfértek a panelban is, és ezek szerint vannak kilátásaitok.
4."Nem is tudom hogy vinnék le 3 gyereket sétálni egyszerre:S "
Beszerzel egy ikerkocsit, plusz egy testvérfellépőt, és mehet a menet. Simán bele lehet jönni.
5. "Továbbá Nekem már a meglévő 2 gyerekre is gondolnom kell...főiskolai tandíj, hogy lakáshoz jussanak támogatás mert ma lakáshoz jutni csak kihalásos alapon lehet lassan:SSSS) " Lehet, hogy te másként látod, de szerintem ezen a hídon akkor kell csak átmenned, ha már odaértél. Nem olyan nagy baj ám az, ha nincs minden a gyerekek feneke alá téve.
6. "Vajon nem sérülne egyik gyerek sem lelkileg hogy ilyen kicsi korkülönbség lenne köztük?"
Dehogy sérülne! Nagyon jó ám nagycsaládban felnőni, és minél kisebb a korkülönbség, annál inkább társai lesznek egymásnak.
Azt hiszem, én bevállalnám azt a babát, ahogyan annak idején bevállaltam a harmadikat, úgy hogy szintén csak 1 év volt közöttük. Sőt később bevállaltam még kettőt. de természetesen neked kell döntened.
Más életében ekkora dologban dönteni, beledumálni felelőtlenség. Nem is ismerünk, hogy milyen a teher bíró képességed.
Kérdeztél, tehát beledumálok.
Csak ebben a mai világban alakult ki a nyávogó, hisztérika nők rétege.
(Ezt nem rád írtam mielőtt félre értenél.)
Gondolj bele anyáink mit bírtak.
Tudom, hogy nincs háború, de akkor milyen világ volt.
Hogy lehetett gyerekeket szülni és nevelni.
Egy szobában laktak öten és emberek lettek.
Miért tolnád alájuk a diplomát?
Fájna ha jó szakmunkás válna belőlük?
Ha erős vagy menni fog, és csak az első egy-két év lenne húzós. Vannak városok ahol lehet kérni heti 2-3 alkalommal
házi segítséget ingyenesen néhány órára. A 2 éves addigra 3 és mehet oviba. Nem könnyű a döntés és bármi lesz is remélem boldog leszel.:))
Ha nagyon akarnak tanulni azt a munka mellett is lehet.
Köszönöm kedves utolsó Neked is, tökéletesen igazad van!
Valahol mindannyian elkényelmesedtünk talán a mai világban, teljesen más mint régen volt.
Bele sem merek gondolni hogy a dédnagyszüleim hogy boldogultak 10 gyerekkel....pedig ez volt...nagymamámnak meg nagypapámnak is 10-10 tesója volt.....
Igazából nekem mindegy mi lesz belőlük, csak boldogok és egészséges felnőttek legyenek....
Az a legnagyobb bajom hogy idegileg már 2 gyerek is próbára tesz :SS szégyen de ez van...
A nagy meg akkor menne oviba mikor a pici 6 hós lenne.....tehát a húzós idöszakban Ő még itthon lenne....
Igazából csak kíváncsi vagyok ki hogy látja a dolgokat....
Amíg nem csúszott be a baba addig én is azt mondtam hogy nem vetetném el....
Én nem vagyok ilyen helyzetben, de ez nálam leginkább elvi kérdés. Én biztosan megtartanám, ha ő jönni akar.
De részleteiben is pont azokat tudnám elmondani, amiket a 2. írt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!