Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Muszáj megosztanom, mert ez...

Muszáj megosztanom, mert ez már mindennek a teteje? Miért ilyenek az emberek? És főleg az idősebb nők?

Figyelt kérdés

Ma történt velem! Az egyik kerületi Penny Marketben!

Állok a pénztárnál, mert már én voltam soron. Kettő 60 év körüli nő állt mögöttem. Az egyik öreg nő, aki mellesleg olyan volt mint egy Picasso festmény, teljesen rám állt. Azt hittem, hogy már a nyakamba ül. Ez még hagyján nem szóltam semmit. De amikor a pénztáros hölgyike ide adta a visszajárót, és arrébb lökött, hogy oda tudja adni a Penny kártyáját Akkor már Én is kifakadtam. Azért ne lökdössünk már egy 5 hónapos terhes nőt!!! És még neki állt feljebb. Azért ez döbbenet, hogy ők panaszkodnak, hogy a fiatalok milyenek, és hogy még a buszon sem adják át a helyet nekik. Egy fiatal sose lökött meg volna, főleg hogy akkora hasam van már mint egy háznak.

2011. okt. 30. 10:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
82%

Az az egy biztos ,hogy az idös városi nénik iszonyuan intoleránsak a terhes kismamákkal is,meg az összes többi embertársukkal a kivétel mindig erösiti a szabályt de ez tapasztalat és még fiatal 20év körüli fiuk meg a 16 körüli lányok,de engem nem érdekell nem várok el semmit mert sajnos magyarországon ez a jellemző,engem is lökött már meg a bevásárló kocsijával ugy hogy majdnem beleestem a sajátomba nem régen ,(oldalt állatam 34hetesen látta a pocakom pont pakoltam ki a pultra),nem kért elnézést én meg megkérdeztem cserélünk, visszapakoljak?Szóljon ne lökdössön legyen szíves ha siet!De ezért ne terhesen is szóltam volna!

Terhes ultrahangon meg azért ordibált (szó szerint) egy idős nő mert ő már 45 perce ott ül és miért veszik előre a terhes nőket mit képzelnek magukról ö nem ér rá egész nap,aztán hozzám fordult és megkérdezte hogy én is terhes vagyok-e? hatalmas hasam van mindenki nevetett,mondom igen az vagyok és reggel 8-tól ülök itt és mégsem háborgok,akkor volt dél.Ahogy kinyílt az ajtó odaugrott és kénytelenek voltak behívni, én még 1 óráig ott voltam.

Én nem bántom az idös nöket nekem is van nagymamám de ő soha nem lökne felsenkit vagy ha véletlen megtörténne szégyelné magát,itt sajnos pont ezek a hárpia öregnénik hiszik azt hogy körülöttük forog a világ.

Itt nem az a lényeg hogy terhesek vagyunk és kikérjük magunknak hanem engem nem terhesen se lökdössön senki mert lehet hogy visszalököm!!!!

Sajnos nem figyelnek egymásra az emberek ezért tapossák el egymást!

36hkm.

2011. okt. 30. 15:35
 22/32 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is volt rossz tapasztalatom terhesen.Én sem vártam el soha,hogy átadják a helyet.DE!Engem a szüleim arra neveltek,hogy idős embereknek,terheseknek,kisgyerekeseknek adjam át a helyet.Vagy ha valaki rosszul van.Terhesen (szülés előtt 2 nappal) egy anyuka mondta a kislányának,hogy nézze a néninek (nekem) mekkora hasam van.Át nem adta volna a helyet,pedig már rosszul voltam.Elájultam,avval se foglalkozott senki sem.De az anyuka mellett lévő ülésen a szatyrai voltak.Itt nem foglalkoznak senkivel és semmivel.Pedig én mindig átadtam a helyem.
2011. okt. 30. 16:03
 23/32 anonim ***** válasza:
96%

a minap történt, hogy egy kb. 55-60 éves nő reggel majdnem szó szerint fellökött a buszváróban, mert beállt a busz, és a tábla és köztem előre furakodott, vagyis nem is furakodott, hanem "belökte magát". és nekem meg ki kellett rendesen támasztanom oldalra, hogy ne essek el. erre mondja, jajj elnézést! (mintha véletlen lett volna, vagy nemis tudom, kb. 10 cm szélesnek képzelte magát, mert kb. annyi hely volt köztem és az oszlop közt, amin befurakodott) mondom, ÁÁÁÁ SEMMI BAJ! NYUGODTAN LÖKJÖN FEL!, de már erre nem szólt semmit, inkább elfordította a fejét, és pedig egyértelműen látni már, hogy nem a jóllakottságtól van hasam!

de az a véleményem, hogy ha nem lennék babás, akkor sem kéne hogy fellökjön!!!!

azoknak akik pedig lehurrogják a kismamákat, mert hogy "nem érdemelünk különb bánásmódot, mint más" annak üzenem, hogy valóban nem betegség a terhesség, de itt nem csak a saját egészségedről van szó, ha pl. elesel mert fellöknek, vagy ne adj isten a hasadnak nyomnak valamit és valami baja lesz a babának. NEM KÍVÁNOM EZT SENKINEK! de sajnos akár ez is benne lehet, mert valamikor az ilyen emberek miatt következhet be esetleg ilyen dolog,(mert egyesek annyira tapintatlanok és bunkók)!

és az pedig anyai ösztön is, hogy automatikusan véded a babádat!

nem azt mondom, hogy lépten nyomon nyissanak ajtót, álljanak fel, hogy le tudjak ülni, vagy engedjenek előre, mert várni én is tudok, de azért NE LÖKJENEK MÁR FEL!

nem is beszélve azokról a kismamákról akik tényleg rosszul viselik a terhességet, hánynak, ingadozik a vérnyomásuk, elájulnak, cukrosak.... a terhesség sokakból kihozza ezeket a dolgokat, amik úgy gondolom megérthetőek, nem is véletlenül hívják -néha jogosan- terhességnek!

és nyugodtan lehet lepontozni. ez akkor is így van!

2011. okt. 30. 16:12
 24/32 anonim ***** válasza:
44%

szégyen ide, szégyen oda, ha busszal kell utaznom, még jobban kihangsúlyozom a pocakosságomat. Értem itt azt, hogy egy picit jobban kinyomom a 38 hetes pocimat, hogy észrevehető legyen. Ha már a lépcsőn állok, rögtön a szememmel az ülőhelyet keresem. Fura mód, a fiatalok felsuhannak a buszra, az öregek, meg előre engednek. De ha van is ülőhelyem, az sem mindig fenékig tejfel. Minap, helyi járaton utaztam, iskolásokkal szálltam fel, de volt még helyem. leülök az ülésre, felszállnak a fiatalok, de a táskát már nem veszik le a hátukról. Egész úton félig eldőlve kellett ülnöm, mert arcon vágott volna a táskájával.

Másik eset: 3 évesemmel, totál lázasan várunk a gyógyszertárban, hogy sorra kerüljünk. Egy ablaknál szolgáltak csak ki, de ott is az öreg nénike épp az aktuális szervi bajait ecsetelte a gyógyszerésznek. Akin látszott már, hogy unja az egészet, de nem lehetett elnémítani a nénit. Hála égnek a gyerek elkezdett nyűgösködni, így a nénibe fojtva a szót, a gyógyszerész megkönyörült rajtam és hívott minket. A néni meg csodálkozó szemekkel nézett, hogy őt nem hallgatják végig.

Mai eset: reggel, fél 8 piac. Rengeteg ember, aki még ilyenkor veszi meg a koszorút, gyertyát a temetőbe. 50-es nő annyira beszél az eladóval, menet közben, hogy nem veszi észre a pocakom. Jól nekem is jött, de még akkor sem vett észre. Megpróbáltam kikerülni, de tele volt a kezem , nála meg a koszorúk voltak.

2011. okt. 30. 16:59
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

nekem a Sparban volt olyan hogy sorbanállás közben egy férfinak nagyon sietős volt és mindenkit szinte fellökve rohant a pénztárhoz. Engem persze jól odanyomott a kosárhoz,mire a férjem utánament és majdnem bunyó lett a vége. Utána persze nem győzött elnézést kérni. Másik szitu a Tescoban volt,10-15 perce álltunk sorban és már nagyon fájt a hasam,ami látható is volt mert szinte összerogytam. Ennek ellenére egy nő odajött hozzám, hogy megy a busza és engedjem előre. Erre visszakérdeztem hogy ha esetleg itt helyben megszülök levezetné-e a szülésemet? Mire ő felháborodva odalökött a bevásárlókosárhoz és elviharzott.Most csak ez a kettő jutott eszembe, de nekem sajnos kevés jó és nagyon sok rossz tapasztalatom van:( Nem várom el hogy körülöttem forogjon a világ mert terhes vagyok,de azért nem kellene semmilyen helyzetben lökdösődni és bunkózni. :( Hát...ez Magyarország:( Próbálj meg nem törődni velük, sajnos manapság már nem tisztelik egymást az emberek.

2011. okt. 30. 17:47
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Sajnos az öregek, tisztelet a kivételnek alapjáraton nem tisztelnek senkit nemhogy a várandós kismamákat! Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom! A lányom most lesz 28 hónapos. Vele végigdolgoztam az egész terhességemet. Tömegközlekedtünk így van story bőven. Köztük a "kedvencem", amikor egy 40 körüli hölgy a tömött metrón szerette volna adni nekem a helyet. Szólt is, hogy az ott állók legyenek kedvesek odaengedni. Nagyon meleg volt+levegőtlen volt az egészhoc kocsi mindez 8 hónapos terhesen így megköszöntem és elindultam Ekkor a högy felállt és abban a pilanatban egy bohóccá maszkírozott 60 körüli sprintmester pattant a hölgy által átadott helyre. A hölgy szólt, hogy igazából nekem akarta átadni a helyet, de a 60 körüli szabadságharcos lekapta a 10 körméről, hogy hogy képzeli meg, hogy a kismama fiatal még álljon csak! Most a fiamnál szerencsére itthon vagyok így nem kell ilyen dolgokkal szembesülnöm! Hogy miért ilyenek? Hát jó kérdés! Na az ilyenek hajolnak be a babakocsiba és veszik maguknak a bátorságot, hogy a gyerekedhez nyúljanak. Ha szépen megkéred, hogy ne tegye még neki áll feljebb, hogy nincs cukorból nem fog elolvadni. Hát a szottyad kezét törném el aztán beiratnám egy illemkurzusra! Sajnálom kedves kérdező és sorstársaim fel kell emelnünk a hangunkat ha nem akarjuk, hogy szó szerint eltapossanak.

2011. okt. 30. 19:06
 27/32 anonim válasza:
72%
Szia! 3 hetem van már csak hátra és járnom kell nap mint nap a korházba, busszal közlekedem. akkora a hasam mint egy ház tehát nem lehet összetéveszteni a kövérséggel és hát az emberek szemezésével többre nem jutok. nem klpesek átadni a helyet, söt valaki még el is fordul h ne lásson. Ennyit az emberekröl.
2011. okt. 30. 19:23
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez velem is így van. 30 hetes kismama vagyok. Eleve a nőgyógyásznál úgy néznek rám, mint egy megerőszakolt lányra, csak mert nem vagyok 40 éves hanem csak 21. Ezzel most nem az idősebb kismamákat akarom szindi, de iszonyú érzés ahogy kinéznek még az orvostól is. Apropó... mikor a háziorvosomnál kell várnom beutalóért, és gigantikus pocakkal ott ülök 1-2 órát, még akkor is pofázik 1-2 öregasszony hogy be akar menni előttem. Mondjuk én elküldöm őket a jó k**va annyukba. Busszal szoktam járni az orvoshoz, és rendszeresen ahogy tolakodnak a vén asszonyok, lökdösnek össze-vissza. Én ilyenkor mindig rájuk szólok, és akkor eszméletlen veszekedés tör ki, hogy milyen tiszteletlen vagyok meg hasonlók. Ráadásul az utcán az emberek is néha úgy megbámulnak mintha halálos beteg lennék vagy valami. Komolyan mondom, az agyamra mennek, már ki se lehet mozdulni sehova. A boltban ugyanez van, lökdösnek, felrugnak állandóan. Sosem hagyom szó nélkül, mert azért egy 7 hónapos kismamát csak ne rugjunk már fel. Olyan köcsög, bunkóak az emberek!!
2011. okt. 30. 22:45
 29/32 A kérdező kommentje:

Olvasom az írásaitokat, és legszívesebben el sírnám magam. Mintha valami bűnözők lennénk, hogy lökdösni, belénk rúgni kéne. Ez elég elszomorító.

Kedves utolsó. Ne rosszra gondolj egyből. Én mikor nem voltam terhes, és már nagyon vártunk rá, mindig mosolyogtam a kismamákra. Mert szépek, és ez egy csodás állapot. Persze ezt én nem kaptam vissza. De nem is vártam senkitől.

Mivel lakberendezési boltban dolgoztam, meg szokhattam volna már, hogy milyenek is. Mikor visszahoztak valami árút az idősebbek, mindig mi eladók voltunk a hibásak. Mikor elővettük a megrendelő papírt, úgy volt leírva ahogy kérte és alá is írta. De mindig az eladók voltak a hibások. De voltak nagyon tündéri idős nénik és bácsik is. Ők nem győztek hálálkodni. De nem vártuk el, csak a munkánkat végeztük. És nekünk ez volt a legnagyobb öröm, ha valakinek láttuk az arcán a boldogságot.

Még mindig keresem a választ, hogy miért lettek ilyenek? Ilyenek is voltak mindig? Vagy ez valami vírus, hogy mindenen és mindenkin gázoljanak át? Nekik ettől több lesz? Boldogabban fognak élni? Velük is így bántak az akkori idősebbek?Mert ezt valakitől csak látták. Vagy lehet tanfolyamon tanítják ezt, vagy a nyugdíjas klubban?

Számomra érthetetlen és felfoghatatlan.

2011. okt. 31. 08:54
 30/32 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező.Pont a most öregedő, és öreg réteg az, amelyiknek a segge ki volt nyalva.Nem olyan világban nőttek fel, mint amilyennek a mostani 20-as, 30-as korosztálynak kellett.Könnyebben jutottak lakáshoz, több volt a munka, nem került ennyibe az élet.Most meg, hogy ki van alóluk húzva a talaj, ezért mindenkit, és mindent hibáztatnak.

Szerintem is felesleges amit csinálnak, mindig sietnek, lökdösödnek, pedig szinte csak a sír várja őket..már bocsánat.

A házi orvosnál rendszeresen elmesélik nálunk az egész családban, hogy mi történik ezért hiába vagyok mondjuk 3. a sorban, várhatok legalább 1 órát!!Elegem van belőlük.Mondjuk nem tudom, hogy a következő generáció mennyivel lesz jobb...

Az utolsó válaszolónak pedig üzenem, hogy tudom mit érzel.Én 22 évsen szültem, és engem is, nem, hogy kinéztek, még végig és mértek, és látszott a fejükön, hogy ez meg mit keres itt?!Csak azért, mert fiatal vagyok!!Én ezt így terveztem, fiatalon sokkal biztonságosabb szülni, főleg a babám részéről.Én így éreztem jól.Ennyi.A babám volt a legfontosabb a többi nem érdekelt!

Amúgy meg összességében, az egész társadalommal baj van...nem csak az öregekkel.

2011. okt. 31. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!