Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Muszáj megosztanom, mert ez...

Muszáj megosztanom, mert ez már mindennek a teteje? Miért ilyenek az emberek? És főleg az idősebb nők?

Figyelt kérdés

Ma történt velem! Az egyik kerületi Penny Marketben!

Állok a pénztárnál, mert már én voltam soron. Kettő 60 év körüli nő állt mögöttem. Az egyik öreg nő, aki mellesleg olyan volt mint egy Picasso festmény, teljesen rám állt. Azt hittem, hogy már a nyakamba ül. Ez még hagyján nem szóltam semmit. De amikor a pénztáros hölgyike ide adta a visszajárót, és arrébb lökött, hogy oda tudja adni a Penny kártyáját Akkor már Én is kifakadtam. Azért ne lökdössünk már egy 5 hónapos terhes nőt!!! És még neki állt feljebb. Azért ez döbbenet, hogy ők panaszkodnak, hogy a fiatalok milyenek, és hogy még a buszon sem adják át a helyet nekik. Egy fiatal sose lökött meg volna, főleg hogy akkora hasam van már mint egy háznak.

2011. okt. 30. 10:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Itt hasonló sztorik voltak, nézd meg, érdemes. És ne bosszankodj a bunkó embereken, gondolj arra, hogy nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés...

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2011. okt. 30. 12:27
 12/32 A kérdező kommentje:

Először csúnyán néztem az öreglányra, de nem vette észre magát. Szerintem élvezte hogy zavar engem. Utána meg hangosan megjegyeztem neki, hogy képes fellökni. És erre meg neki állt feljebb. Magyarázott a barátnőjének, de nem értettem mit. Szerintem élvezte. És szerintem neki ez jelenthette a boldogságot!

Olvastam a linket! Ilyen sok mindenki panaszkodott már rájuk? Akkor tehát ez valami fertőző betegség náluk. Most van ez az ingyenes influenza elleni oltás. 1,5 hét múlva kell vissza mennem a házi orvostól, és kíváncsi leszek, hogy nekem jut még az ingyenes vakcinából. De szerintem ne. Mert a nyugdíjasoknak ingyenes, és ők már rohannak érte. De még az sem biztos hogy beadatom. De hogy akkor is kiszorítanak az is tuti.

2011. okt. 30. 12:40
 13/32 anonim ***** válasza:
73%

Szia. Én napokon belül szülök, tegnap voltunk a Tescoban, kaptam ott is hideget-meleget, de a terhesség alatt valahogy a mindig tüzes természetem pont a zsenge bárány-státuszt érte el, szóval nem veszem fel a dolgot. A húspultnál beelőztek, mosolyogtam. Ők meg zavarba jöttek, lehet, azt hitték, hogy haragszom, pedig egyszerűen csak elgondolkodtam(menjenek, ha nekik sietős, én előbb-utóbb úgyis megszülök, ezen nem változtat, hogy ő beelőz). A sorban több mint 10 percet álltunk, előzni akart egy pasi, de mikor meglátott (olyan pocim van, hogy doki szerint 4 kiló felett lesz a baba), egyszerűen visszahőkölt, és már nem akart elém vágni.

A wc-n elém vágott két tinilány, és mivel egy baleset miatt csak egy wc működött, ami együtt volt a tükrös résszel, ők bent voltak negyed órát, sminkelni. Nem szóltam semmit, pedig a baba a hólyagomon bulizott, de a mögöttem lévők már miattam voltak idegesek, értem aggódtak, nem magukat sajnálták, pedig kibírtam valahogy...

Volt olyan is a 9 hónap alatt, hogy egy cuccal álltam be a sorba, egy bácsikból álló csoport elém vágott teli kosárral, majd hátranéztek, és azt sem tudták, hogy kérjenek bocsánatot, mikor meglátták, hogy egy kiló cukorral állok ott pocakosan. Rögtön előreengedtek.

Néztek engem is 10 évvel fiatalabbnak, hogy -szegény, valaki jól adott neki- hát, ekkor megköszöntem, hogy legyezte kicsit női mivoltomat, de elmondtam a korom, és hogy a férjem is jól van, köszöni, a baba is köszöni a bókot, de nagyon is megálmodott, tervezett volt, az illető azt se tudta, köpjön vagy nyeljen.

Buszon mondjuk mindig volt helyem, és senkinek sem kellett átadnom, mert olyan környéken élünk, ahol ilyennel nagyon ritkán van gond.

Amit viszont mindig kifogok, az a dohányos szekció. Valahogy ahogy nőtt a pocim, úgy nőtt a számuk. Mindig akkor fújják ki a füstöt, mikor melléjük érek, az üres parkban képes volt mellém ülni a padra, és rágyújtani, pedig a 8. hónapban voltam. Ránéztem, és csak röhögött, pedig 40.es öltönyös pasi volt, nem tini... A férjem szerencsére pont visszaért a boltból, a pasi akkor repült egyet képletesen.

Hivatalban sosem engedtek előre, míg az ott dolgozó nő pont kijött valamiért, meglátott, és kiosztotta az embereket, hogy a 40 fokban ha elájulok, akkor majd eltaposnak? (augusztus volt), és előre hívott engem.

Hát, nekem ilyen tapasztalataim vannak egyenlőre.

2011. okt. 30. 12:43
 14/32 anonim ***** válasza:
97%
Én megértem hogy kiakadtál, nekem sem tetszett volna semmilyen esetben sem, ha terhes vagyok, ha nem. Viszont ez az egyetemistás dolog amit írtál kissé bunkó volt. ÉN az vagyok, és minden alkalommal előre engedem, átadom a helyet annak akinek szüksége van rá. (Kisgyerek, terhes, öreg) Megjegyzem, mikor én utazom a buszon a kistesómmal senkinek nem jut eszébe átadni neki a helyet, a drága anyukáknak se, akik kisgyerekkel vannak, inkább ő tesped ott. De ha az ő gyerekének állnia kell, ő van a legjobban felháborodva. (Tapasztalatból írom, mert volt ilyen eset, de legközelebb már ő sem adta át.) Velem volt, hogy reggel a buszon mentem iskolába. Nem voltak sokan, de ülőhely nem volt már. A végállomásig már nem volt több megálló, én viszont nagyon rosszul lettem, már annyira hogy nem is láttam semmit. Leguggoltam az egyik ülés elé, mert már beszélni sem tudtam, de az embereket baromira nem érdekelte, le se sz.rt senki, hogy ugyan miért ülök már majdnem a földön. Aztán a megállónál megpróbáltam leszállni, de leestem a buszról, mert elájultam és felszakadt a szám. Na akkor jött oda két fiatal nő segíteni. Szóval én jót nem várok már az emberektől... Ettől függetlenül nekem nincs pofám nézni, ahogy egy esetleges rászoruló áll. 20L
2011. okt. 30. 12:54
 15/32 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem tényleg vannak helyzetek, amikor egy kismamának van indoka kiakadni.Én is voltam terhes, elég hányos voltam, meg pisilős, de mindig a nyanyás problémákat próbáltam kultúráltan elintézni.Az a baj, hogy nagyon sokszor nem veszik észre maguk az emberek, és ezt legjobban nyugodtan higgadtan lehet elmagyarázni nekik.Én mindig kedvesen, és nyugodtan reagáltam le a helyzeteket, és ez használt.Sokkal jobb mint egyből ordíbálni.

Én ráértem terhesen, mert táppénzen voltam a munka helyem miatt, mert ott a körülmények között nem dolgozhattam terhesen.Ezért mivel volt időm, próbáltam akkor menni vásárolni, amikor tuti volt helyem a villamoson.Bankba csak olyanba mentem, ahol tudtam, hogy tudok ülve várni.De viszont szerencsém is volt, mert azért találkoztam nagyon udvarias emberekkel, de engem is volt, hogy helyért a buszon majdnem fellöktek.Gondoltam magamban, hogy ez legyen minden boldogsága.

Hiába voltam rosszul sokszor, nem gondoltam, hogy ez az állapot betegség, mert csodás volt terhesnek lenni.Nem is vártam el, hogy tiszteljenek ezért, tulajdonképpen nem vártam el semmit.Azért mert én terhes voltam, azért nem vártam el, hogy körbe ugráljanak.Sőt örültem, ha nem zaklatnak ezzel.

2011. okt. 30. 13:00
 16/32 A kérdező kommentje:
kedves 12.14-es. Nem kimondottan rólad van szó, és én elhiszem hogy te ilyen vagy. Van egy ismerősöm, Ő is egyetemista, de ő is pont ilyen mint te. Segít mindenkinek, ahol, és ahogy tud. De hidd el, hogy nagyon sok van olyan, mint amit itt írtak. És ahogy olvasom itt az írásokat, a belinkelt oldalt, sajnos azt kell mondanom, hogy nagyon sok nő, és főként a nyugdíjas nők ilyen arrogánsak és sznobok. És amint olvashattad, a fiatalok a segítő készebbek. Ezt viszont én is így tapasztalom!! És hidd el, nem rossz indulatból említették az egyetemistákat!
2011. okt. 30. 13:12
 17/32 anonim ***** válasza:
41%
Hát azért reklamáltok, hogy tisztelet így meg úgy, de a néniket majdnem mindenhol nyanyázzátok, öreglányozzátok.... No comment.
2011. okt. 30. 13:32
 18/32 krisztivan ***** válasza:
Én sem szeretem ha belépnek a személyes körömbe és nem is engedek senkit oda.Ha nagyon közeljön valaki(sokszor rámmászik a néni)akkor én nem előre hanem hátra lépek és Őt kényszerítem arra hogy kicsit visszalépjen tőlem.Erre szokott szájhúzás lenni de nem érdekel.Ha Őt sem érdekli az én lábam,hátam amit összenyomorgat akkor sajnos ez van.Egyébként mindig tisztelettel beszélek az idősekkel és a fiamat is tiszteletre fogom nevelni,de csakis úgy hogy meg tudja védeni magát az ilyen és hasonló helyzetekben.
2011. okt. 30. 13:51
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Én tettem fel azt a kérdést, amit belinkeltek:))

Én is nagyon ki vagyok akadva, annyi a bunkó nő, hogy azt soha nem gondoltam volna!!!!

Szokj hozzá,kedves kérdező,lesz még sztorid rendesen sajos:((

2011. okt. 30. 13:59
 20/32 anonim ***** válasza:
80%

Velem tortent:

gyogyszertarbol mentem volna ki ket gyerekkel, kicsi 1 honapos volt, hordozoban logattam a karomon, abban a kezemben fogtam a taskat a gyogyszerekkel, amiket kaptam, masik gyerek 15 honapos volt, izgo mozgo, gyogszertar a forgalmas uttest mellett.

Epp azon gondolkodtam, hogyha a "nagyobbik" gyerek kezet engedem el az ajto miatt, akkor kiszalad-e az utra, vagy sem, szoval inkabb rakjam le a hordozot, nyissak ajtot, majd vegyem vissza? Ez ilyen 1 masodperces gondolatmenet volt.

De egy srac epp akkor fizetett, szolt, hogy varjak, nyit nekunk ajtot. Kitarta az ajtot, hatralepett, elindultam, erre egy 70 ev koruli nenike konkretan nekunk futott, de olyan szinten, hogy majnem hatraborultam gyerekestol, horozostol. Konkretan meg felhaborodott, hogy illett volna kineznem, hogy jon-e valaki es megvarni, amig o bejon az uzletbe, csak utana menni ki.

Mondjuk akkor jo nagy party lett ebbol, en nem akartam vitatkozni, mert a kisebbik baba mar igy is orditott, feltem, hogy a nagy megijed, ha latja, hogy ideges vagyok, de akadt bent 2-3 ember, aki neki esett a neninek, hogy

1. 2 turelmetlen pici gyerek elsobbseget elvez egy raeros nyugdijassal szemben

2. a mi kimenesi szandekunk hamarabb megvolt

3. az ajto nekunk nyilt es nem neki

4. normal esetben gyerek es nyugdijas nelkul is ugy logikus, hogy eloszor a kimenok hagyjak el a helyseget, mert ugy tobb lesz bent a hely es konnyebben befer a beerkezo.

Szoval van ez igy.

Mellesleg nem haragszom a nenire, mert akkorara volt tupirozva a haja, hogy biztosan attol nem latott.

Szemelyesen is ismerek ilyet, konkretan a sajat nagymamam is hasonlo jelenseg. 90 evesen furgebb, mint a 60-70 evesek, abszolut nincs tekintettel senkire, rajta kivul mindenki hulye es oreg, kb mindent elvar, amit el lehet. Egesz eleteben masban kereste a hibat. 1 gyermeket nevelt fel, sajat bevallasa szerint neki az is sok volt, de muszaj volt. Es persze mindenki hulye, aki tobbet vallal, mert az mar tobb munka, mint haszon.

Jah es egesz eleteben konkretan 2, azaz ketto honapon at volt munkahelye, amugy vegig haztartasbeli volt, de azt is ugy, hogy Anyukam 14 eves koraig iskolan kivul megcsinalt minden munkat a haz korul, amit kellett, 14 eves kora utan pedig nem engedte oreganyam iskolaba, elkuldte dolgozni (kemeny fizikai munkara), merthogy Papam keresetebol nem tudtak megelni. De O akkor sem ment dolgozni.

Szoval most oszinten: azert mert az ember megoregszik meg nem lesz artatlan barany, nem mindenki erdemli meg azt a hu de nagy tiszteletet csupan a kora miatt.

2011. okt. 30. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!