Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek jó, hogy ennyi...

Szerintetek jó, hogy ennyi mindennek utána tudunk olvasni a neten?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, én is rendszeresen utána olvasok, minek hogyan kell lennie. AMIÓTA VAN NET...

Az első babánál szeretkeztünk amikor jólesett, fogalmam sem volt mikor van peteérésem. Na meg azt sem , hogy mikor kéne megjönnie. Mikor megjött, majd rejtélyesen el is múlt 1 nap után, akkor vettünk 1 tesztet, ami pozitív is lett, még egyet vettünk, hogy biztos-e. De utána már felhőtlenül örültem. Terhes vagyok! Mikor először mentünk UH-ra, nem izgultam, van-e szívhang. Nem volt, csak szikhólyag, annak is örültünk, majd 2 hét múlva újra mentünk, és dobogott a kicsi szíve. De a 2 hét nem telt frászban. A méretek miatt sem aggódtam. Mindig picit kisebb volt. (most mindenkinél magasabb egy fejjel az oviban!)

A második terhességnél, mikor előtte már sztorikat olvastam pl. itt... Pontosan tudtam, mikor van pé (előtte azt sem tudtam mit jelenthet pé, vagy ovu)

A nemvárt (mert azóta így hívom én is) előtt már vagy 5 nappal kezdtem a tesztelést, minden nap 1-2 teszttel, mert a másodikon majd biztos jobban látszik 3 óra múlva...

Az első UH előtt szinte remegtem, lesz-e szívhang, majd aggódtam, hogy 2 mm-el kisebb mint a szokásos... Most meg a következő UH-ig azon aggódom majd, hogy nem hal-e el.

És sok sztori elolvasása után már szinte csodának tűnik, hogy születhet meg gyermek, pláne egészséges gyermek.

Pedig: Mért ne lenne egészséges? Mért ne lenne szívhang? Ha körülnézünk az utcán, azért 98%ban egészséges emberek sétálgatnak...

Bocsi, hosszú lett, de kíváncsi lennék, kinek jutott még ez eszébe, illetve kinek mi a véleménye.

2010. nov. 20. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Szeirntem nagyon hasznos, h bármit meg lehet tudni aneten, hiszen ilyenkor annyi kérdése van egy nőnek!

Az, h vki izgul-e terhesség alatt, vagy nem, sztem egyáltalán nem függ attól, h miket olvas, csak beállítottság kérdése.

2010. nov. 20. 10:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Érdemes is, meg nem is! Lehet jókat is olvasni, meg hülyeségeket is. Nekem pl. arra nagyon jó volt, hogy a peteérésről tudtam meg olyan dolgokat, amiket eddig nem. Pedig jártam biológiaórára, csak ez valahogy nekem kiesett!:)) Tényleg "nem tudtam", hogy csak peteéréskor és a környékén lehet teherbe esni, illetve a hőmérsékletről meg a nyákról sem tudtam semmit.

Viszont olyan szempontból rossz, hogy ahány terhesség, annyi tünet és ha már valaki írja,hogy ezt meg azt érezte, akkor a mindenki elkezdi észlelni magán a tüneteket, pedig nála lehet,hogy nem jelent semmit. Beleéli magát, aztán meg ugye jön a csalódás! Minél többet olvas róla, annál jobban érzi.

2010. nov. 20. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Én egyetértek veled kedves kérdező.

Túl sok manapság az infó - ami persze jó - de nem is.

Amikor én születtem még UH se volt, most meg már lehet látni az arcát is a babának a pociban.

A sok méret, hő, ovuteszt, nyák, méhszáj nézegetés sokaknál okoz stresszt ami nem jó.

2010. nov. 20. 10:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó, hogy sok minden fent van a neten. S ha hirtelen eszembe jut egy kérdés, akkor gyorsan utána is tudok nézni. Viszont tényleg nagyon sok az infó, és sokszor eltérőek a válaszok is, így néha azért meg is ijedtem egy-egy cikk vagy komment elolvasása után.

Viszont most már ott tartok, hogy nem bírnám net nélkül, mert azért mégiscsak jó, hogy gyorsan információhoz juthatok. Csak utána bölcsen végig kell gondolni, hogy amit leírnak, az biztos úgy van vagy sem..

2010. nov. 20. 16:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Mintha én írtam volna ezeket a sorokat! Én most éppen a "nem halt el a baba?" korszakomban vagyok pár héttel a 12. heti UH előtt a második babánkat várva. Minden nap elhatározom, hogy egy ideig nem fogok ilyen témában olvasgatni, de aztán valahogy mégsem tudom megállni. Ugyanakkor sokszor jó, hogy ha valami kérdés felmerül, szinte azonnal lehet rá választ találni, az itt lévő anyukáktól néhány bátorító szót olvasni. Azt hiszem, hogy úgy van ezzel az ember, ha elolvas 100 történetet, amiből 99 jó és 1 rossz, ez utóbbira fog sokáig emlékezni. És igen, én is azt mondogatom, miért ne lenne egészséges?, miért ne lenne szívhang?. Minden jót Nektek!
2010. nov. 20. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!