Megtartsuk vagy hallgassunk a családra?
Én 18 éves lány, nő vagyok. A párom nemsokára 19. Védekezés mellett estem teherbe, de ahogy elmondtam a családnak ellenem fordultak hogy vetessem el a babát. Pedig mi a párommal nagyon szeretnénk és nem a szülők nyakára születne, tőlük csak lelki támogatást kértem, anyagit nem!
Háztartást ellátom már most is, főzök , mosok, takarítok, dolgozok.
Szerintetek mire és kire hallgassak? Szerintük nem élem így ki magam. Szerintem pedig nekem így lesz a legjobb! Vele együtt !!
Köszönöm a válaszokat !
Olyan gond nem lesz hogy nem tudunk magunkra költeni mert eddig se igazán vettünk magunknak dolgokat inkább félre tettük a pénzt, hogy Rá tudjuk költeni :))
A buli meg iszonyat messze áll tőlem :)) de ennek örülök is :)
Mi itt a kérdés? Szerintem Ti már rég meghoztátok.
Sok boldogságot!
19 éves, 10 hetes kismama
Abszolút érett gondolkodásra utalnak soraid, ami a mai 18 évesek között ritka, mint a fehér holló. Az a divat, hogy bulizzunk, csak a sulival foglalkozzunk meg a pasikkal csajokkal, kötelesség nuku, felnőni fújj..
Ez nem csak a fiatalság hibája, hanem az őket nevelő generációké is.
Ahogy kiveszem soraidból, szüleid is pont ezt a vonalat képviselik. Azt, hogy lehetőleg minél később nőj fel.
Én semmiképpen nem engedném, hogy bárki beleszóljon egy ilyen komoly döntésbe és egy emberéletbe.Még a családomnak sem engedném. Semmi joguk hozzá, ez most már a ti életetek,a ti felelősségetek! Ezt nagyon érdemes megszívlelni. 18 évesen az embernek már tudnia kell dönteni, mérlegelni, és te értelmesnek tűnsz és a szíved is a helyén van én úgy látom.
A pároddal alaposan át kell beszélni a jövőt. Munkahely suli, pénzkereset, lakhatás.
Attól ne félj, hogy gyerek mellett már nincs élet. Ez nem igaz! 6 évesen már iskolába megy, akkor még csak 24 leszel:) Ő pedig értelmes nagyfiú/nagylány. A felügyeletét is meg lehet oldani, ha kell.
Az egyetemet gyerek mellett sokan elvégzik, ettől sem kell félned.
Az, hogy a párod szeret titeket, nagyon jó pont.
Több minden szól a gyerkőc mellett, mint ellene:)
De tényleg ne hagyd, hogy a szüleid befolyásolják ezt a döntést. A te tested, a te gyermeked, a tiéd és nem az övék. Bárhogyan is döntesz, te viseled a következményeket testileg, lelkileg.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha megvan a megfelelő hátteretek is, akkor nincs is min gondolkodni.:) Főleg, hogy ilyen szeretettel gondoltok rá már most is. Engem édesanyám 17 évesen szült és a világ legjobb anyukája, ráadásul egy húgom is lett 4 évvel később!:) Egy másik ismerősöm 18 évesen szült és a nevelőapja nem beszélt, nem találkozott vele a gyerek 2 éves koráig. Akkor nagy nehezen rávették, hogy csak nézze meg a kisfiút és azóta elválaszthatatlanok.:) A fiatal szülök is lehetnek olyan jó szülők, mint az idősebbek, sőt én mindig imádtam, hogy ilyen fiatal anyukám van, mindent meg tudok vele beszélni és mindig büszke voltam rá.:)
Gratulálok a babához!
Én már látom, hogy mit akarsz és mit fogsz tenni. :)
Sok boldogságot a Picihez!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!