Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz volt vagy nem?

Abortusz volt vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A történet kicsit hosszú,de úgy gondoltam hogy így teljes a kép ha leírok mindent..

Én egy 16éves lány vagyok. Március 23-án jött meg a menstruációm és a következő hónapban nem jött meg vettünk terhességi tesztet és pozitív lett a következő héten elmentünk a nőgyógyászhoz megállapította hogy terhes vagyok de csak üres petezsákot látott ami 23mm-es volt és embrionális elemeket nem látott. Vissza hívott 10nap múlva akkor már a petezsák 30,6mm volt, de embrió és életjelenség még most sem volt látható a doki szerint.Diagnózis:Missed AB.Ez után vettünk még egy terhességi tesztet az is pozitív lett.Elhalt babával pozitív teszt?Be is utalt engem a kórházba műtétre.Akkor voltam 7hetes.De én úgy éreztem hogy van bennem baba.Minden jel megvolt nőtt a mellem,hánytam stb..Na és én nem mentem be a kórházba mert éreztem hogy van baba..Vártunk és vártunk elmentünk egy másik nőgyógyászhoz aki ugyan ezt mondta de már 45,5mm-es volt a petezsák.. Ha nem volt embrió akkor miért nölhetett a petezsák? Végül bementem a kórházba és megvolt a műtét kivették az˝üres˝petezsákot.De szövettani papírt nem adtak hanem csak a zárójelentésre írták rá hogy Abortus spontaneus.A műtét Jún. 7-én volt és onnantól kezdve 08.29-éig vérezgettem.08.25én elmentem a nőgyógyászhoz a panasszal hogy vérzek meg ultrahangozott és megállapította hogy bent maradt a méhlepény(Residuum)ezt írták a papírra.mondta hogy másnap menjünk meg a kórházba megnézi a nagy ultrahangon is.És bementünk megnézett és hát tényleg az volt. Bent is kellett maradnom aznap fel is helyezték a Lamináriát.Másnap reggel 9kor műtöttek azt is eltávolították és elküldték szövettanra.Aznap haza is engedtek és a másik héten elmentünk a szövettani eredményé és a zárójelentésért.És mit látok mivan a szövettanon:Beutaló Dg:Inkomplett művi vetélés

Mikroleírás:Nagy tömegben találunk részben elhalt magzatbolyhokat,ahol az intervillosus teret fibrin tölti ki.(Magzatbolyhok??Az üres petezsákkal??felszívódott babával?furcsa)Megállapított Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás egyéb és k.m.n. szövődményekkel. Ezek nagyon furcsák...Lehet hogy a hátam mögött intézték el a vetetést és nekem és a páromnak úgy adták le hogy elhalt terhesség?Anyám nem akarta hogy megszülessen a gyerek és elintéztette volna??:S Én és a párom viszont nagyon szerettük volna megtartani:( Jó volt érezni hogy a szívem alatt egy kisbaba van:(:'(

Kérek mindenkit aki tudna ezügyben segíteni nekem az írjon pár sort mert fontos lenne! Mindenki mást mondd és már nem tudom hogy mi az igaz és mi nem..

2011. szept. 7. 19:05
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%
Azért abba egy 16 éves -"én nevelem és nem a szüleim és nem kapunk tőlük egy fillért sem"- lány sem gondol bele,hogy mi van,ha a párja egyszer hazafelé karambolozik,lesz egy munkahelyi balesete,elüti egy autó,elveszti a munkáját,akkor mi fenéből fogja eltartani a gyereket,hisz nincs saját jövedelme,és fel sem veszik sehová,mert se szakmája,se semmije.Szabad itt hőzöngeni,hogy mindent megadnak annak a gyereknek,de EGYEDÜL képtelenek lennének rá.Amúgy meg milyen már az,hogy a cigányokkal példálózunk?Régen rossz,ha hozzájuk hasonlítja valaki magát.
2011. szept. 9. 13:15
 42/52 A kérdező kommentje:
11:51esnek! Köszi az eggyüttérzést,a sok kommentelö közül az elsö aki nem csak ócsárolni és fikázni jött a válaszaival. És ettöl függetllenül köszönöm mindenki másnak is a véleményét és a válaszait!
2011. szept. 9. 13:38
 43/52 anonim ***** válasza:

Szia!

A papírjaid, a diagnózisok teljesen korrektek. A baba nem fejlődött, csak petezsák alakult ki. Sajnos van ilyen, lehet ez a atúl fiatal korod miatt, vagy valamilyen genetikai rendellenesség

2011. szept. 16. 11:25
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, az előzőt véletlenül rosszkor küldtem el. Szóval:

Szia!

A papírjaid, a diagnózisok teljesen korrektek. A baba nem fejlődött, csak petezsák alakult ki. Sajnos van ilyen, lehet ez a a túl fiatal korod miatt, vagy valamilyen genetikai rendellenesség miatt is. Embrio nem fejlődött benned, de ettől függetlenül a petezsák tovább nő. A teszted természetesen pozitív, mert a tested érzékeli a terhességet, és termeli a HCG-t. Nem beszélve arról, hogy terhességmegszakítás után is elég lassan ürül ki. Jó pár hét kell neki.

Ami történt veled az az, hogy miután nem fejlődött az embrio, csak a petezsák amiben az embriónak lennie kellene, így ezt az üres petezsákot el szokták távolítani, ha nincs spontán vetélés. Ezért volt szükség nálad is abortuszra. Ez a missed abortus. Ekkor eltávolították belőled a petezsákot, de valamiért ez a műtéted nem volt sikeres, még maradt benned valami, ami a vérzést okozta. Ezért volt szükség egy újabb műtétre.

Legközelebb azért védekezzetek, és legyen tervezett a terhességed. Te még fejlődésben lévő gyerek vagy. Még te magad is növésben vagy, sem fizikailag, sem pszichésen nem vagy kész egy terhességre, és a gyermek felnevelésére. És akármilyen rosszul is esik, de anyudnak igaza volt, hogy nem örült a terhességednek.

Várj még legalább 4-5 évet a gyermekvállalással, addig inkább tanulj, és teremtsd meg a feltételeit annak, hogy mindent megadhass a gyermekednek.

2011. szept. 16. 11:35
 45/52 A kérdező kommentje:
Ma 11:15-nek. Bocs nem csak a petezsák fejlödött ki hanem az embrió is,csak az orvos szerint állítólag felszívódott...
2011. szept. 16. 13:01
 46/52 A kérdező kommentje:
És lehet hogy most bunkónak látszom,de nem az anyagi háttérrel kapcsolatban kértem segítséget/válaszokat és nem a fejlödéssel kapcsolatban sem! szal nem a neveléssel kapcsolatban!!! Ha arra lettem volna kíváncsi hogy hogy tudnám felnevelni akkor azt valszeg más rovatban tettem volna fel.. Köszi a válaszodat,de hogy hogy nevelem fel arra nem voltam kíváncsi,ez már unalmas sablon szöveg! :)
2011. szept. 16. 13:04
 47/52 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom,neked bárki bármit mond,úgy sem fogod elhinni,hogy ez teljesen rendben volt így.Egyébként látszik hogy még gyerek vagy,és ez így is van rendjén,ennek megfeleőlen élj!
2011. szept. 16. 16:05
 48/52 A kérdező kommentje:
Látom megint csak nem a témánál vagyunk! :) De sebaj vannak olyan emberek is akik inkább mással foglalkoznak! Mint sem a föltett kérdéssel.. :D :D
2011. szept. 16. 17:54
 49/52 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta hogy nem hiszem el amit a kommentekbe írnak. Csak mindenki azzal van elgoglalva hogy még gyerek vagyok és hogy korai még.. Hadd döntsem azt el én!!! És tudtom szerint nem az volt a kérdés,a másik meg az hogy ez már az én magánéletem!! : Én csak egy kérdést tettem fel mint mindenki más szokta ezt itt,és a koromat nem azért írtam ki hogy mindenki ossza az észt itt hogy mi helyes ebben a korban és mi nem. A kérdésemre várok válaszokat mint mindenki és nem azt hogy a magánéletemben turkálj,turkáljatok! Ha nemtudtok a kérdésre választ adni akkor ne is írjatok inkább másról!!! Köszi :)
2011. szept. 16. 17:58
 50/52 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre már kaptál választ. Minden korrektül zajlott. Az orvosod helyesen járt el. De ezt már egy csomó mindenki leírta.
2011. szept. 16. 21:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!