Abortusz volt vagy nem?
Sziasztok
A történet kicsit hosszú,de úgy gondoltam hogy így teljes a kép ha leírok mindent..
Én egy 16éves lány vagyok. Március 23-án jött meg a menstruációm és a következő hónapban nem jött meg vettünk terhességi tesztet és pozitív lett a következő héten elmentünk a nőgyógyászhoz megállapította hogy terhes vagyok de csak üres petezsákot látott ami 23mm-es volt és embrionális elemeket nem látott. Vissza hívott 10nap múlva akkor már a petezsák 30,6mm volt, de embrió és életjelenség még most sem volt látható a doki szerint.Diagnózis:Missed AB.Ez után vettünk még egy terhességi tesztet az is pozitív lett.Elhalt babával pozitív teszt?Be is utalt engem a kórházba műtétre.Akkor voltam 7hetes.De én úgy éreztem hogy van bennem baba.Minden jel megvolt nőtt a mellem,hánytam stb..Na és én nem mentem be a kórházba mert éreztem hogy van baba..Vártunk és vártunk elmentünk egy másik nőgyógyászhoz aki ugyan ezt mondta de már 45,5mm-es volt a petezsák.. Ha nem volt embrió akkor miért nölhetett a petezsák? Végül bementem a kórházba és megvolt a műtét kivették az˝üres˝petezsákot.De szövettani papírt nem adtak hanem csak a zárójelentésre írták rá hogy Abortus spontaneus.A műtét Jún. 7-én volt és onnantól kezdve 08.29-éig vérezgettem.08.25én elmentem a nőgyógyászhoz a panasszal hogy vérzek meg ultrahangozott és megállapította hogy bent maradt a méhlepény(Residuum)ezt írták a papírra.mondta hogy másnap menjünk meg a kórházba megnézi a nagy ultrahangon is.És bementünk megnézett és hát tényleg az volt. Bent is kellett maradnom aznap fel is helyezték a Lamináriát.Másnap reggel 9kor műtöttek azt is eltávolították és elküldték szövettanra.Aznap haza is engedtek és a másik héten elmentünk a szövettani eredményé és a zárójelentésért.És mit látok mivan a szövettanon:Beutaló Dg:Inkomplett művi vetélés
Mikroleírás:Nagy tömegben találunk részben elhalt magzatbolyhokat,ahol az intervillosus teret fibrin tölti ki.(Magzatbolyhok??Az üres petezsákkal??felszívódott babával?furcsa)Megállapított Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás egyéb és k.m.n. szövődményekkel. Ezek nagyon furcsák...Lehet hogy a hátam mögött intézték el a vetetést és nekem és a páromnak úgy adták le hogy elhalt terhesség?Anyám nem akarta hogy megszülessen a gyerek és elintéztette volna??:S Én és a párom viszont nagyon szerettük volna megtartani:( Jó volt érezni hogy a szívem alatt egy kisbaba van:(:'(
Kérek mindenkit aki tudna ezügyben segíteni nekem az írjon pár sort mert fontos lenne! Mindenki mást mondd és már nem tudom hogy mi az igaz és mi nem..
Szia!
A papírjaid, a diagnózisok teljesen korrektek. A baba nem fejlődött, csak petezsák alakult ki. Sajnos van ilyen, lehet ez a atúl fiatal korod miatt, vagy valamilyen genetikai rendellenesség
Bocs, az előzőt véletlenül rosszkor küldtem el. Szóval:
Szia!
A papírjaid, a diagnózisok teljesen korrektek. A baba nem fejlődött, csak petezsák alakult ki. Sajnos van ilyen, lehet ez a a túl fiatal korod miatt, vagy valamilyen genetikai rendellenesség miatt is. Embrio nem fejlődött benned, de ettől függetlenül a petezsák tovább nő. A teszted természetesen pozitív, mert a tested érzékeli a terhességet, és termeli a HCG-t. Nem beszélve arról, hogy terhességmegszakítás után is elég lassan ürül ki. Jó pár hét kell neki.
Ami történt veled az az, hogy miután nem fejlődött az embrio, csak a petezsák amiben az embriónak lennie kellene, így ezt az üres petezsákot el szokták távolítani, ha nincs spontán vetélés. Ezért volt szükség nálad is abortuszra. Ez a missed abortus. Ekkor eltávolították belőled a petezsákot, de valamiért ez a műtéted nem volt sikeres, még maradt benned valami, ami a vérzést okozta. Ezért volt szükség egy újabb műtétre.
Legközelebb azért védekezzetek, és legyen tervezett a terhességed. Te még fejlődésben lévő gyerek vagy. Még te magad is növésben vagy, sem fizikailag, sem pszichésen nem vagy kész egy terhességre, és a gyermek felnevelésére. És akármilyen rosszul is esik, de anyudnak igaza volt, hogy nem örült a terhességednek.
Várj még legalább 4-5 évet a gyermekvállalással, addig inkább tanulj, és teremtsd meg a feltételeit annak, hogy mindent megadhass a gyermekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!