Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz volt vagy nem?

Abortusz volt vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A történet kicsit hosszú,de úgy gondoltam hogy így teljes a kép ha leírok mindent..

Én egy 16éves lány vagyok. Március 23-án jött meg a menstruációm és a következő hónapban nem jött meg vettünk terhességi tesztet és pozitív lett a következő héten elmentünk a nőgyógyászhoz megállapította hogy terhes vagyok de csak üres petezsákot látott ami 23mm-es volt és embrionális elemeket nem látott. Vissza hívott 10nap múlva akkor már a petezsák 30,6mm volt, de embrió és életjelenség még most sem volt látható a doki szerint.Diagnózis:Missed AB.Ez után vettünk még egy terhességi tesztet az is pozitív lett.Elhalt babával pozitív teszt?Be is utalt engem a kórházba műtétre.Akkor voltam 7hetes.De én úgy éreztem hogy van bennem baba.Minden jel megvolt nőtt a mellem,hánytam stb..Na és én nem mentem be a kórházba mert éreztem hogy van baba..Vártunk és vártunk elmentünk egy másik nőgyógyászhoz aki ugyan ezt mondta de már 45,5mm-es volt a petezsák.. Ha nem volt embrió akkor miért nölhetett a petezsák? Végül bementem a kórházba és megvolt a műtét kivették az˝üres˝petezsákot.De szövettani papírt nem adtak hanem csak a zárójelentésre írták rá hogy Abortus spontaneus.A műtét Jún. 7-én volt és onnantól kezdve 08.29-éig vérezgettem.08.25én elmentem a nőgyógyászhoz a panasszal hogy vérzek meg ultrahangozott és megállapította hogy bent maradt a méhlepény(Residuum)ezt írták a papírra.mondta hogy másnap menjünk meg a kórházba megnézi a nagy ultrahangon is.És bementünk megnézett és hát tényleg az volt. Bent is kellett maradnom aznap fel is helyezték a Lamináriát.Másnap reggel 9kor műtöttek azt is eltávolították és elküldték szövettanra.Aznap haza is engedtek és a másik héten elmentünk a szövettani eredményé és a zárójelentésért.És mit látok mivan a szövettanon:Beutaló Dg:Inkomplett művi vetélés

Mikroleírás:Nagy tömegben találunk részben elhalt magzatbolyhokat,ahol az intervillosus teret fibrin tölti ki.(Magzatbolyhok??Az üres petezsákkal??felszívódott babával?furcsa)Megállapított Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás egyéb és k.m.n. szövődményekkel. Ezek nagyon furcsák...Lehet hogy a hátam mögött intézték el a vetetést és nekem és a páromnak úgy adták le hogy elhalt terhesség?Anyám nem akarta hogy megszülessen a gyerek és elintéztette volna??:S Én és a párom viszont nagyon szerettük volna megtartani:( Jó volt érezni hogy a szívem alatt egy kisbaba van:(:'(

Kérek mindenkit aki tudna ezügyben segíteni nekem az írjon pár sort mert fontos lenne! Mindenki mást mondd és már nem tudom hogy mi az igaz és mi nem..

2011. szept. 7. 19:05
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
22%

Örülj,hogy nem maradt meg a baba. Hogyan tartottad és nevelted volna fel?

A kérdésedre csak egy nőgyógyász tudna válaszolni. Laikus csak éppen úgy találgathat,mint te.

2011. szept. 7. 19:13
 2/52 anonim ***** válasza:
86%

A legvalószinübb, hogy a baba fejlödése megállt pár hetes korában - ez igen gyakori dolog, a 6. és 10. hét között. Ilyenkor petezsák van, a terhességi hormonok termelödnek, tehát pozitiv lesz a teszt.

Ilyen esetben többször alkalmazzák a müvi befejezést, mert egyébként késöbb komplikációk lehetnek belöle. Nálad a késöbbi vizsgálat illetve második mütét esetében már nem lehet eldönteni, hogy milyen oka volt az elsönek, és csak annyit tudnak, hogy VOLT sebészeti beavatkozás.

Szerintem nagy valószinüséggel tényleg elhalt a magzat, azt egyetlen orvos sem kockáztatná, hogy akaratod ellenére megszakitson egy terhességet. Ezen az sem változtat, hogy anyád mit akar. HA ugyanis ilyenre fény derül, akkor az orovs elbúcsúzhat a diplomájától.

Tudom, hogy fáj egy babát elvesziteni, de el kell fogadnotok, hogy ez történt. Részben jobb igy, mert még eleve túl fiatal vagy egy gyerekhez, mégha a kérdésed alapján igen felelöségteljesnek is látszol.

Sajnállak, hogy igy történt.

2011. szept. 7. 19:17
 3/52 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó inkább nem írom le, hogy mit kívánok Neked, ha egy EMBER HALÁLÁNAK örülsz. Nézd, Édesanyádat nagyon súlyos lenne ilyennel vádolni. De ha ez történt az nagyon durva, és az orvos, aki tette, súlyos bűncselekményt követ el.
2011. szept. 7. 19:20
 4/52 anonim ***** válasza:
81%
Elsőnek ment amit írtam.
2011. szept. 7. 19:20
 5/52 A kérdező kommentje:

De akkor miért volt írva hogy sikertelen terhességmegszakítás a szövettani papíron?

Ja és csak még annyit hogy édesanyám és az orvosok is azt mondták h elvetéltem,viszont hetekig még úgy voltam és panaszok egyáltalán nem voltak... Nem fájt a hasam nem véreztem szal semmi! és csak onnan fogtam gyanút amikor megkaptam a szövettani eredményt és a sikertelen terhességmegszakítás volt rá írva...

2011. szept. 7. 19:42
 6/52 A kérdező kommentje:
A legelső válaszolónak még annyit hogy úgy neveltem volna fel mint mindenki más,és a párom is vállalta volna aki nem fiatalkorú már!
2011. szept. 7. 19:43
 7/52 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is elhalt a terhességed, a leírtak alapján egyértelműnek tűnik.

A magzati szövetek meg persze hogy vannak, hiszen a petezsák csak kvázi üres, a szövetek benne vannak, csak nem nő a magzat, vagyis elhal - de a szövetek attól ott maradnak.

Kizártnak tartom, hogy ezt anyukád el tudta volna intézni, ezt egy orvos se vállalná, egyrészt a hivatása mehet rá, másrészt az élete, mert ez bűncselekmény, és elég keményen bünteti a törvény.

A második beavatkozás esetén meg csak azt tudták, hogy volt egy művi vetélésed (az elv ugyanaz egy missed ab-nál is, hiszen kitakarítják odabent akár van embrió, akár nincs), így ennek alapján diagnosztizáltak.

Nyugodj meg, tudom, hogy nehéz, de semmi nincs véletlenül, ez a történet csak jelzi, hogy még korai volt nektek.

Lesz még babátok, ne izgulj, csak később, addig éljetek, szerezzetek élettapasztalatot, hogy jó szülők legyetek.

2011. szept. 7. 19:46
 8/52 A kérdező kommentje:
És a sikertelen terhességmegszakítás egyéb szövödményekkel felirat a szövettani papíron az mi?
2011. szept. 7. 19:50
 9/52 A kérdező kommentje:
Sőt mi több! Mikor említettem édesanyámnak hogy abortusz volt akkor csak hallgatott és nem szólt semmit se...
2011. szept. 7. 19:52
 10/52 anonim ***** válasza:
95%
Ennél többet nem várhatsz laikusoktól.Szerintem ne gyárts összeesküvés elméleteket.Elhiszem,hogy szeretted volna a babát,de még valóban fiatalok vagytok.Tanuljatok,dolgozz te is,hogy biztos hátteret tudjatok biztosítani a babának.
2011. szept. 7. 20:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!