Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz volt vagy nem?

Abortusz volt vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A történet kicsit hosszú,de úgy gondoltam hogy így teljes a kép ha leírok mindent..

Én egy 16éves lány vagyok. Március 23-án jött meg a menstruációm és a következő hónapban nem jött meg vettünk terhességi tesztet és pozitív lett a következő héten elmentünk a nőgyógyászhoz megállapította hogy terhes vagyok de csak üres petezsákot látott ami 23mm-es volt és embrionális elemeket nem látott. Vissza hívott 10nap múlva akkor már a petezsák 30,6mm volt, de embrió és életjelenség még most sem volt látható a doki szerint.Diagnózis:Missed AB.Ez után vettünk még egy terhességi tesztet az is pozitív lett.Elhalt babával pozitív teszt?Be is utalt engem a kórházba műtétre.Akkor voltam 7hetes.De én úgy éreztem hogy van bennem baba.Minden jel megvolt nőtt a mellem,hánytam stb..Na és én nem mentem be a kórházba mert éreztem hogy van baba..Vártunk és vártunk elmentünk egy másik nőgyógyászhoz aki ugyan ezt mondta de már 45,5mm-es volt a petezsák.. Ha nem volt embrió akkor miért nölhetett a petezsák? Végül bementem a kórházba és megvolt a műtét kivették az˝üres˝petezsákot.De szövettani papírt nem adtak hanem csak a zárójelentésre írták rá hogy Abortus spontaneus.A műtét Jún. 7-én volt és onnantól kezdve 08.29-éig vérezgettem.08.25én elmentem a nőgyógyászhoz a panasszal hogy vérzek meg ultrahangozott és megállapította hogy bent maradt a méhlepény(Residuum)ezt írták a papírra.mondta hogy másnap menjünk meg a kórházba megnézi a nagy ultrahangon is.És bementünk megnézett és hát tényleg az volt. Bent is kellett maradnom aznap fel is helyezték a Lamináriát.Másnap reggel 9kor műtöttek azt is eltávolították és elküldték szövettanra.Aznap haza is engedtek és a másik héten elmentünk a szövettani eredményé és a zárójelentésért.És mit látok mivan a szövettanon:Beutaló Dg:Inkomplett művi vetélés

Mikroleírás:Nagy tömegben találunk részben elhalt magzatbolyhokat,ahol az intervillosus teret fibrin tölti ki.(Magzatbolyhok??Az üres petezsákkal??felszívódott babával?furcsa)Megállapított Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás egyéb és k.m.n. szövődményekkel. Ezek nagyon furcsák...Lehet hogy a hátam mögött intézték el a vetetést és nekem és a páromnak úgy adták le hogy elhalt terhesség?Anyám nem akarta hogy megszülessen a gyerek és elintéztette volna??:S Én és a párom viszont nagyon szerettük volna megtartani:( Jó volt érezni hogy a szívem alatt egy kisbaba van:(:'(

Kérek mindenkit aki tudna ezügyben segíteni nekem az írjon pár sort mert fontos lenne! Mindenki mást mondd és már nem tudom hogy mi az igaz és mi nem..

2011. szept. 7. 19:05
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt két vetélésem(mára 2 gyerkőcöm van, és pociban a harmadik), tudom min mentél át. De igazat kell adnom az előttem szólónak, egy fogalom nem értése miatt gyártasz elméleteket. Terhesség az is, ha halott a baba, illetve nem fejlődik, életképtelen. Ezért terhességmegszakításnak nevezik ebben az esetben is.

A HCG szint pedig továbbra is magas marad, ezért lehetett pozitív a teszted, amikor az orvos már a spontán vetélést megállapította.

Nekem az első elindult, a második nem. De mindkét esetben műtéttel fejezték be.

Tudom, hogy nehéz elfogadni, de hidd el, lehetsz még boldog anyuka. Nem mellékes valóban az sem, hogy nagyon fiatal vagy még. Mindennek megvan a miértje, oka.

2011. szept. 7. 21:04
 22/52 A kérdező kommentje:
Az biztos!!!
2011. szept. 7. 21:10
 23/52 anonim ***** válasza:
94%

Az orvosi szaknyelvben az abortusz MINDENFÉLE terhességmegszakadásra vonatkozik, arra is, ha elmegy a baba, meg arra is, ha valaki megszakittatja a terhességet.

A te esetedben elhalt a baba és ezt fejezték be müvi úton (azaz az elhalt babát meg a környezö szöveteket távolitották el). EZ minden esetben úgy lesz leirva, hogy müvi abortusz volt - mert orvosi szempontból mindegy, hogy a baba elötte elhalt-e vagy sem, a mütét ugyanaz.

A magzati szövetek meg természetes, hoyg elöfordulnak, ezen ne csodalkozz.

Próbálj belenyugodni a történtekbe, még nem vagy lekésbe arról, hogy gyereked legyen késöbb.

2011. szept. 7. 21:21
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén sajnálom, ami veled történt! Nekem is volt ilyen műtétem, az orvosom mindent részletesen elmagyarázott, még a szövettani leletet is. Missed ab. után is pozitív egy ideig a terhességi teszt, mert a hormonok nem ürülnek ki egyik napról a másikra, mint ahogy termelődni is eltart egy ideig. A te esetedből csupán az derül ki, hogy az orvos nem volt elég alapos, de sajnos ez is előfordul. Ezen tényleg nem szabad rágódni, mert a végén pszichiáternél kötsz ki, inkább előre nézz, fiatal vagy, sok minden vár rád, és biztosan lesz kisbabád is!
2011. szept. 8. 00:12
 25/52 anonim ***** válasza:
93%
Én már válaszoltam egyzer,csak egyvalamit szeretnék még hozzátenni.Most biztos sértve érzed magad,és mivel tini vagy,csak azért is akarsz mindent.Légyszi ne essetek abba a hibába,hogy most csak azért is próbálkoztok a babával,hogy megmutasd anyudnak,orvosnak,akárkinek.16 éves vagy,sem élettapasztalatod,sem végzettséged,sem munkád nincs.Hidd el,nem a babázásnak van most itt az ideje.Tudom,16 évesen azt hiszi az ember,hogy már felnőtt,ki ha ő nem,stb,de kérlek hidd el,nem így va.
2011. szept. 8. 07:30
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

nincs időm most elolvasni a sok választ, de leírom, amit tudok.

Én is így jártam, mármint az üres petezsákkal. Olyan sajnos létezik, hogy a petezsák nő, a méhlepény kialakulóban van, emiatt a HCG emelkedik, a teszt pozitív végig, de a petezsákban nem lakik senki.

Nálam is ez volt, hányás, stb, de a baba mégsem fejlődött, csak a petezsák és a méhlepény.

Az én leletemen is az volt, hogy magzatbolyhokat találtak, ez lehet a petezsák egy-egy része is, mert ugye annak egy részéből lesz a baba, másik részéből meg a méhlepény, meg az is lehet, hogy van ott annyi kis embriosejt, ami UH-on nem látszott, de a szövettankor nyilván kimutatható.

Az viszont, hogy méhlepényrész bentmaradt, az orvosok hibája, és ebből szempontból tényleg inkomplett a műtét.

Szerintem, semmi turpisság nincs ebben, ha 30-40mm-es petezsákban nincs embrio szívműködéssel, akkor sajnos abban már nem is lesz. :(

Mielőbbi regenerálódást!

2011. szept. 8. 07:33
 27/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. szept. 8. 08:34
 28/52 A kérdező kommentje:
Viszont egy 16évessel sokmindent el lehet hitetni,és lehet ebbe a hibába estem én is
2011. szept. 8. 08:35
 29/52 anonim ***** válasza:
80%
Figyelj, egyébként túl azon, hogy nyilván nagyon fáj ez, de ha már így alakult csatlakoznék ahhoz, aki azt írta, hogy ne csinálj inkább most még egy gyereket, ha egy mód van rá. Alapvetően valóban nem optimális 16 évesen szülni. Persze ha már megvan, akkor az abortusz igenis gyilkosság, és nem elfogadható semmiképp(A missed abortuszos-gyászolós kérdéseknél nem bírom sosem felfogni, hogy hogy képesek évi 40 ezren önszántukból eltenni láb alól a babájukat...), meg kell szülni, mert joga van élni. Viszont 16 évesen azért inkább jobb ezt elkerülni, illetve nem érdemes ilyen korán szándékosan összehozni. Ami történt, az nem a Te hibád, ez a lényeg. Kívánom, hogy sikerüljön túl lenned rajta, és legközelebb akkor ess teherbe, mikor már jobban fel vagy rá készülve. Nagyon fiatal vagy még, hidd el egyszer nagyon boldog családanya leszel, csak légy türelmes!
2011. szept. 8. 13:05
 30/52 anonim ***** válasza:
én is 16 évesen szültem meg az első kisbabámat már 3 éves most jön a kistesó szépen neveljük az apjával boldog virgonc kiscsaj megvan mindene amit hozzá teszek nem a mi szüleink,nagyszüleink vettek meg hanem mi az apja és én!nekem is volt egy abortuszom de azt én akartam mert még a kislányom nagyon kicsi volt szedtem fogamzásgátlót is de mégis be sikerült nekem is az volt a papíromra írva hogy missed-ab és nekünk nem volt halott a baba!
2011. szept. 8. 13:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!